logo

trugen jacn
14 Temmuz 2016

İŞGALCI ÇİN’İN ” 1.5 MİLYON UYGUR’A MEVSİMLİK İSTİHDAM” SAHTEKARLIĞI VE YALANLARI

新华社照片,叶城(新疆),2016年7月9日 新疆叶城特大泥石流首批转移受灾群众完成安置 7月9日,第一批转移的受灾群众抵达柯克牙乡7村,在一处安置房内吃晚餐。 当日19时左右,新疆叶城特大泥石流和山体滑坡中受灾的首批60户、198名村民,经山道牧区安全转移至邻近村庄的安置点。 叶城县柯克亚乡6村地处昆仑山腹地,距县城170多公里,有110多户人家。6日突发的特大泥石流和山体滑坡已造成35人遇难。 新华社记者 马锴 摄

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistandaki Çin  işgal yönetimi, 2016 yılının ilk 6 ayında  ” Uygur Özerk bölgesinde ilk 6 ayda 1.5 milyon mevsimlik  etnik Uygur köylü’nün  taşımalı işçi olarak  diğer bölgelere  nakledildiği ve işsiz olan bu insanaların  iş imkanına kavuşturulduğunu”  resmi  ajansları kanalı ile dünya’ya servis etmiş bulunuyor.

Çin’in resmi devlet organı “Xinhua = Yeni Çin ” ve “Tenritağ”  haber sitelerinde yer alan ve   14 temmuz tarihinde(bugün)    Li Cünşia adındaki Çinli gazeteci tarafından kaleme alınan haberde şu iddia ve ifadeler yer alıyor ;  ”  Uygur toplumunun yoğun olarak yaşadığı   Güney(Tarım)  bölgelerdeki işsiz Uygurların, kuzeydeki yerleşik Çinli göçmenlerin yaşadığı  bölgelerine buğday, meyve, pamuk toplamak için 1.3 milyon kişinin organize halde götürülmüştür. Bu Uygur İşçilerden   300 bin kişi merkezi  Çin’e  (Çin’iniç bölgelerine)  gönderilmiştir.  Bu tür taşımalı işçi nakil yöntemi ile bu yıl sonuna kadar hedef 2.2 milyon Uygur işsizin yaşadıkları bölgelerden alınarak , diğer bölgelerde mevsimlik işe yerleştirileceği , bu hizmetlerin ise, ÇKP. hükumetin birincil görevidir.” diye yazdı.

Haberde,  ayrıca, Çin hükumetinin, Uygur işsizleri, başka bölgelere götürüp mevsimlik işçi yaparak gelirini artırmadaki esas  amacının, şiddet ve terör eylemlerini ve toplumsal tepki ve şiddet  olayları önlemek olduğu de iddia ediliyor.

 İşgalcı Çin’in Yalanları Bitmiyor

Çin’deki iç savaştan galip olarak çıkan ve Çin’de iktidara zorla ele geçiren KOmünist Çin yönetimi 1949’da Doğu Türkistan’ı işgal etti. 67 yıldan beri  uyguladıkları İşgal  ve  sömürge politikaları aldatma,kandırma ve yalan üzerine kurulmuştur. İşgalcı Çin’de yalanlar,desiseler ve göz boyama yöntemleri bitmiyor. Çin’in sahtekarlıklarında sınır bulunmamaktadır.Uygurların göçmen ve taşımalı işçi olarak istihdam edildikileri ve böylece bunlara büyük bir Gamhorluk (Lütufkarlık)  yapıldığı yalanı bu sahtekarlıklar menzümesinin son halkası ve  örneği  olmaktadır.

Çin’in resmi  verilerine göre, Doğu Türkistan’da yaşayan  Uygur Türklerin toplam nüfusu 10 milyon’dur.  Doğu Türkistan’ın Güney (Tarım) bölgesinide yaşayan   3 Vilayetteki  (Aksu,Kaşgar ve Hoten)  Uygur nüfusun toplamı ise  8 milyon olarak açıkılanmıştır.  Bunlardan  çalışabilecek  iş  gücü sayısının  2.5 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir.  Çin hükumetinin bu  yıl  sonuna kadar diğer bölgeler ve Merkezi Çin’e  mevsimlik işlerde  çalıştırılmak üzere göndereceği  işçi sayısının  2.2 milyon kişi olarak hedeflendiği belirtilmektedir. . Çin’in açıkladığı bu resmi rakamalar dahi Doğu Türkistan’daki  Uygur Türkleri arasındaki işsizliğin hat safhada olduğun ortaya koymaktadır.  Ancak,Çin’in  verilerine göre, Tarım nehri kıyıları ile  Teklemakan çölünde 20 bin petrol koyusu  her gün Milyonlarca ton petrol ve doğal gaz üretmektedir. Doğu Türkistan Türklerinin milli serveti  olan bu doğal zengiinlikler Çin anayasassı ve sözde  Uygur Özerk bölge yasalarına aykırı olarak Çin merkezi yönetimi  tarafından gasbedilmiş durumdadır. Bu  bölgelerde yeniden kurulmuş ve tamamı etnik Çinli  göçmenler istinhdam edilimektedir.Ayrıca Doğu Türkistan’da tamamen Çin şirketlerinin işlettiği ve mutlak çoğuinluğu etnik Han Çinlisi göçmenlerin çalıştığı    büyük ve orta ölçekli petrol, doğal gaz üretim, depolama, arıtma tesisleri  kurulmuştur. Ayrıca peterol ve doğal gaz’in çin’e taşınması için kurulan ve özel  nakil işlerini üstlenen sanayi şehirleri  mevcuttur. Buna karşılık yukarıdaki haberde de görüldüğü gibi bu toprakların tarihi ve öz sahipleri Müslüman Uygur Türkleri işsiz,aşsız ve perişan duruma itilimiştir. Üstelik İşgalcı Çin yönetimi  bilinçli olarak bütün vaarlıklarını zorla gasbederek işsizlik, yokluk ve açlığa mahkum ettiği  bu toprakların asil sahiplerini taşımalı işçi olarak etnik Çinli göçmen ayırıcaklı vea kayırılan Çinli tarim işletmelerinde ve merkezi Çin’e götürrerek mevsumlik işçi olarak çalıştırılmasını Uygur Türkleri  için büyük bir ” Merhamat ve Şafkat” olarak sunmaktadır.

 Doğu Türkistanlıların maruz kaldığı bu durum    şu  cümleler  ile açıklanabilir;

  • “Çin’in Riya ve Sahtekarlığı_
  •  Çin’in Sinsi aldatmaca ve Yalanı
  •  Çin’in Geleneksel  Sınır Tanımaz Utanmazlığı’dır. 

Eğer aç ve yoksul bırakılmış, sıkıştırılmış ve  öfkeli Müslüman Uygur Türkleri kitlesel olarak  patlama noktasına gelmeseydi, Çin, yine Uygur toplumunu kendi acı ve çileleri ile baş başa bırakarak, zamana yaymak sureti ile   ölüme terk edecekti.

Bugün Uygur toplumu,  Çin’in cehennemine atılmış ve  yavaş yavaş yanmaktadır. Sözde insanperver,Demokrasi değerelerine saygılı ve bu değerleri korumak bahanesi ile milyonları katleden Dünya tarafından görmemizlik ve duymamızlıktan gelinerek  adeta teşvik edilmektedir. UYgur Türkleri Dildaşları,dindaşları ve insandaşları tarafından acılara gark edilimiştir ve insanlığın şahit olmadığı derecede ağır  bir facianin ve cehennemin  içine terk edilmiştir.

İNSANLIK VE İNSANLIĞIN ONURU BU DURUM ASLA DEĞİLDİR.

Kaynaklar :

  1. 上半年新疆农村富余劳动力转移就业150万人次
  2. http://www.xj.xinhuanet.com/2016-07/14/c_1119216576.htm
  3. http://uy.ts.cn/homepage/content/2016-07/14/content_534583.htm

ئاپتونوم رايونىمىز ئالدىنقى يېرىم يىلدا يېزىلاردىكى 1 مىليون 500 مىڭ ئادەم/قېتىم ئارتۇق ئەمگەكچىنى يۆتكەپ ئىشقا ئورۇنلاشتۇردى

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1416 Kez Görüntülendi.