logo

trugen jacn
15 Mayıs 2015

DÜNÜN DÜŞMANI VE EZELİ RAKİPLERİ ÇİN VE RUSYA AKDENİZ’DE ORTAK TATBİKAT YAPACAK

       Karadeniz’de ilk kez ortak askeri tatbikat yapan Rus ve Çin savaş gemileri 14 Mayıs’ta İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Akdeniz’e inecek.

Rus ve Çin Savaş Gemileri Boğazlardan Geçiyor

Karadeniz’de ilk kez ortak askeri tatbikat yapan Rus ve Çin savaş gemileri 14 Mayıs’ta İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Akdeniz’e inecek. Yaklaşık 10 savaş gemisinin katılacağı tatbikatın aktif aşaması “Ortak Deniz 2015” 17-21 Mayıs tarihlerinde Akdeniz’de yapılacak.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çin Deniz Kuvvetleri’ne ait Linyi ve Weifang firkateynleri, lojistik gemi ve Rusya Deniz Kuvvetleri’nden bir savaş gemisi 15.00 sularında İstanbul ve Çanakkale boğazında geçmeye başlıyor.” denildi.

Çin Deniz Kuvvetleri’ne ait 2 firkateyn ve bir lojistik gemi 5 Mayıs 2015’de Türk boğazlarını geçerek Karadeniz’e girmişti. Rusya’nın 9 Mayıs Zafer Bayram’ı kutlamalarına denizden destek veren gemiler ilk kez Karadeniz’de Rusya ile birlikte ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Rusya’dan güdümlü füze kruvazörü Moskva, büyük amfibi hücum gemileri Aleksander Otrakovski and Aleksander Şabalin ve diğer savaş gemileri de tatbikatın Akdeniz aşamasında yer alacak.

Rusya ve Çin yaptıkları açıklamada, üçüncü ülkelerin hedeflenmediği, bölgede yaşanan siyasi süreçle ilgili olmadığı, iki ülke deniz gücünün dostlukların geliştirilmesi ve denizlerde ortak tehditlere karşı mücadelede pratik entegrasyonun sağlamlaştırılmasının hedeflendiği kaydetti.

KAYNAK  : haberler.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
1276 Kez Görüntülendi.