logo

trugen jacn
07 Mayıs 2015

MANİSA MİLLETVEKİLİ AKÇAY MAĞDUR UYGUR AİLEYE SAHİP ÇIKTI

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Çin’deki baskı rejiminden kaçarak Manisa’da bir depoda yaşam mücadelesi veren Uygur Türkü ailesini önceki gün ziyaret etti. Yapılan ziyarette ev sorunun giderilmediğini öğrenen MHP’li Akçay, aileye ev sorununa çözüm bulacağı sözünü verdi.


Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer verdiğimiz “Türkiye’ye sığınan Uygur Türkü aile, Manisa’da yerleştikleri bir depoda yaşam mücadelesi veriyor.” Konulu haberimiz ses getirdi. Yapılan haber sonrasında birçok vatandaş Uygur Türkü ailesini ziyaret ederek destek de bulunmak için seferber oldu. İkamet izinleri olmadıkları ve maddi yetersizlikten dolayı ev kiralayamayan aile depoda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Söz konusu haberler üzerine aileyi ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, aileyle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ailenin en küçük bireyi olan minik İmran ise MHP’li vekilin kucağından hiç inmediği görüldü. Ailenin sorunlarına çözüm bulacağını ifade eden MHP’li Akçay, “Çin zulmünden kaçarak Manisa’ya gelen ve bir depoda yaşayan Uygur Türkü Erşad Aiesini ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Kardeşimizin sorunlarını çözeceğiz İnşallah.”dedi.

EV SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞ

Yapılan ziyarette ev sorunun çözülmediğini öğrenen Akçay, “Ailemizin ev sorunu çözülmemiş, ayrıca en önemli sorun ikamet izninin olmaması ve pasaportlarına yabancılar dairesi tarafından el konulduğu için kimliklerinin olmamasıdır. Bu nedenle Muhammet kardeşimiz ev kiralayamıyor, işte çalışamıyor. Allah izin verirse bu sorunları çözeceğiz.”diye konuştu.

Kaynak : Manisagünebakış com.tr.

Editör’ün Notu : Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden alınan bilgilere göre  Erşat ailesinin ev sorunu çözülmüştür. Kendilerine  kiralık bir ev tulularak  gerekli ev eşyaları alınmış ve aile yerleştirilmiştir.  Ev kirası hayırsever bir Manisalı Kerdeşimiz tarafından karşılanmıştır. Ailenin gıda,giyim başta bütün ihtiyaçları giderilmiştir. Oturma  ve çalışma izni alındıktan sonra aile Reisi Erşat Bey  uygun bir işe yerleştirilecektir.

 UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ :   Mülteci Erşat Ailesine sahip çıkan MHP.Manisa Milletvekilimiz  Sayın Erkan Akçay Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, MHP  ve Ülkü Ocakları  Teşkilatına ve bu aileye maddi ve manevi yönden yardımcı olan bütün Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarına ve hamiyetperver Kardeşlerimize  minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Etiketler: » » » » »
Share
2211 Kez Görüntülendi.