logo

trugen jacn
01 Mayıs 2015

TERÖR DEVLETİ KIZIL ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE “TERÖR” UYARISI

  Komünist Çin yönetiminin güdümündeki “Global Times=Yerküre’de Zaman” gazetesinde  isimsiz yayınlanan bir haber yorumda, Türkiye’den Doğu Türkistan”Şincan” ‘daki ayrılıkçı gruplara destek verdiği ve bu desteğin derhal kesilmesi  gerektiği iddia edildi. 

Tursungül

Yazarının isminin belirtilmediği “Yazar = Editor” imzasıyla yayımlanan yazıda, Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki terör gruplarına göz yumduğu, bunlara yönelik alınan önlemlerin yeterli olmadığı  öne sürüldü.

Yazıda, Çin’in de ” Türkiye’nin sınır bölgelerini koruyamamasının kurbanı olduğunu”  iddia etti.

ÇİN’DE TANIDIK BİR ŞEBEKE: TÜRKİYE, UYGURLARI CİHADA NASIL YOLLUYOR?

Uygur ayrılıkçılarının ve teröristlerin sahte Türk pasaportlarıyla Çin’den Türkiye’ye geçtiğini  iddia eden  gazete, bu Çin vatandaşlarının Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında savaştığını ve Çin’e yönelik tehdit oluşturduğunu  ileri sürdü.

         Türkiye’nin bu kaçakları zaman zaman açıktan desteklediğini  öne süren  Global Times, Tayland polisi tarafından yasadışı yollardan Tayland’a geçerken yakalanan 17 Çin vatandaşına Türkiye’nin koruma önermesini de örnek gösterdi.

TAYLAND, TÜRKİYE VE ÇİN’İN İSTEDİĞİ 17 UYGUR’U TUTMAYA DEVAM EDECEK

Gazete, “Çinli kaçak teröristlerin” sayısının artmasından dolayı Türkiye’nin “ağır bir sorumluluk” altına girdiğini bilmesi gerektiğini öne sürdü.

Bazı Türklerin hala “Pan-Türkizm” illüzyonuna(hayallerine)  sahip olduğunu savunan gazete, on yıllarca süren faaliyetin ardından, Doğu Türkistan(Şincan) ‘daki ayrılıkçıların bazı Türk siyaetçilerden ve Türk halkından sempati kazandığına dikkat çekti.

AKP, IŞİD’İ ÇİN’E DE SOKTU

Global Post, Türkiye’nin teröristlere barınak sağlamaması gerektiğini söyleyerek, terörle mücadeleye daha kuvvetli katılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Çin toplumunun gözüne batmadığını belirten gazete, bu tip olumsuz haberler nedeniyle Çinliler nezdindeki Türkiye imajının bozulabileceğini kaydetti. İki ülke arasında bir “kazan-kazan” işbirliği olduğunu söyleyen Global  Times , bu durumun terörizm nedeniyle bozulmaması gerektiğini de iddialarına ekledi.

Kaynak : http://haber.sol.org.tr/dunya/cinden-turkiyeye-teror-uyarisi-115178

Etiketler: » » » » » » »
Share
2063 Kez Görüntülendi.