logo

trugen jacn
18 Nisan 2015

ÇİN’E AĞIR SUÇLAMA : MAHKUMLARIN ORGANLARINI SATIYOR.

      Çin Organ Nakli Merkezi başkanı, ÇKP eski güvenlik şefini mahkumların organlarını satmakla suçlandı

Çinli yetkiliye mahkumların organlarını sattı suçlaması
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Çin Çin Organ Nakli Merkezi Başkanı Huan Szefu, Komünist Parti eski güvenlik şefi olan Zhou Yongkang’u mahkumlardan alınan organlardan organ deposu yapmakla suçladı. Zhou Yongkang Çin Komünist Partisi eski Genel Sekreteri Jiang Zemin’in en yakın adamlarından biriyidi.
Huan Szefu açıklamasıyla Komünist Parti’nin uzun zamandır kabul etmediği Çin’de idam cezasına çarptırılanlar ve başka mahkumların organlarının ticaret amaçlı kullandığı iddiasını kanıtlanmış oldu.
Çin’deki güvenlik yetkilileri ve uzmanların araştırmalarında yasa dışı organ deposunun aslında 2000 yılından bu yana Falun Gong tarikatı üyelerinden alınan organlardan oluştuğu belirlendi. Bu tarikatın on binlerce üyesinin sadece organları alınmak için öldürüldüğü de ortaya çıktı. Bazı mahkumlarınsa organlarının hayattayken alındığı belirtiliyor.


Çin organ nakli merkezi başkanı nakli Huan Szefu, ve eski Sağlık Bakanı konu ile ilgili açıklamaları Hong Kong’un Pekin hükümetine yakınlığı ile bilinen Phoenix Televizyon kanalında yaptılar.

KAYNAK : dünyabülteni.net

Etiketler: » » » »
Share
2449 Kez Görüntülendi.