logo

trugen jacn
07 Nisan 2015

MOĞOL GENÇLER, ÇİNLİLERi ÜLKELERİNDEN KOVUYOR.

Moğol Nazist

  ÇİN ŞÖVENİZMİNE KARŞI  MOĞOL NAZİZİMİ  !

Andak Kazanga Mundak Çumuç = Öyle Kazan’a Böyle Kepçe

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Moğolistan Cumhuriyetinin doğusunda yen alan Kunti Eyaletinde Milliyetçi Moğul gençlerder Kurulu “Kök Moğol Teşkilatı” üyeleri bu eyalete gelen Çinli Turisleri ülkelerinde görmek istemediklerini ileri sürerek tepki gösterdi ve onları tartaklayarak sınırdan Çin’e kovdukları bildiriliyor.
Özgür Asya Radyosunun Yeni Çin(Xinhua) Ajansına dayanarak verdiği habere göre, Moğol gençler Çinli Turistlerin Çin Konsolosluğu ile haberleşme taleplerini geri çevirdikleri ve ülke topraklarını derhal terk etmeleri konusunda Çinli Turistleri sert şekilde uyardıkları belirtildi.
Çin yönetimi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Çinli Turistleri teciz ederek Ülkelerinden kovan Moğol Gençlerinin kurduğu “Kök Moğol Teşkilatı” üyelerinin “Moğolistan’da yeni türemiş Faşist Bir Gurup” olduğunu iddia etti ve tepki gösterdi.
Çin yönetimi Moğol Kök Moğol Teşkilatı üyelerinin Çinli Turistlere hakaret ederek taciz ettiklerini ve Çin Temsilcilikleri ile irtibat kurmalarına izin vermediklerini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.
Ulanbatur Belediye Başkanı ile Moğolistan Cumuhurbaşkan,  Çinli Mevkidaşlarından bu olaydan dolayı ay ayrı özür diledikleri de bildirildi.
Son yıllarda Çinli göçmen işçiler,Turistler ve diğer amaçlarla gelen on binlerce Çinli bu ülkeye yerleşiyorlar.BU ise,ülkelerinin geleceğinden endişe eden Moğolların tepkisine neden oluyor.
Bilindiği gibi Moğolistan topraklarının büyük bir bölümü ayni Doğu Türkistan gibi Çin işgalindedir ve bu torklarda kurduğu sözde Moğol Özerk bölgesinin icraatta hiçbir yetkisi bulunmamaktadır.İşgalci Çin’in yıllardan beri yürüttüğü asimilasyon uygulamaları sonucunda Moğol Ulusunun büyük bölümü özellikle genç nesil kendi dilini gelenek ve göreneklerini unutmuş ve tamamen Çinlileşmişler  ve milli kimliklerini yitirmiş durumdadır.
Bağımsız Moğolistan Cumhuriyetinde son yıllarda bulunan zengin petrol,doğal gaz ve diğer yer altı kaynakları doymak bilmeyen aç gözlü  Çin’in iştahını kabartmış bulunuyor.Bu zenginliklere göz diken empiryalist Çin, çaktırmadan bu Moğol ülkesini içten iştila etme planlarını yapmaktadır.

Etiketler: » » »
Share
2201 Kez Görüntülendi.