logo

trugen jacn
02 Nisan 2015

PAKİSTANLI YAZAR TALAT : PAKİSTAN’IN İSLAM DÜŞMANLIĞI KONUSUNDA,KOMÜNİST ÇİN’İ GÖRMEMEZLİKTEN GELMESİ KABUL EDİLEMEZ ..!

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Pakistan’in önde gelen İslamcı yazarlarından Feraz Talat,Pakistan yönetimini Batı’daki isilam duşmanlığını eleştirirken,Komünist Çin’in Doğu Türkistan’daki İslam Düşmanlığını görmemezlikten gelmekle suçladı.
Yazar Talat,Pakistan’in önde gelen yayın organlarından “Şafak”Gazetesinde yayınlanan “ Komünist Çin’in İslam Düşmanlığı ve Pakistan’in Sessizliği” başlıklı makalesinde “ Pakistan yönetimi Batı’daki islamfobi’yi şiddetle eleştirirken, Komünist Çin’in İslam düşmanlığını Görmemezlikiten gelmesi tamamen bir Çifte standartlı bir davrarnıştır ve kabul edilemez.” Cumleleri ile eleştirdi.
Yazar Faraz Talat,geçen hafta Doğu Türkistan’in Kaşgar Şehrinde sakal bırakan bir Müslüman Uygur ile onun tesettürlü kıyafetinde ısrar eden eşinin ağır hapis cezasına çarptırıldığı şiddetle eleştirdiğini belirterek , “ Biz Samimi ve çok yakın(Kadinas) Komşumuz Komünist Çin ile oturup konuşmamızın zamanı gelmiştir. Onunla Ülkesindeki İslam Düşmanlığı uygulamalarını konuşmalıyız.Bunun sırasının geldiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

M.İkbal

Özgür Asya Radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre Pakistanlı Yazar Talat yazısını şöyle sürdürdü , “Pakistan’imizin yetiştirdiği Ünlü İslam düşünür ve Şairi  Allame Dr.Muhammed İkbal bir şiirinde Tarihi Kaşgar’ı “ Mukaddes Haremeyin’i(Mekke ve Medine’yi) Koruyan Şark sınırındaki   İslam’ın  En Müstahkem  Koruganı “ olarak tarif etmiştir. Uygur Müslümanların bu şehrini İslam’in En Önemli  mübarek  Şehirlerinden biri  ve Müslümanların Gözdesi “ olarak  işaret etmiştir.  Ancak, olayın en gülünç ve düşündürücü yanı  ise, Yüce İslama ve Müslüman Uygurlara karşı yapılan bu saldırının Dr.İkbal’in bu kadar çok önemsediği ve övdüğü Kaşgar şehrinde meydana gelmesidir. Günümüzde Doğu Türkistan’daki Komünist Çin baskı ve zulmüne ve İslam düşmanlığına Pakistanlı siyasilerin sessiz kalması hayret uyandırmaktadır.Halbuki,Pakistanlı siyasiler her fırsatta Batı’daki İslam düşmanlığını şiddetle eleştirmektedir. Peki , Komünist Çin’in Müslüman Uygurlara yaptığı zulmün ve İslam düşmanlığının batı’dakinden  farkı nedir ? Pakistan Yönetimi ve siyasilerini  “ Her gün bir az daha şiddetlenen ve her gün biraz daha  taşan  Çin’in baskı ve zulmünü ve  İslam Düşmanlığını de   görmeye davet ediyorum. ”sözleri ile sonlandırdı.
Hatırlanacağı üzere : Çin işgal yönetiminin geçen hafta Kaşgar’da sakalını kesmeyi reddeden 38 yaşındaki Mehmet Emin’i 6 yıl ve Tesettürlü kıyafetini çıkarmayı kabul etmeyen Karısını ise,2,5 yıl hapis cezasına çarptırması uluslar arası toplum’da ve medya’da büyük yankı bulmuş ve sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Etiketler: » » » » » »
Share
2000 Kez Görüntülendi.