logo

trugen jacn
31 Mart 2015

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDA DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI YAPILDI.


Hendek-7

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Sakarya Üniversitesi,Hendet Eğitim Fakültesi Eğitim Yolcuları Topluluğu tarafından yapılan “Doğu Türkistan Kahramanca Direniyor ! Ya bizler..? “ konulu konferans 30 Mart 2015 Pazartesi günü Fakültenin E.blok Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hendek-9
Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi Sayın Doç.Dr.Ahmet Akın’in daveti üzerine Sakarya gelen UYgurnet.org Genel Yayın Koordinatörü Hamit Göktürk tarafından verilen Konferans saat 17,oo’de başladı.

 Eğitim Yolcular Topluluğu adına açılış konuşması yapan Meltem Erturan, Eğitim Fakülte  Öğrencileri olarak mazlum Coğrafyalardaki Kardeşelerinin durumunu yakından takip ettiklerini ifade ederek şöyle devam etti, “ Doğu Türkistan,Türk-İslam Coğrafyalırının içinde en mağdur ve mazlümlarından biridir.Bu ülkede yaşayan Kardeşlerimizin durumundan derin istirap duyuyoruz. Biz istedik ki,bu Kardeş Ülkeden gelen ve bu konuyu yakinen bilen ve takip eden Doğu Türkistanlı büyüklerimizin ağzından bir kez daha duymak ve anlamak istedik.Konferans için teşrif eden Hamit Göktürk Hocamıza bunun için teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.Daha sonra Kısa özgeçmişini okudu ve konferans için kendisini kürsüye davet etti.

Hendek-2
Kürsüye gelen Göktürk şunları ifade etti,  “ İslam dünyasın’da büyük ve derin acıların yaşandığı ve özellikle bu Coğrafyanın en mağduru olan Doğu Türkistan’dan her gün çatışma ve şehit haberlerinin geldiği bu günlerde bu konferansı tertip ederek gündeme taşınmasına öncülük eden değerli Hocamız Doç.Dr.Ahmet Akın Beye ve çok teşekkür ederim.Geleceğin eğitim Ordusunun neferleri olacak  siz  değerli genç kardeşlerimizin bu duyarlılığı için de minnet şükranlarımı sunuyorum.Birer Öğretmen  adayları olan siz Kardeşlerimizin  ileride bu davayı öğrencilerine anlatacaklarınızdan eminim. Bu kutsal dava nesilden nesile aktarılacak sürdürülecektir.” Sözleri ile konferansa devam etti.
Konferans slayıt eşliğinde ve sunumlu olarak gerçekleştirildi.

İlk bölümde Doğu Türkistan  coğrafi olarak bazi belirgin özellikleri ile kısaca tanıtıldı ve tarihi geçmişi hakkında özet bilgiler sunuldu.Daha sonra,Çin’in  Doğu Türkietan’da ve diğer elinde tuttuğu Tibet,Mançurya ve İç Moğolistan bölgeleri ile diğer Çinli olmayan  küçük azınlık Milletlere karşı sürekli bir soykırım politikası uyguladığını belirtti.Bu uygulamaların temelinin Çin’in  komşularını yok etme Politikalarından kaynaklandığını belirtti. İşgalcı Çin’in günümüzdeki insanlık dışı uygulamaları,dini değerleri yasaklama engelleme ve değiştirme icraatları hakkında resimlerle geniş sunum yaptı. En son olarak olarak da 2015 yılının son 3 ay içerisinde Doğu Türkistan’da meydana gelen şiddet olayları ve işgal karşıtı eylemler ve uluslar arası toplumda  bu ülke hakkındaki gelişmeler hakkında bilgiler verildi.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan öğretim Üyesi Ömer Faruk Tutkun şunları söyledi ; “ Biz bu konferans ile Doğu Türkistan hakkındaki bilgilerimizi tazeledik ve yeni bilgilere ulaştık. Türk- İslam Coğrafyasının bu en önemli coğrafyası bizim sevdamızdır.Allah’tan niyazımız ve dileğimiz,Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimizin de en kısa zamanda kendi Vatanlarında insani haklarına kuvuşarak huzur ve refah içerisinde hayatlarını sürdürmeleridir.” Dedi.

Daha sonra düzenleme Komitesi adına Hamit Göktürk’e teşekkür plaketi takdim edildi. Uygurnet.org Yayın Yönetmeni Hamit Göktürk Doç.Dr.Ahmet Akın’a Uygur Doppası gydirdi ve Ayyıldızlı gökbayrak hadiye etti.
Yaklaşık 2 saat süren ve yaklaşık 200 civarında öğrencinin katıldığı Konferans, Öğrenciler ile birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Hendek-F

 TEŞEKKÜR :Hendik Eğitim Fakültesi’deki Doğu Türkistan Konferansının düzenlenmesinde öncülük eden Doç.Dr.Ahmet Akın Hocamıza, içten  duygu ve alakalarını esirgemeyen sayın Doç.Dr.Ömer Faruk Tutkun Beğ’e düzenleme kurulu üyelerine ve  emeği geçen Eğitim Yolcuları Topluluğu’nun bir birinden değerli üyelerine,katılımcı bütün öğrencilerimize;  mazlum Doğu Türkistanlı Kardeşlerinin istiraplarını     yüreklerinin derinliklerinde  hisseden,  duygu yüklü İdealist,vefakar Genç Öğrenci Kardeşlerimiz ; Meltem Erturhan, Bahtinur Özbek,Kevser Sarı,Hüseyin Demirtaş,Mehmet Gürdal,Muhammed Celayir,Özgür Bostancı başta tüm emeği geçenlere en derin minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.Çok şükür ki; sizler varsınız.Hepinize sağlık,esenlik huzur dolu başarılı bir yaşam diliyoruz. (UYHAM)

IMG-20150401-WA0020.jpg görüntüleniyor

Etiketler: » » » » » » »
Share
2278 Kez Görüntülendi.