logo

trugen jacn
26 Mart 2015

TAYLAND’DA 15 UYGUR TÜRKÜ’NÜN DAHA TUTUKLANDIĞI BİLDİRİLİYOR..!

Metro Gazete

Tayland’ta 15 Uygur’un Tutuklandığına Dair Haberin Yer Aldığı Malez’ya’da Yayınlanan  METRO   gazetesinin küpürü.

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

       Doğu Türkistan’da İşgalci Çin’in günden güne artan baskı, zulüm ve assimilasyon uygulamalarından kaçarak güneydoğu Asya ülkelerine göçleri devam ediyor.
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Türk Vatandaşı Cem Ersever’in Malezya’da yayınlanan METRO gazetesine dayanarak verdiği bilgilere göre 23 Mart günü Malezya’ya geçmek isteyen 15 Uygur Türkü’nün Tayland Güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi. Yakalanan mülteciler kendilerinin Türk Vatandaşı olduklarını ifade etmeleri üzerine Bang Konk Elçiliğimizden Yetkililerin bu mültecileri ziyaret ederek ilgilendikleri bildirildi.  Durumu haber alan Çin Büyükelçiliğinin hemen Tayland yönetimine başvurarak bu kaçak Uygurların kendi vatandaşları olduklarını ileri sürdükleri ve kendilerine iade edilmesini talep ettikleri belirtildi.


Tayland güvenlik güçlerince tutuklanan ve gözaltında tutulan bu Uygur Türkü Mültecilerin 27 Mart Cuma  günü Yargı önüne çıkarılacakları bildiriliyor.

Özel Teşekkür  : Gazete  haberini ve bununla ilgili  bilgileri bizimle paylaşan Gönüldaşımız  Reis Baba(Cem Ersever) Beğ’e teşekkür ederiz.

Etiketler: » »
Share
1397 Kez Görüntülendi.