logo

trugen jacn
22 Mart 2015

TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ’NDEN UTANÇ VERİCİ TAVIR : GÖKBAYRAĞI KALDIRIN..!

    Uluslar Arası Türk   Kültür Teşkilatı(TÜRKSOY)’nın Kazak asıllı Genel Sekreteri Kaseinov, “Çin Büyükelçiliği rahatsız oluyor” diyerek üniversitede Nevruz standındaki Doğu Türkistan bayrağının kaldırılmasını istedi. Ancak,bu talep  öğrenciler tarafından  şiddetle reddedildi. 

Çin istedi kaldırın
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Nevruz kutlamaları kapsamında öğrenci kulüpleri çeşitli stantlar açtı. Kazak asıllı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da üniversiteye ziyarette bulunarak stantları gezdi.

basliksiz-2-107.jpg

KASEİNOV RAHATSIZ OLDU

İddiaya göre Çin’in, Doğu Türkistan’daki Türklere uyguladığı zulme dikkat çekmek için Türk Medeniyetini Yaşatma Kulübü’nün standa astığı Doğu Türkistan bayrağı, Kaseinov’u rahatsız etti.

BÜYÜKELÇİLİK BASKI YAPTI

Üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile konuşan Düsen Kaseinov, Çin Büyükelçiliği’nin bayrağın indirilmesi konusunda baskısı olduğunu ve bayrağın acilen indirilmesi gerektiğini söyledi.

basliksiz-3-077.jpg

İNDİREMEYİNCE GİTTİ

     Bunun üzerine stanttaki bayrağı indirmeye çalışan güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Öğrencilerin karşı koyması üzerine bayrak indirilmezken Kaseinov, üniversiteyi terk etti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un tavrı büyük tepki çekti. Doğu Türkistan bayrağının indirilmesini engelleyen öğrenciler, “Bu bayrağı buradan indirmeye kimsenin gücü yetmez. Çin zulmüne boyun eğmeyeceğiz” dediler.

Editör’ün Notu  : Bay Dusen  yakalaşık on  yıldan beri  Ankara’da TÜRKSOY Genel Sekreteri. Görevi  Türk Kültürünü tanıtmak,yaymak ve geliştirmektir. Vazifesi,  Gökbayrağı indirmeye çalışmak değildir. Onu indirmeye de hiç bir zaman gücü yetmez.O,bu davranışı ile Şehitilerimize,Doğu Türkistan’a ve Türk Dünyasına Uygurlara, Kazaklara ve diğer bütün Türkleri hizmet değil,ihanet etmiştir. Kendisini   şerefli görevi yerine Zulmün ve Soykırımın ve Faşizmin sembolü Çin’in kurduğu   Şanghay Çetesinin Ankara’daki Daşocang’ı Taşeronu yerine koymuştur. Çin teslimiyetçiliği ve haysiyetsizliği  kendisini yerlerde süründürmüştür.  Bu kafa ve yapıdaki    Çin yanlısı adamların TÜRKSOY’da işi  olmamalı ve Bay Dusen, derhal bu görevi terketmelidir,diye düşünüyorum. Bay Dusen’e gerekli cevabı veren ve onun aşağılık tutumuna karşı büyük bir cesaret ve yiğitlik sergileyen Öğrenci Kardeşlerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.Allah hepinizden rası olsun.

Kaynak : Vahdet Gazetesi  21.03.2015

Etiketler: » » »
Share
2415 Kez Görüntülendi.