logo

trugen jacn
17 Mart 2015

İŞGALCİ ÇİN’DEN KAŞGAR’DA YİNE KATLİAM : 4 UYGUR ÖLDÜRÜLDÜ ..!

xitay-herbiy-qoralliq-saqchi-charlash.jpg

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal Yönetiminin bu yıl başından itibaren , Müslüman Uygurların Dini inançları,Milli ve kültürel değerleri ile kutsallarına yönelik saldırılarını,yasaklama ve engellemelerini yasal hale getirmesinden sonra , Müslüman Uygur Türklerinin bu yasak ve baskılara karşı tepkileri gün geçtikçe artarak çeşitli şekillerde devam ediyor.
Çinli işgalcilerin geçen ay,Doğu Türkistan’ın tarihi, Dini ve Milli Sembolü kabul edilen Kaşgar’in ünlü Eyidgah Cami’nin onbinlerce kişinin namazlarını eda ettiği büyük Meydan’da
Çin Milli Bayramı olan Çağan’ın kutlanmasına Müslüman Uygurları zorla toplayarak iştirak ettirmesi,Cami imamlarını, Körpe Geç Kızlarımızı dans ettirmesi büyük infiale yol açtığı biliniyor. Müslüman Türklerin çoğunluğu teşkil ettiği ve dini ve milli değerlerin güçlü olduğu Kuçar, Aksu,Kaşgar,Yarkent ve Hoten gibi güney bölgelerinde tamamen etnik Çinlilere açtırılan ve İşgal yönetimince desteklenen Kumarhaneler,Barlar,Batakhane ve diğer aykırı Mekanlar işsizlikten,yoksulluktan ve geleceklerinden ümitleri söndürülen genç Müslüman Uygurların kimliklerinrden uzaklaştırmak ve bu türk kötü alışkanalıklar kazandırılmak suretiyle assimile ve yok edilmeleri amaçlanıyor.
Kaşgar’in Merkezi konumundaki Yarbağ semtinde bu amaçla açılan bir Kumarhane’ye Uygur gençlerin kendi aralarında oluşturduğu bir gurup Fedai,12 Mart’ta bir saldırı girişişiminde bulundukları bildirildi.
Çin İşgal yönetimi, diğer olaylarda olduğu gibi, 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan bu olay hakkında hiçbir açıklama yapmadı.Ancak olay çok kısa sürede Sosyal Medya’ya yansıdı . Yeralan haberlerde Kaşgar Yarbağ Semtinde bir süre önce açılan Eğlence Merkezi’nde yer alan bir Kumarhane’ye 12 Mart akşam saatlerinde 6 kişilik bir Fedai gurubu tarafından saldırı yapılmak istendi. Ancak,Kumarhane’nin Özel güvenlik elemanları kapıları kapatarak Fediailerin içeri girmelerini önledi.Bunun üzerine Fedailer ellerinde bulunan kesici aletler ile eğlenmeye gelen etnik Çinli göçmenlere saldırdılar. Çinlilere ait parktaki Motosiklet ve arabaları ateşe verdiler. Saldırıda 8 Çinli göçmen çeşitli yerlerinden yaralandı.Olay yerine gelen İşgal Polisleri Fedai’lerin üzerine ateş açarak 4 Fedai Uyguru yargısız infaz yaparak olay mahallinde öldürdü. 2 Fedai’yi ise canlı yakaladı. Bir Otopark’ta bulunan araçların de ateşe verildiği,çıkan yangında onlarca motosiklet ve otomobili yandığı ve kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Kaşgar-D.T
Sosyal madya’da yer alan ve kısa sürede dağılan bu haberler, Hür Asya Radyosu’nca de teyit edilmiş bulunuyor.Radyo muhabiri Şöhret, Kaşgar Emniyet yetkilileri ve Yaralıların tedavi edildikleri Hastaneye telefon ulaştı ve Polis ve Hastane yetkilelerinden şu bilgileri elde etmeyi başardı ;
Kaşgar-Şamalbağ 1 No.lu Polis Merkezi Nöbetçisi : Ben olay sırasında Merkez’de idim.Amirlerimin telefon emri üzerine diğer Polis arkadaşım ile saat 20,oo sıralarında olay bölgesine intikal ettik.Olay saat 17,30 sıralarında meydana gelmiş.Biz olay mahallinde önleme ve koruma işlevi yaptık. 4 saldırgan olay yerinde öldürülmüş, 2’i sağ olarak ele geçirilmiş ve 8 Çinli vatandaş de yaralanmış.Biz gittiğimizde ölü ve yaralıları götürmüşler.Yanmış motosiklet ve arabalar vardı.Onla bizim nezaretimizde yerlerinden kaldırıldı. Daha fazla ayrıntılı bilgi veremem.Çünkü,bize konuşma ve açıklama yasağı var.
Kaşgar 1.No.lu Hastane Doktoru(Çinli) : Bize bu konuda konuşma yasağı var.Bilgi veremem.
Acil Servis Yetkilisi : Gelen yaralılara ilk müdahaleyi yaparak Servise gönderdik. Onların durumlarını bilmiyorum.Ayrıca, bu konuda bize kesin konuşmama emri var. Daha fazla konuşamam.

Etiketler: » » » »
Share
2954 Kez Görüntülendi.