logo

trugen jacn
13 Mart 2015

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ DERGİSİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN ANLATILDI..!

  Boğaziçi Üniversitesi mensubu bir grup Müslüman öğrenci, mazlum coğrafyaların sesi olmak amacıyla Kampüsten Dünyaya Dergisiyle yola çıktı.

kampustendunyaya.jpg

Uygur  Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Boğaziçi Üniversitesi mensubu bir grup Müslüman öğrenci, mazlum coğrafyaların sesi olmak amacıyla Kampüsten Dünyaya Dergisiyle yola çıktı. Müslüman öğrenciler; Filistin, Afrika ve Balkanlar sayılarının ardından en son Doğu Türkistan sayısını çıkardılar. Dergi yalnızca mazlum coğrafyalar hakkında bilgi vermekle yetinmeyip bunun yanında elde edilen gelirlerle söz konusu coğrafyalardaki yetimlerin yıllık bakımlarına da yardımcı oluyor.Derginin ilk sayısı olan Filistin sayısında İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mescidi Aksa Muhafızı Raid Salah, Rachell Corrie’nin annesi Cindy Corrie ve babası Craig Corrie ile yapılan röportajlara yer verildi. Dergiye İHH Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Emin Dağ, Av. Gülden Sönmez, Süleyman Kurt ve Demet Tezcan gibi isimlerde yazılarıyla destek verdi.

kampustendunyaya.jpgAfrika sayısında daha fazla insana ulaşmak suretiyle daha çok yetime yardım edebilmek için ‘Açlık Obezite ve Ölüm’ konulu uluslararası bir karikatür yarışması organize edildi. Öğrenciler mezkur yarışmaya Çin, Japonya, İngiltere, Amerika, Brezilya, Roman

Balkanlar sayısında genel olarak coğrafyasıele alınmakla birlikte savaş dönemini ve psikolojik-sosyolojik etkilerini inceleyen çok sayıda yazıya da yer verilmiş. Dergi, Balkanlar ile ilgili sürece uzaktan yakından şahit olmuş insanların hissiyatlarını aktardıkları yazılar, şiirler ve Balkanlar konusunda uzman isimlerle yapılan röportajlarla zenginleştirilmiş.

پۈتۈن بىر سان ژۇرنال ئۇيغۇرلارغا بېغىشلاندى

Son sayı olan Doğu Türkistan sayısında Kılıç Buğra Kanat ile yapılan röportajın yanında Türkiye’den öğrenciler ile Türkiye’den, Uygur öğrencileri arasında düzenlenen toplantıya yer verildi. İki oturumdan oluşan toplantının ilk oturumu Müslümanların bölgeye bakışı ve Doğu Türkistan’ın uluslararası konjonktür açısından değerlendirilmesi üzerindeydi. İkinci oturumda ise Doğu Türkistan’ın kültürel özellikleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu ve bölgeye dair çözüm önerilerinde bulunuldu. Dergide yer alan çizim ve seyahatnameler sayıya renk katmış.

Mazlum coğrafyalarda yaşanan sıkıntıları gündemimize taşıyan Kampüsten Dünyaya Dergisine sosyal medya ve internet sitelerinde belirtilen teminat noktalarından ulaşılabilir. Teminat noktalarına ulaşılamadığı takdirde internet sayfasındaki sipariş formunu doldurarak kargo vasıtasıyla da dergi temin edilebilir.

پۈتۈن بىر سان ژۇرنال ئۇيغۇرلارغا بېغىشلاندى

Kaynak : http://www.sanalbasin.com/kampusten-dunyaya-dergisi-cikti-9045351/

Etiketler: »
Share
992 Kez Görüntülendi.