logo

trugen jacn
09 Mart 2015

ÇİN’’DEKİ SON BIÇAKLI SALDIRININ FAİLLERİNİN UYGUR OLDUĞU İDDİA EDİLDİ.

201503070933china4

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangcu  kentinde 06 Mart Cuma günü meydana gelen bıçaklı saldırının faillerinin Uygur  olduğu iddia ediliyor.
Hong Kong’da yayınlanan Apple gazetesinde yer alan bir haber yorumda saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Doğu Türkistan’dan gelen Uygurlar olduğunu ve Guangcu’ya bu  işi  gerçekleştirmek için gelmiş olabileceklerini iddia etti .
Yurt dışında yaşayan rejim aleyhtarı Çin muhalefetinin en büyük yayın organı olan “BUXUN” internet sitesi ise, Guangcu’daki saldırıyı gerçekleştiren Uygurlardan birisinin Kaşgar ve diğerinin ise,Hoten’den gelmiş olduklarını öne sürdü. Ayrıca,saldırıyı yapanların yaşlarının 20-30 arasında olduklarını de  iddia etti.
Çin medeyası’nda  06 Mart Cuma günü sabah saat 08,oo sıralarında Guangcu tren istasyonu önündeki meydanda 2 saldırganın çevresindeki insanlara bıçakları ile saldırdıklarını,saldırı sorucunda 9 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandıkları bilgisi yer almıştı. Ayrıca saldırganların birinin olay yerinde Polis tarafından vurularak ölü ele geçirildiğini diğer failin ise, yaralı olarak ele yakalandığının de açıklamıştı.Saldırganların kimliği hakkında ise hiçbir bilgi  her hangi bilgi verilmemişti.
Uzmanlar, bu ve benzeri şiddet olaylarını gerçekleştirenlerin  Uygur Türkleri olması halin de,Çin’in bu konudaki bilgileri sansür ettiğini ve bu konuda hiç bir açıklama yapmadığını belirtiyorlar. Aynı Uzmanlar Çinli işgalcilerin Doğu Türkistan sorununu uluslar arası toplum tarafından bilinmemesi için bu tür karşılık hareketlerini kamu oyundan gizlediği ni de  ifade ediyorlar.

gUANGDONG hARİTASI

Kaynak :  广州火车站砍人事件九人伤警方击毙一人血洗广州火车站 一凶徒当场被杀 一人被捕广州砍人事件:一名来自喀什,一名来自和田

Etiketler: » » » » »

Share
1181 Kez Görüntülendi.