logo

trugen jacn
05 Mart 2015

SAYIN ANKARA /ÇANKAYA – İSTANBUL / BAKIRKÖY VE İSTANBUL / MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLARINA AÇIK MEKTUP..!

Basınımıza yansıyan haberlerde Ankara/Çankaya,İstanbul/Bakırköy ve İstanbul / Maltepe Belediye Başkanlıklarımızın Çin Ulusu’nun yeni yıl bayramı olan ÇAĞAN’in kutlanması etkinlikleri düzenleyerek katıldıkları ve sayın Belediye Başkanlarımızın bu güne özel konuşmalar yaptıkları bildirilmektedir.Konuşmalarda  Çin Bahar bayramı kutlaması etkinliklerine katılmaktan onur duyduğunu belirtmiş ve tarihi Çin Türk dostluğunun süreceğini ve artarak devam edeceğini belirtilmektedir.
Sayın Belediye Başkanlarımızın yaptıkları konuşmaları elbette olağan karşılıyor ve insanlığın özellikle Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin işgalı altında Çin şövenizmi ve Han Faşisizminin baskı,zulüm ve soykırım uygulamaları altında varlık mücadelesi vermekte olan Doğu Türkistanlı mazlum ve mahkum Kardeşlerimiz adına sevinçle karşılıyoruz.
Çocukluğu Çin baskı,zulmü ve tahakkümü altında geçen bir kişi olarak barış,kardeşlik gibi insanlığın ortak değerlerinden söz edilmesi ve gündeme getirilmesi elbette her insan gibi bizi de sevindirecek ve mutlu edecektir.Ancak, yapılan etkinliklerden ve konuşmalardan Sayın Belediye Başkanlarının Çin ve onun işgalı altındaki Doğu Türkistan hakkında  yeterince bilgi sahibi olmadıkları görülmektedir. Sayın Belediye Başkanları her halde dünya’da ve özellikle Doğu Türkistan’da olup bitenleri yeterince izleyemiyorlar. Mensubu oldukları CHP Partisi Liderlerinin konuşmalarından de yeterince vakıf olmadıkları görülmektedir. CHP.Genel Başkan Yardımcısı değerli devlet adamı sayın Faruk Loğoğlu TBMM.’de yaptığı çeşitli konuşmalarda Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü dafalarca gündeme getirdi. Çin’in güdümündeki Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerini yok etmek ve Kadreş Cumhuriyetlerin eli ile bu insanlık dışı yöntemlerle mazlum Uygurları imha etmek politikasını gerçekleştirmek  için kurulan bir şer oluşumu olduğunu ifade etti. Sosyalist maskesinin arkasına ustaca gizlenmeye çalışan aslında ise, li Faşist Çin yönetiminin Müslüman Uygur Türklerine karşı uyguladığı mezalımı, asimilasyon uygulamalarını ve soykırımlarını yiğitçe haykırdı.
Kendi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısının bütün bu açıklama ve tesbitlerini CHP.lı  Sayın Belediye Başkanları  duymadı mi ? veya duysa da duymamızlıktan mi geliyorlar acaba ?

Maltepe-belediyesi-Ali-kilic

    Uluslar arası Af Örgütü,İnsan Hakları gözlem evi başta uluslar arası saygın ve güvenilir insan hakları Kuruluşlar  ve ülkeler  her yıl yıllık insan hakları raporlarında Doğu Türkistan’daki hal  ihlallerini günedeme getiriyor. Ülkemizde ise,İHH.Mazlum-Der gibi İnsan hakları Teşkilatları kamu oyuna duyurmaya çalışıyor.TBB.İnsan Hakları Komisyonu Ekim 2013 yılında Doğu Türkistan’da Çin’in Uygur Türklerine karşı uyguladığı soykırım politikalarını ve insan haklarını ihlallerini incelemeye aldığını açıkladı.Bu komisyonda Partiniz Milletvekilleri de olumlu oy verdi ve çalışmalara aktif olarak katılmaktadıır.

     Baskı, İşkence,zulmü ve etnik ayırımcı uygulamaları bir devlet politikası haline getiren ve insanlık dışı yöntemleri uygulamaktan çekinmeyen  ve bu insanlık dışı icraatlarına her gün onlarca  çeşit yenilerini ekleyen İşkenceci ve Irkçı ve Faşist Çin yönetiminin Türkiye’deki Temsilcilerini İlçelerinize davet ederek,onlar adına özel törenler düzenlemeniz ve  Çankaya’da,Bakırköy ve Maltepe’de onlara  kucak açmakta bir beis görmemeniz onların Doğu Türkistan’daki Vahşetini ve insanlık kalıbından çıkan baskı ve zulüm ve etnik temilli soykırımlarını  ödüllendirmek anlamına gelmekte ve Çin baskı ve zulmünden dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’mize sığınan Uygur Türklerini derinden üzmekte ve yaralamaktadır. 

CHP’Lİ ÇANKAYA BELEDİYESİ, MÜSLÜMAN UYGURLARI KATLEDEN  ÇİN’İ ÖDÜLLENDİRİYOR.

Sayın Ankara / Çankaya,İstanbul /Bakırköy ve İstanbul /Maltepe Belediye Başkanları :
Sizler zalim,baskıcı, işkenceci ve bir ırkçı rejimin Temsilcilerine kucak açtınız ve onların milli bayramlarını kutladınız ? Sizin muhabbetle bağrınıza bastığınız ve övgüler yağdırdığınız Doğu Türkistan’daki Tibet’teki,Mançurya’daki ve Çin’in diğer bölgelerinde Çin İşgali altında yaşamak zorunda kalan Çinli olmayan Ulusların insanların temel insani hakkı olan fikir ve ifade ve inanç özgürlüğünü 21.yüz yılda yasakladığından  sırf Çinli olmadıklarından dolayı onları soykırıma tabii tutuklarından ve  toptan imha etmeye çalıştığından heberiniz var midir ?
Çin Halk Cumhuriyeti kisvesi altına sığınan Komünist çin yönetiminin Doğu Türkistan’da Han şovenizmi ve Çin Faşisizmi Temelli Uygulamalarından bir kaçını  aşağıda bilgilerinize sunmak istiyorum ;
1. Bu Ramazan ayında Müslüman Uygur Çocuklarına zorla yemek yedirerek ve su içirerek oruçlarını bozdurdu.
2. Tervih namazı kılmayı ve Ramazan’a özel ibadetleri yasakladı.
3. Uygur Türklerinin çocuklarına ana okulundan itibaren “Çift Dilli Eğitim yalanı altında zorla Çince öğretiyor.Etnik dil soykırımı uyguluyor.Kendi ana dilini öğrenmesine izin vermiyor ve Uygur Türkçesinin öğrenilmesini de yasaklıyor.
4. Siz Çin Milli Bayramını Çinlilerle beraber sevinç içinde onur duyarak kutladınız. Sizin bayramını kutladığınız Çin yönetimi,Müslüman Uygurlara Milli Bayram olan Nevruz’u yasakladı. Türkiye’mizde Çankırı yöremizde hala yaşatılan Yaren Meclisi’nin Doğu Türkistan’daki varyantı olan binlerce yıllık Meşrep meclisini de engelledi. Gulca kentindeki Meşrep Meclisi’nin Yiğitbaşısı Abdulmecit’i hepsetti ve Hapishanede işkence ile öldürerek cesedini ailesine teslim etti.

Tayland Uygur Türkleri Sinan Oğan
5. Siz Belediye Başkanları olduklarınız İlçelerimizde Çin milli Bayramını kutladınız. Aynı Çin Doğu Türkistan’da Uygur Türklerini zorla Cami önlerine toplayarak kış kıyamet ve karlı hava’da zorla Müslümanların namaz kıldıkları mukaddes mekanlara zorla topladı. Çin milli bayramı Cagan’ı kutlamaları için onlara zorla dans ettirdi. Onları tehdit ederek korkutarak dayatma ve zulümle kutlamaya zorladı. Kaşgar’in Eyidgah Camii’nin önünde Cami imamlarını toplayarak onlara İslam dini aleyhtarı sloganlar attırdılar.Çoğu yaşlı olan din adamı bu insanlar, gözlerinden yaş yerine kan akıtarak iztırap duyurak işkence görmemek ve ölmemek için  oynamak zorunda kaldılar.
6. Mutlaka sizin de evlatlarınız vardır. Allah size,ailenize ve Çocuklarınıza sağlık ve esenlik nasip eylesin.Sevgili yavrularınız ile ailece birlikte,huzur ve sevinç içinde bir hayat geçirmenizi dilerim. Ama,Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türkleri ekonomik olarak dışlanıyor.İş verilmiyor.İşleri,toprakları,evleri ve bütün varlıkları Çinli işgal güçlerince Nazi’lerden kat be kat kötü tarzde   yöntemlerle zorla ellerinden alınıyor ve gasbediliyor. Bu varlıkılar,demografik Assimilasyon amacı ile Çin’den getirilen etnik Göçmen Çinlilere veriliyor.Uygurlar hayattan dışlanıyorlar. Dış ülkelere gidebilmeleri için pasaport de vermiyorlar. Kendi topraklarında ana vatanlarında onları sırf Müslüman ve Türk oldukları için dışlıyorlar, Aş ve iş vermiyorlar. Sizin kucak açtığınız Çinli İşgalciler bu toprakların asıl sahipleri olan Uygurların Çocuklarına iş ve aş ve okuma,oynama ,eğlenme ve çocukluklarını yaşama imkanı vermiyorlar. Sırf Türk ve Müslüman oldukları için dini,kültürel etnik ve ekonomik ırkçılık ve ayrımcılık yapıyor. İşsiz aç ve çaresiz kalan 15-23 yaşındaki Uygur Çocukları 100 $ aylıkla kitleler halinde zorla Çin’in endüstri bölgelerine ucuz= Köle işçi olarak gönderiliyor.Sizin bu yaştakı körpe yavrularınızın sizden koparıldığını lütfen bir düşünün ! Kendinizi Doğu Türkistan’daki gözlerinden yaş yerine kan akan  evlatlarının kendilerinden zorla koparılmasından yürekleri lehte lehte kanlı Müslüman Uygur Ana-Babaların yerine koyunuz. Lütfen.
7. Çin’in Şubat 2015 itibarıyle Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yaptığı zulmü Hitler ve onun Faşist Yardakçıları Yahudilere yapmamıştır,diye düşünüyorum. 16 Şubat ‘tan sonra Çin’in resmi açıklamalarına göre sırf Hoten ve Kaşgar vilayetlerinde yargısız infaz yapılarak öldürülen Uygur sayısı 27 kişidir.  Bu sayının içinde babası ile birlikte kurşunlanarak öldürülen 10 yaşında bir erkek çocuk de bulunmaktadır.
8. Yaklaşık bir yıldır,Türk kamu oyu Doğu Türkistan’daki Çin zulmünden kaçarak binlerce  km.yol katederek Tayland,Malezya başta güneydoğu Asya Ülkelerine sığınan binlerce Uygur Mültecilerin haberleri ile çalkalanıyor. Bu insanlara yardım kampanyaları düzenleniyor. Belediyelerimiz,STK.larımız ve hamiyetperver halkımız sahip çıkıyor. İngiliiz Kanal-4 Tv geçtiğimiz Kasım ayında Tayland ormanlarındaki Kamplarda tutulan mülteci Uygurların yürek burkan, düşündüren ve insanlığından utandıran  dramını bir belgesel film yaparak yayınladı. Dünya’da büyük ses getirdi. Siz her halde izleyemediniz. Sanırım.Lütfen izleyiniz. Sosyal medya’dan kolayca bulabilirsiniz.

dogu-turkistanlilar-tayland-ta-15-mart-2014-11
9. Tayland ve Malezya yolu ile ülkemize sığınan binlerce Uygur Türkü mülteci ülkemizde zor şartlar altında yaşıyorlar. Lütfen Çinlil Zalim rejimin temsilcilerine gösterdikleriniz ilgi’yi onlara karşı gösterdiğiniz hoş görülerin bir kısmını bu zordaki mültecilere de lütfen gösteriniz. Baskı,Zulüm ve etnik soykırımın 21.yüz yıldaki sembolü,Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı,ve Temsilcilerine   kucak açıp bağrınıza bastığınız gibi bu mazlum ve Mağdurları de lütfen  ziyaret edip bağrınıza basınız.Onlar öncelikle sizinle aynı değerleri paylaşan kardeşlerinizdir.Her şeyden  önce mazlum insanlardır.  Çin zulmünü,Nazilerden beter Çin soykırımını  ve vahşetini bir de ilk tanıklarından yanı onların bizzat kendi ağızlarından dinleyiniz.

10. Çin yönetimi,sizin gibi sosyal demokrat düşüncesine sahip olan bir Uygur bilim adamını, Uygurların Vicdanı olarak anılan  Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi öğretim Üyesi de olan Doç.Dr.İlham Tohtı’yı 2014 yılının Ocak ayında 70 yaşındaki Annesi ile birlikte Pekin’deki evinde tutukladı ve geçtiğimiz 23 Eylul’de ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.Dr.Tohtı Doğu Türkistan’in bağımısızlığını ayrı bir devlet olmasını Çin’den talep etmedi. Onun talebi,Çin anayasası ve Sözde Uygur Özerk bölgesi yasalarında azınlık olarak tabir edilen Uygurların temel, yasal  ve insani haklarını uygulamada de verilmesini,etnik Han Çinlisi vatandaşlar gibi haklardan bu haklardan yararlandırılmasını istedi. Dr.Tohtı de sizler gibi sosyal demokrat ve insani  fikirler taşıyor ve Çin devletinin içinde hak ve hukukça eşit Çin vatandaşlığını savunuyordu. Çin buna dahi tahummül etmedi ve kendisini “Devleti Parçalamak,Bölmek” suçlamaları ile ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Eşini ve 2 küçük çocuğunu açlığa ve yokluğa mahkum etti. Dr.Tohtı için de Çin Temsilcilikleri nezdinde girişimlerde bulununuz Lütfen.Bu konuda sizlere bilgi ve belge sağlanaması konusunda her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız.
11. Yaptığınız törenlerde Çin ve Türk medeniyetleri dünyanın en eski medeniyetleridir . Türk ve Çin halklarının tarihin başladığı günden bugüne kadar dostluğu olduğunu, ve bu dostluğun; bundan sonra sürdüreceğimiz karşılıklı kültürel ilişkileri artırarak devam ettireceğiz.ifadelerini kullanıyorsunuz. Çin, Türk medeniyetinin en eski temsilcisi olan Uygur Türklerini Çinliler ile eşit insan olarak görmüyor ve bunların binlerece yıllık medeniyetini zorla ve şiddet kullanarak baskı yaparak ve onları toptan  öldürerek yok etmeye çalışıyor. Türk kültür ve medeniyetinin binlerce yıllık tarihi hatıralarını,abidelerini ve yapılarını acımıszca yıkarak,tahrip ederek yok ediyor. Türk kültür ve şehir mimarisinin binlerce yıllık nümunesi olan tarihi Kaşgar evlerini “Bölgeyi açmak ve yeniden yapılandarmak” bahanesi ile yıkmakta ve tahrip etmektedir. Bu konuda lütfen bir az araştırma yaptırınız. Çin, Uygur Türklerine karşı imha politikası uygulamaktadır. Günümüzdeki ÇKP.İktidarı ve onun emrindeki Çin yönetimi sosyalist,insancıl  hiç değildir.Bu Sosyalizm maskesine bürünmüş faşist ve etnik ayırımlmcı ve dışlayıcı bir ırkçı rejimidir. Çn yönetimi,günümüzde esareti altında tuttuğu Müslüman Uygurlara,Budist Tibetlilere ve Mançurlara Hitler’in Yahudi ulusuna yaptığının birkaç kat fazlasını 21.yüz yılda uygulamaktadır.

Tayland-Hapishane

           Sayın Başkanlar,
Çin’in yaptığı insanlık dışı uygulamalarından birkaç örneği sizlerin bilgilerinize sunmaya çalıştım. Bunlar Çin’in faşist temelli icraatlarından sadece küçük bir örnektir.Lütfen sizin hemşehrileriniz Kardeşleriniz ve Vatandaşlarınız olan Uygur Türkü Kardeşlerinize de Çinlilere gösterdiğiniz ilgiyi lütfen gösteriniz.
Çin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Uygur Türkü mazlum ve mağdur Kardeşlerinizi ve vatandaşlarınızı Mültecileri de de lütfedip ziyaret ediniz ve Çin mazlumu ve mağduru bu mazlum Kardeşlerimizi  ve bu insanları de lütfen dinleyiniz..

         Sizlere sağlık,esenlik ve başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.

 

Hamit GÖKTÜRK

Uyghurnet.org.Haber Sitesi Yayın Yönetmeni

Etiketler: » » » »
Share
1841 Kez Görüntülendi.