logo

trugen jacn
01 Mart 2015

ADANA ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN,” DOĞU TÜRKİSTAN’DA NELER OLUYUR ? ” KONFERANSI

Doğu Türkistan

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı,”Doğu Türkistan’da Neler Oluyor” başlıklı bir konferans düzenledi.Konferans’a İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Ali Ahmetbeyoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Doğu Türkistan Resim

Konferans’ın açılış konuşması yapan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus UZUNLULAR, Ülkü Ocakları’nın, Türklüğün kalbi ve beyni olduğunu ifade ederek, ‘’Her şeyden once şunu belirtmek isterim ki, Doğu Türkistan ve daha dün yıl dönümü olan Hocalı dediğimiz Türk vatanları hakkında ülkemizdeki genel duyarsızlık ve yayın organlarının ilgisizliği neticesinde, Türk’ün zulüm gördüğü bölgeler hakkında sağlıklı verilere ulaşmak güç hale gelmektedir. Bu sebeple, gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki Türk Milleti’nin çektiği sıkıntıları, Türk vatanlarının genel durumlarını, yaşanan olayları, objektif ve bilimsel bir perspektiften görmeleri ve anlamaları için bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Dün yine burada ‘Hocalı Soykırımı’nı konu alan bir konferasta buluştuk. Bugün ise; ’Doğu Türkistan’da neler oluyor?’ temalı konferansta birlikteyiz. Başta bizi kırmayarak İstanbul’dan gelen çok kıymetli Yrd.Doc.Dr Ali Ahmetbeyoğlu’na ve bu konferansı hazırlayarak gençlerimizin bilgilenmesini sağlayan dava arkadaşlarım, Eğitim masasına teşekkür ediyorum’’dedi.

Doğu Türkistan'da Neler Oluyor

Yrd.Doç.Dr Ali Ahmetbeyoğlu ise Doğu Türkistan’ın Jeopolitik ve Stratejik öneminden bahsederek,Doğu Türkistan Türklerine uygulanan kıyımlardan örnekler verdi. Ali Ahmetbeyoğlu ayrıca bir gün Doğu Türkistan’da bağımsız TÜRK bayraklarının dalgalanacağını ifade etti.

Doğu Türkistan Panel

Yaklaşık 300 kişinin takip ettiği konferans’a Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus UZUNLULAR ve yönetimi,Lider Devlet Bahçeli’nin Danışmanı Doç.Dr.Şeref İba,İlçe Ocak Başkanları,Üniversite Teşkilatı,Ortaöğretim Teşkilatı,Asena Teşkilatı,MHP Adana İl Yönetim Üyeleri,Taş Medreseliler Başkanı Fuat Toygar ve Yönetimi katıldı.

KAYNAK :  http://www.haberozturk.com/dogu-turkistanda-neler-oluyor/

Etiketler: » » » »
Share
1295 Kez Görüntülendi.