logo

trugen jacn
26 Şubat 2015

DOĞU TÜRKİSTAN’DA OTOBÜS DEVRİLDİ : 22 ÖLÜ, 38 YARALI..!

h

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu  Türkistan’in Kaşgar Vilayetine bağlı Maralbaşı(Çince Bachu) İlçesinde bir otobüs’ün devrilmesi sonucu  22  yolcunun öldüğü  ve  38  kışının yaralandığı bildirildi.

Çin’in resmi Yeni Çin(Xinhua) Ajansının verdiği bilgilere göre olay 25 Şubat 2015 Çarşamba  günü saat  23,oo ,oo sıralarında meydana gelmiştir.  Kaşgar’dan yolcu alan  şehirler arası bir yolcu otobüsünün Maralbaşı ilçesi yakınlarında otobanda devrilmesi sonucu  trafik kazası meydana geldiği , kazada  22 kişinin öldüğü, 38 kişinin de yaralandığı bildirildi.

       Kaşgar’dan  yola çıkan  Şehirler arası yolcu otobüsünün,aldığı yolcuları   Kaşgar’ın 428 km. kuzeyindeki Aksu kentine  götürmekte olduğu bildirildi.  Ölenlerin cesetlerinin hastane morglarına ve yaralıların ise,tedavi edilmek üzere  Maralbaşı ve Çevre Hastanalere kaldırıldığı belirtilirken, kazayla ilgili araştırmanın sürdüğü kaydedildi.

      Devlet televizyonu CCTV’nin yayınladığı fotoğrafta, devrilen otobüsün kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

       Çin işgal yönetimi,her olayda olduğu gibi bu trafik kazasında yaralanan ve ölenlerin kemliği ve hakkında tatmin edici bir bilgi vermiyor.

Kaynak  :  http://www.haberalp.com/dunya/uygur-bolgesinde-otobus-devrildi-22-olu-38-yarali-h48759.html

Etiketler: » »
Share
1488 Kez Görüntülendi.