logo

trugen jacn
17 Şubat 2015

AYDIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN,DOĞU TÜRKİSTAN’A DESTEK..!

 mucahit

Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri Doğu Türkistan’ a Destek için cumartesi günü Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldiler.

DSC00522.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Akiv Vakfı Temsilcisi Mücahit Çalışkan platform üyelerine Çin’in 21. Yüzyılda hegoman güç olma sevdası ile Doğu Türkistan’ da Çinleştirme projesini acımasızca uygulamaktadır. Doğu Türkistan adeta açık hava hapishanesine dönüşmüş durumdadır.

    Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Mücahit Çalışkan; “Sultan II Abdulhamit devrinde 25 yıl kadar Osmanlı İmparatorluğunun bir parçası olan Doğu Türkistan bölgesinde son derece zengin kömür, altın, uranyum, petrol ve dogalgaz yatakları bulunmaktadır. Bu yüzden bölge Çin için hayati önem taşımaktadır”.dedi ve bu zulme sessiz kalmamak için basın açıklaması yapan Çalışkan; ”Aydın daki bütün sivil Toplum Kuruluşlarını Doğu Türkistan’ da yaşayan insanlık dışı zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Suriye’ de Filistin’ de, Afganistan’ da, Irak’ ta, Arakan’ da ve Miyammar’ da binlerce hatta yüzbinlerce insanın vahşice katledilmesi karşısında sessiz kalan ancak Fransada ölen 17 insan için ayağa kalkan uygar! Dünyayı soykırıma maruz kalan dindaş ve soydaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Özellikle başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı’ nı ve gerçekleştirilen bu zulme hassasiyet gösterebilecek bütün ülkeleri, devam eden soykırım bir an önce durması için Çin hükümetine karşı harekete geçirilmesini bekliyoruz.

DSC00515.

Türkiye Irak’ta, Suriye’ de, Filistinde olduğu gibi Doğu türkistan’ da da mazlumların haklarını savunmaya devam ettikçe, Dünyadaki saygınlığı ve gücü dahada artacaktır. Şimdi türkiyenin gücünü gösterme vaktidir.” Diyerek Aydın Sivil Toplum Platformu dönem başkanı olarak kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yaptılar.

KAYNAK : http://www.habercizgi.com/egitim/dogu-turkistana-destek-885.htm

Etiketler: » » » » »
Share
1191 Kez Görüntülendi.