logo

trugen jacn
08 Şubat 2015

MHP IĞDİR MİLLETVEKİLİ Dr. SİNAN OĞAN’DAN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN TBMM’NE ÖNERGE

   Türkiye dışındaki Türk Toplulukları ile ilgili bilimsel   çalışmaları  ve  üyesi bulunduğu TBMM.’de yaptığı  anlamlı konuşmaları ve cesur çıkışları ile tanıdığımız MHP.Iğdir Milletvekili Dr.Sinan Ogan bu kez Doğu Türkistan’dan ülkemize gelen Uygur Türkü Kardeşlerimizin sorunlarını bir soru önergesi ile TBMM. gündemine taşıdı.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

MHP Iğdir Milletvekili Dr.Sinan Ogan, 05 Şubat 2015’de  kendisi ve arkadaşları tarafından imzalanan  ve Türkiye’de bulunan Uygur Türklerinin durumunun TBMM.’ce  araştırılması talebi ile bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yönündeki  önerge’yı TBMM.Başkanlığına sundu. Dr.Oğan, TBMM.Başkanlığına sunduğu Araştırma Komisyonu kurulması yönündeki  örengesinde Türkiye’de bulunan Uygur Türkü mültecilerin karşılaştıkları sorunlar ve  zorlukların  tesbit edilerek  bir an önce  bu olumsuzlukların giderilmesini istedi. Dünya’nın en mağdur ve mazlumu durumundaki Uygur Türkü Kardeşlerine  olan derin ilgisi ve sevgisini yakından bildiğimiz ve hissettiğimiz Milletvekilimiz sayın Dr.Sinan Ogan, TBMM.’de söz alarak Doğu Türkistan sorununu   her fırsatta  ve sürekli olarak gündeme taşıması ile tanınmaktadır.

Uygur Haber ve Araştırmla Merkezi(UYHAM) olarak ; MHP.İğdir Milletvekilimiz Sayın Dr.Sinan Ogan’a bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.Allah kendisinden razı olsun. Amin.

Sayın Dr.Sinan Ogan’ın TBMM.’ne verdiği önergeyi aşağıda bilgilerinize sunuyoruz ;

Etiketler: » » »
Share
2046 Kez Görüntülendi.