logo

trugen jacn
24 Ocak 2015

ÇORUM-YAĞMUR DAMLASI DERNEĞİ’NE, TAYLAND’DAKİ UYGURLAR İÇİN BAŞBAKANLIK’TAN CEVAP ..!

Çorum Yağmur Çorum-Yağmur Damlası Derneği’nın Çorum merkezli olarak başlattığı ve 5 Ocak 2015’te sona eren Tayland’da tutuklu bulunan UYgur Kardeşlerimizin  bir an önce Türkiye’ye alınması için   ” Başbakanlığa Mektup ”  Kampanyasında toplanan yaklaşık 3 bin adet mektup toplu olarak Başbakanlık Makamına  PTT aracılığı ile sunulmuştu.

      Başbakanlık Makamınını 22 Ocak’ta Dış İşleri Bakanlığımız kanalı  ila yolladığı cevabı mektup, anılan derneği’mizin bugün Facebook hesabında yayınlanmıştır.

        Tayland’da tutuklu bulunan  Uygur Türkü Kardeşlerimizin günden güne zorlaşan  hapishane şartları,yetersiz beslenme ve olumsuz yaşamlarını bir kez daha kamu oyumuzun  bilgisine arz eder,Çorum’lu Kardeşlerimize, Yağmur Damlası Derneği’mize ve değerli Başkanı Ahmet Sözüdoğru Beye minnet ve şükranlarımızı sunarız.

        Başbakanlık Makamından gelen cevap yazısı aynen şöyle ;

TAYLAND’DA BULUNAN UYGUR TÜRKLERİ İLE İLGİLİ İMZA KAMPANYAMIZA BAŞBABAKANLIK BİLGİ EDİNME MERKEZİNDEN CEVAP GELDİ.

bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr (bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr)
22.01.2015
Kime: coryagdam@hotmail.com
bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr
Sayın AHMET SÖZÜDOĞRU ,
Bimer Başvuru Numaranız :20354

Sayın Ahmet SÖZÜDOĞRU,

7 Ocak 2015 tarihli mesajınız alınmıştır. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan soydaşlarımızın yaşam koşulları ve bölgede meydana gelen ve toplumsal huzur ve barışı olumsuz etkileyen olaylar her düzeydeki yetkililerimiz ve kurumlarımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Uygur soydaşlarımızın kendi anavatanları olan Çin’de huzur, refah, güvenlik ve istikrar içinde yaşamaları ülkemizin en büyük beklentisidir. Çin makamlarıyla temaslarımızda bu husus sürekli olarak gündeme getirilmektedir. Öte yandan, son zamanlarda basına da yansıyan, bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde bulunan Uygurlar ile ilgili gelişmeler hükümetimiz ve makamlarımız tarafından başından beri yakından takip edilmekte ve soydaşlarımızın iyiliği ve selameti için sorunun en kısa sürede ve olumlu şekilde sonuçlandırılmasına yönelik her türlü çaba gösterilmektedir. 2014 yılının Mart ayında Tayland’da yakalanan soydaşlarımızı ülkemize kabul etmeye hazır olduğumuz Tayland makamlarına iletilmiştir. Öte yandan, sözkonusu Uygur soydaşlarımızın durumu, ilgili uluslararası kuruluşların da içinde bulunduğu çok taraflı bir mesele haline gelmiştir. Uygur soydaşlarımızın istemedikleri bir ülkeye gönderilmemeleri için gerek Tayland makamları gerek BM Mülteciler Yüksek Komiserliği nezdinde ısrarlı girişimlerimiz sürdürülmektedir. Hassasiyet arzeden birçok boyutu olan bu insani meselenin sosyal medyada ve basında eksik ve yanlış bilgilerle ele alınması her şeyden önce, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde ve bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde bulunan Uygur soydaşlarımızın durumunu olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle, makamlarımızca titizlikle yürütülen çalışmalara itimat edilmesi önem taşımaktadır. Ülkemiz, Uygur soydaşların duygu, inanç ve beklentileri istismar edilmek suretiyle insan kaçakçılığı şebekelerinin kurbanı olmamaları, kendi anavatanlarında huzur ve güvenlik ortamında yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla her türlü çabayı sarfetmeye devam edecektir. Konuya göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, bilgi edinmenizi rica ederim.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI-DOĞU ASYA  GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI

Kaynak : Çorum-Yağmur Damlası Derneği Kurumsal facebook

  Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) : günümüz dünyasının en mağdur ve mazlum toplumu olan Doğu Türkistanlıların Allah Taala’dan sonra tek umudunun Anadolu’muzun bağrı ve yüreği geniş  rahmet ve şafkatı sonsuz  Kardeşlerimiz  ve Türkiye Cumhuriyeti devletimiz olduğunu biliyoruz ve daima duacıyız.Elbette Devletimize her zaman güveniyoruz ve güvenmeye devam edeceğiz.

  Tayland’da TUTUKLU Kardeşlerimizin  Türkiye’ye getirilmeden hiç kimsenin huzurlu olamayacağını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Devletimize bu konudaki çalışmalarında başarılar nasip etmesini  niyaz ediyoruz.

Etiketler: » » » »
Share
2557 Kez Görüntülendi.