logo

trugen jacn
21 Ocak 2015
Genel

SAMSUN-BAFRA’DA ” KALBİMİZİN DOĞUSU- ÜMMET COĞRAFYASINDA MAZLUM BİR DİYAR : DOĞU TÜRKİSTAN” KONFERANSI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki insanlık dışı etnik ayırımcı ve soykırıma yönelik uygulamalarına karşı Türkiye’mizde tepkiler her geçen gün artıyor. Türkiye genelinde son aylarda  Tayland’da tutuklu  Uygur Türkü mültevilerin Türkiye’ye getirilmesi ve  bu ülke’deki  Kızıl Çin baskı ve zulmünün  son bulması için imza ,Toplu Namaz kılma ve Dua etme kampanyaları yaygınlaşıyor. Ayrıca,bütün illerimizde faaliyet gösteren  siyasi Partilerimiz başta Sivil Toplum Kuruluşlarımız   kamu oyu oluşturmak için konferanslar,Paneller ve çeşitli toplantılar düzenleyerek konuyu gündemde tutmak  için  çaba  sarfediyor.

Bafra Konf.Afişi

Türk  kurtuluş savaşı’nda ilk adımlarının  atıldığı  tarihi Samsun Vilayetimizin en büyük ilçelerinden ve   dini ve milli konulara duyarlı  Bafra’da 22 Mayıs 2015 Perşembe günü  “KALBİMİZİN DOĞUSU; ÜMMET  COĞRAFYASI’NDA MAZLUM BİR DİYAR :  : DOĞU TÜRKİSTAN ”  konulu bir konferans düzenleniyor.

Bafra İlçesinde faaliyet gösteren  Samsun İnsani Yardım Hareketi Derneği Bafra Temsilciliği tarafından organize edilen  Konferans, 22 Ocak Perşembe akşam saat 19,ooDa Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılıyor.Konferans  İnsani Yardım hareketi Bafra Temsilcisi Sayın İlyas Altunkaya’nın açış konuşması  ve Doğu Türkistan’ı tanıtan kısa bir filim gösterimi ile başlıyor.  Moderatörlüğünü  Yolcu Dergisi Genel yayın Yönetmeni ve  Gazeteci-Yazar Ömer İdris Akdin’in  yaptığı   Konferans ise, her ikisi de Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinden olan, Ankara Üniversitesi DTC.Fak.öğretim üyesi Doç.Dr.Erkin Emet ile  İstanbul merkezli Doğu Türkistan Vakfı eski Başkanı ve Uyghurnet.org  Türkçe Yayın Yönetmeni Hamit Göktürk  tarafından veriliyor. Doğu Türkistan’in  kısa geçmişi,Türk-İslam tarihi ve günümüzdeki yeri ve önemi ,Çin işgal yönetiminin Müslüman Türkleri karşı uygulamakta olduğu çeşitli sahalardaki baskı ve zulümleri üzerinde duruluyor. Günümüzdeki  dramatik durumunun de örnekleri ile anlatılacağı konferans, diaspora’daki Doğu Türkistan mücadelesinin seyri ve son durumu hakkında de aynı zamanda  Almanya merkezli  Dünya Uygur Kurultayı’nın Yürütme Kurulu Başkan yardımcısı de olan Doç.Dr.Erkin Emet tarafından  bilgilendiriliyor.

Konferans, durum  müsait olursa soruların cevaplandırılması ile son buluyor.

Etiketler: » » »
Share
1735 Kez Görüntülendi.

BENZER HABERLER