logo

trugen jacn

ÇİN KONSOLOSU, ÇKP’NIN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSANLIK SUÇLARINI NASIL İNKAR ETTİ ?

Doğu Türkistan'daki Çin zulmü

Hamit Göktürk (UYHAM)

Çin’in İstanbul Başkonsolosu  Wei Çin’in  işgalındaki Doğu Türkistan’da kurduğu  yüzlerce Çin tipi Nazi Kampları ile milyonlarca Uygur’un haksız ve hukuksuz olarak hapsedilmesi  başta diğer insanlık suçlarını  inkar etti. Çinli Konsolos X(Twitter)hesabından yaptığı açıklamasında aşağılık  rezil bir  sahtekarlık ve yalancılık örneğine  imza attı. Çinli  Konsolos  ÇKP’nin Uygurlara yönelik işlediği   suçlarını şu sözlerle inkar etti ve savundu :

  1. Kırsal bölgelerdeki  yasa dışı Müslüman imamlar bu yerleri yasalara aykırı olarak derebeyi gibi yönetiyor.
  2. Bu yasa dışı imamlar insanların beyinleri yanlış  fikirlerle yıkanıyor,
  3. Böyle bur durumda radikalızm düşüncesiinden etkilenen kişilerin  beyinlyeri hastalanıyor.
  4. İnsanların  beyinlerindeki bu hastalıkları iyileştirmek için bu  Çin tipi Nazi Kamplarına (ÇKP’ye göre  okullara)  kurduk.
  5. Uygurlar yasalar gereği  kontratlı olarak gönüllü(kendi rızaları ile demek istiyor.) olarak bu okullara yerleştiriliyor.
  6. Bu  okullara(Çin tipi Nazi Kamplarına) alınan Uygurlara önemli şu çok basit  üç şey öğretiliyor 1-) Çin vatandaşları olarak  Çin devletinin resmi  Çin dili öğretiliyor.Bir ülkenin vatandaşlarının Çin’in resmi dili olan Çin dilini  bilmemesi  tahmin edilmeyen bir şeydir . 2-) Çin yasalarını öğreniyor. Bir insan Çince bilmediği için   yasaları öğrenemiyor.3-)Çin yasalarını bilmediği için de Radikalizm düşüncesi tarafından kolayca etkileniyor.  4-)Dinden dolayı başkalarını öldürüyor.  Din aslında kötü değil, din doğrudur.Ama yanlış öğrendiği için  yanlış bir şekilde etkileniyor. 5- İş-Meslek yeteneklerini   öğrenmek. Meslek bilmediği taktirde  kendi  sosyal yaşantısına dönemiyor ve yaşantısını devam ettirmesinde sıkıntı yaşıyor.

Çin İstanbul Başkonsolosu Uygur Soykırımını savundu!

Çin Şövenizmi ile Beyni   Zehirlenen   Çin Konsolosu Wei,Bir  Ruh Hastası  

Çinli Başkonsolos,  Uygurların Radikalizm düşüncesinden etkilendiklerini ve  Onların beyinleri hastalıklı olduğu iftirasını atarak kendilerinin  Uygurların bu hastalığı iyileştirmek için  Çin tipi Nazi Toplama Kamplarını (Çinli Konsolosa göre o okulları kurduklarını” iddia ediyor.

ÇKP’nın Ruh hastası  Konosolosu Wei, İşgalci Çin’in etnik Soykırım kamplarını dünyadan saklamak ve aklınca gizlemek için  Okul olarak tanımladığı bu Çin Nazi  kamplarında Çince öğretildiğini   öne sürüyor.  Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin dini inançlarının yanı islam dininin de radikalizm içerdiğini İslam dininin de yanlış olduğunu  iddia ederek yalan söylüyor.

Çinli Başkonsolos  Skandal yalanlara  Baş vurmaktan Kaçınmıyor

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan  Uygurlar,Kazaklar başta diğer Türk halklarına yönelik insanlık ve etnik soykırım cinayetleri tüm dünyanın gözü önünde cereyan ediyor  ve bu insanlık suçları  BM.insan hakları Yüksek Konseyi’nin raporları ile kanıtlanmış durumda. Çinli Konosolos Wei  Çin’de mevcut olmayan  Türkiye’deki demokrasi ve insan hakları ve ifade özgürlüklerini sonuna kadar  kullanırken kendi siyasi yalanları için istismar ediyor ve kameralar karşısına geçerek utanmazca ve arsızca   ÇKP Diktatörlüğünün Doğu Türkistan’daki soykırım kamplarını savunuyor. İşgalci  Çin’in Nazi Lider  Hitlerden  ilham ve örnek alarak kurduğu yüzlerce Soykırım kamplarında tutulan  milyonlarca  Uygur Türkü için “Beyinleri Hastalıklı”  iftirası ile hakaret  ediyor.Kendisinin Çin  Şövenizmi ile  Han Faşizminden beslenen  ruhsal  Hastalıklı  sıra dışı düşünceler    taşıyan  Başkonsolos Wei Doğu Türkistanlılar başta Türk Milletinin ve insan hakları, hukuk ve insanlık değerlerine saygılı her  onurlu insanın   tepkisine sebep oluyor.  İnsani ve diplomatik kurallardan, İnsanlık onurundan ve Vicdanından yoksun  dürüst olmayan ve  Doğu Türkistan gerçeklere tamamen aykırı bu töhmetleri  ile  kendisini Çin’in Türkiye’deki bir diplomatı olarak değil,  ÇKP’nin kiralık  Yalancısı   durumuna düşüren Konsolos Wei  şiddetle kınanarak en güçlü şekilde lanetleniyor.

Lagerdiki-Uyghur-Serxilliri.jpg
İşgalci ÇKP Yönetiminin  Doğu Türkistan’da İşlediği İnsanlık Suçları Nelerdir ?   
  1. Doğu Türkistan’da Sömürgeci  ve Soykırımcı  ve   işgalci bir yabancı güç olan Çin, Doğu Türkistan’da kurduğu soykırım kamplarında, Uygur Türklerini  işgalin başladığı 1949’den beri  onları katlediyor ve etnik soykırım uyguluyor.
  2. Çin’in Doğu Türkistan’daki bu baskı,zulüm,işkence ve insanlık suçları ile etnik soykırım uygulamalarından kaçan milyonlarca Uygur komşu Türkistan Cumhuriyetleri başta dünyanın 4 kıt’a ve 28 ülkesinden yıllardan beri ailesi ve yakınlarından uzakta sığınmacı olarak yaşıyor.
  3. Çin İşgal yönetimi 01 Nisan 1997’de sözde “Radikalızm ve Terörcülerle Savaş”  yasasını çıkardı ve  Çin devlet terörünü yasal hale getirdi.
  4. İşgalciler Uygurları toplu olarak tutukladı ve ülke genelinde kurduğu yüzlerce Çin tipi Nazı kamplarına hepsetti.
  5. Çin tipi toplama kamplarında tutulan Müslüman Uygurlara her türlü insanlık dışı baskı  zulam ve işkenceler uyguluyor.
  6. İleri yaşlardaki tutuklular baskılarla  zorla  Çince öğrenmeye zorlanıyor. Bilmedikleri Çince ile ÇKP öğretileri ile Mao ve Xi Jingping’in söylemleri ezberletiiyor.
  7. Kadın tutuklular zorla kısırlaştırılıyor. Hamile kadınlar zorla kürtaja tabi tutuluyor.  Sağlıksız ve uygur olmayan tıbbı şartlarda yapılan bu madahalelerde Anne ve çocuğu birlikte katlediliyor.
  8. Kamplarda  hapiste tutulan Müslüman Uygur kadınları Çinli asker,Polis ve gardıyarlar tarafından  etnik kin ve nefret duyguları kabartılarak sistematik taciz ve  tecavüze uğruyor.
  9.  Çin işgal yönetimi 2017’den beri Doğu Türkistan’ı dünyadan izole etmiş ve kopartmış durumda.
  10. Telefon internet ve diğer iletişim kanalları tamamen engellenmiş durumda.Ülkeye giriş çıkışlar da aynı şekilde yasaklanarak  engellenmiştir.
  11. Bu durum karşısında yurt dışında yaşayan  ve ülkelerindeki ailelerine ulaşamayan  Uygur Türkleri  yaşadıkları ülkelerde yasal ve barışçıl yollarla Çin’in insanlık ve etnik soykırım cinayetlerini duyurmaya çalışıyorlar.
  12. BM, başta  Uluslararası Kuruluşlardan, ülkelerden uluslararası toplumdan ülkelerindeki bu soykırım ve acımasız vahşetin durdurulması için  yardımlarını talep ediyorlar.  kamuoyuna sesini duyurmaya çalışıyor.

Vicdanlı Bir  Türk Vatandaş Yılmaz :  Bu Faşist Kafa  Yalanlarına Son Vermeli !

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei’nin   ÇKP yalanlarına  tepki gösteren Vicdanlı ve duyarlı Türk Vatandaşı  Mustafa Yılmaz Sosyal Medya üzerindeen yaptığı paylaşımında .” Bu faşist kafa ne anlatıyor ?   Bu Faşist kafalı Konsolos  Çin Yalanlarına bir an önce son vermeli.  Çinli Wei,Uygur Türklerine zalimlik yaptıklarını anlatarak zulmünü itiraf ediyor. Çin  Yönetimi  bir an önce  aklını başına almalı. Çinli Konsolos, İslamiyeti bitirmek için Türklerin zorla Çince  oğrettiklerinden söz ediyor.
Duyarlı Vatandaşımız Yılmaz paylaşımında şunları de ifade ediyor : ” Cumhurbaşkanı Sayın RT.Erdoğan’a sesleniyorum :  Uygur Türklerine yapılan  Çin zulmünü lütfen  durdurunuz. Uygur Türklerine yaptıkları mezalimi  durdurmak için  Çin devletine derhal yaptırımlar  uygulansın. Nota  verilsin ve başka ne tedbir gerekiyorsa  yapılsın.  Siyonist İsrail’in Filistin  zulmünün  yanında  Çin zulmünü de lütfen görün.  Çin’in Doğu Türkistan zulmüne sessiz ve kayıtsız kalmayın ve  asla  görmemezlikten gelmeyiniz.
  “…….RT.Erdogan C.Baskanligi  23:10, 11/02/2024….”
Share
343 Kez Görüntülendi.