logo

trugen jacn
05 Ocak 2015

BBP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI KAYA : TAYLAND’DAKI UYGUR TÜRKLERİ KADERİNE BIRAKILMIŞTIR..!

        Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Remzi Kaya, Çin Halk Cumhuriyeti’ne teslim edilecek olan 300 Uygur Türk’ü hakkında ve seçim barajları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya, Uygur Türkleri hakkında açıklamalar yaparken, “Uygur Türklerine yapılanlar kabul edilemez” dedi.

“300 UYGUR TÜRK’Ü KADERİNE BIRAKILMIŞTIR”

Başkan Kaya, yaptığı açıklamalarında şunları dile getirdi: “Bugün 300 kardeşimiz için adeta ciğerimiz parçalanmaktadır. Bizim hükümetimiz Suriye’ye gösterdiği muameleyi neden 300 Uygur Türk’üne göstermiyor. Bu durum tam bir rezalettir. Acaba onlar Türk oldukları için mi bu kadar yalnız bırakılıyorlar. Büyük Birlik Partisi olarak dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan bütün vahşetlere ve savaşlara karşıyız. Kimsenin dinine, diline ve ırkına bakmaksızın zulüm görmesini istemeyiz. Bu sebepten ötürü zulümlere Türk Milleti’nin kontrollü bir şekilde elinden gelen desteği sağlamasını isteriz. Fakat mevcut hükümet, başta Suriyeliler olmak üzere Müslümanlar üzerine yapılan birçok zulme kontrolsüz bir şekilde tepkiler gösterirken, bizim kendi soydaşlarımıza aynı özveri ve muameleyi göstermemektedir. 300 Uygur Türk’ü göz göre göre vahşice ölüme terk edilmektedir. Ülke itibarının sarayla sağlanacağını düşünenler bu konudaki itibara neden hiç bakmıyorlar. Türk olmak suç mudur?” şeklinde konuştu.

 Kaynak  :  ww.golcukhaber.com.tr/index.php?option=com_k2&view=item&id=15238:uygur-tuerklerine-yap-lanlar-kabul-edilemez.

Etiketler: » » » » » »
Share
1340 Kez Görüntülendi.