logo

trugen jacn
31 Aralık 2014

ÇORUM YAGMUR DAMLASI DERNEĞİ’NEN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN MEKTUP KAMPANYASI …

         Yağmur Damlası Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru ve yönetim kurulu üyeleri bugün basın toplantısı düzenledi.

Uygur Türkleri için mektup kampanyası

Yağmur Damlası Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, dernek binasında yapılan toplantıda Kızıl Çin ‘in işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türkleri’nin yaşadıkları zulüm ve baskılara dayanamayarak yurtlarını terk ettiklerini, zor şartlar altında Tayland, Endonezya ve Malezya gibi ülkelere sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sözüdoğru, “Bütün dünyanın gözleri önünde zulüm gören bu insanların tek suçunun Türk ve Müslüman olmaları” diyerek, şöyle devam etti: “Çoğu çocuk ve kadından oluşan ve bütün varlıklarını geride bırakarak, Tayland ‘a ulaşan 400 civarında Uygur kardeşimiz maalesef iki yıla yakın zamandır Tayland’da çeşitli hapishanelerde sefalet içerisinde yaşamaktadırlar. Ve maalesef duyarsız bütün dünya ülkeleri gibi, ülkemizde bulunan insan hakları savunucuları da diğer mazlum milletlere gösterdikleri ilgiyi bu kardeşlerimizden esirgemekte adeta üç maymunu oynamaktadırlar. Son günlerde bazı yayın organlarına yansıyan haberlerden bu kardeşlerimizin Çin ‘e iade edileceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haberlerin doğruluğu henüz ispatlanmamış olsa da geçmişte yaşanan iade olayları ve Çin yönetimini iade edilen mültecilere karşı gerçekleştirdiği kıyım politikaları göz önüne alındığında çokta ümit var olamamaktayız. Bu nedenledir ki yazmış olduğumuz mektuplarla daha önceden girişimde bulunduğunu bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tekrar ve yapıcı girişimlerde bulunarak ve bu sayıları 400 civarında olan bu kardeşlerimizin Türkiye’ye girişlerine müsaade ederek, Tayland’ hapishanelerinde ölümü bekleyen bu mazlum insanlara bir umut ışığı olmasını talep etmekteyiz.”

Sözüdoğru, başlattıkları mektup kampanyasının konunun aciliyetine binaen bir hafta süre ile devam edeceğini, mektupların 6 Ocak Salı günü topluca PTT’den gönderileceğini belirtti. Sözüdoğru, “Mektup metinleri internet sitemizde yayınlanmış olup arzu eden dostlarımız buradan çoğaltarak imzalanmasına destek olabilirler. Arzu eden kardeşlerimiz dilekçe metinlerine dernek büromuzdan ulaşabilirler. Ayrıca hafta içerisinde PTT önünde bulunan alanda açacağımız stant da hemşerilerimizin mektupları alarak imzalamaları mümkün olacaktır.” dedi.

Kaynak  :  http://www.habercim19.com/gundem/uygur-turkleri-icin-mektup-kampanyasi-h19961.html

Etiketler: » » » » » »
Share
2089 Kez Görüntülendi.