logo

trugen jacn
29 Aralık 2014

TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANI ÖZ : “DOĞU TÜRKİSTAN’IN İSTİKLALİNİ GÖRMEK EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

mehmetoz
Türk Ocakları Genel Merkezi’nin her hafta düzenlediği Ocakbaşı Sohbetleri’nde bu hafta Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan meselesi konuşuldu. Konuşmacı kendisi de bir Uygur Türk’ü olan Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü  Öğretim üyesi ve Strateji Uzmanı Doç. Dr. Erkin Ekrem’di.

  Doç.Dr.Ekrem’in konuymasını bitirmesi ve Soruların cevaplandırılmasının ardından kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz konuşmacı Doç.Dr. Erkin Ekrem’e teşekkür etti  ve şunları söyledi ;

        “DOĞU TÜRKİSTAN’İN İSTİKLALINI GÖRMEK EN BÜYÜK ARZUMUZDUR.

Konuşmasına “Doğu Türkistan’ın İstiklalını görmek en büyük arzumuzdur ” cümleleri ile tarihe not düşerek başlayan  Türk Ocakları genel başkanı  Prof. Dr. Mehmet Öz,  Türk Ocakları’nın Türk Dünyası misyonu hakkında bilgi verdi. Türk Ocakları’nın kurucularının Türk Dünyası’nın çeşitli yerlerinden gelmiş Türkçüler olduğunu belirttikten sonra Öz şöyle devam etti: “Doğu Türkistan’dan Kırım’a Irak Türkmenleri’nden Balkanlara kadar bütün Türk Dünyası ve İslam aleminin meseleleriyle ilgilenmek Türk Ocakları’nın boynunun borcudur, bunun için elimizden geleni yapıyoruz.” Doğu Türkistan için umudun her zaman var olacağını ifade eden Öz, Doğu Türkistan ve bütün Türk-İslam aleminde kan ve gözyaşının bitmesini istediklerini ifade etti. “Doğu Türkistan’ın İstiklalini görmek en büyük arzumuzdur” diyen Genel Başkan Öz, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

KAYNAK : Türk Ocakları Genel Merkezi,Kurumsal Sitesi

Etiketler: » » » » » »
Share
1697 Kez Görüntülendi.