logo

trugen jacn

DUK BAŞKANI : PELUSİ’NİN TAYVAN ZİYARETİ,ZALİM ÇİN’E TOKAT VE MAZLUMLARA ÜMİT’TİR

Bir 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, ABD.Temsilciler Meclisi(Kongresi) Başkanı  Nancy Pelosi’nin Çin işgal yönetiminin tüm  itiraz ve tepkilerine ,tehdit ve şantajlarına rağmen  Tayvan-Çin Cumhuriyetini  ziyaret etmesi ile ilgili olarak bir  basın açıklaması yayınladı.

 DUK Başkanı Dolkun İsa’nin Açıklaması Şöyle ; 
3 Ağustos’ta  ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ÇKP yönetiminin bütün tehdit ve şantajlarına rağmen  Tayvan- Çin Cumhuriyetine yaptığı bu tarihi  ziyaret, işgalci  Çin’e büyük bir darbe, mazlumlara ise büyük ümit ve  teselli olmuştur. Ayrıca, Çin’in işgalinde   yaşayan Doğu Türkistan, Tibet, Güney Moğolistan   ve  diğer Çin esiri toplumların temel insan haklarını elde etme mücadelesine  manevi  güç ve  destek olmuştur.

ABD Parlamentosu’nun alt kanadı Kongre Başkanı   Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti demokrasi ve insan haklarını koruma amaçlı bir gezi olup, Çin’deki soykırımdan zarar gören Uygurlar, Tibetliler ve Hong Konglular için büyük önem taşımaktadır.

ÇKP Diktatoryası’nın  güdümündeki Çin yönetiminin  demokrasi  değerleri ve insan haklarına yönelik acımasız baskısı ve  insanlık suçu içerikli  saldırılarının  zirvede olduğu günümüzde   Sayın Nancy Pelosi’nin  Tayvan ziyareti, dünya çapında özgürlük ve insan haklarının korunmasında ABD’nin  öncülük  konumunu açıkça gösteren önemli bir  gelişmedir.

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm ve etnik  soykırım suçları nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerine sığınan Uygurlar  olarak bu ziyaretin  önemini kesinlikle biliyor ve takdir ediyorlar.   Çünkü artık  Doğu Türkistan^’da mevcuut durum, Çin hükümetinin insan haklarını ve demokrasiyi nasıl ihlal ettiğinin tipik bir örneğidir.  Günümüzde Çin’in Uygurlar, Kazaklar ve diğer Müslüman Türklere yönelik  baskı ve zulümleri  tam bir etnik  soykırıma dönüşmüştür.

Günümüzde Çin komünist yönetimi  bağımsız ve demokratik değerlere bağlı bağımsız ve egemen Tayvan-Çin Cumhuriyetine yönelik tehdit ve şantajlarını bütün dünyanın gözü önünde kayıtsızca  sürdürmektedir. ÇKP Yönetiminin bu baskı ve tehditleri  sadece  demokratik Tayvan Çin Cumhuriyeti için  olduğu kadar bölgesel ve dünya barışı için de ciddi bir tehdit haline gelmiştir.

Günümüzde Çin işgal yönetiminin  Uygurlara yönelik soykırım  cinayetleri ile insanlık suçları karşısında  uluslararası toplumun sessiz ve kayıtsız kalması  ve  çıkarlarını önceleyerek Çin baskı ve zulmünden yana tavır sergilemesi  ÇKP Diktatörlüğünün  bu  insanlık dışı iğrenç suçlarına  ortak olmak olduğunu  bir kez daha hatırlatmak  istiyoruz.

Biz Dünya Uygur Kurultayı olarak,  BM.başta  demokrasi diğerlerini önceleyen tüm ülkelerden ve uluslararası toplumdan  Uygurlar, Tibetliler, Hong Konglular ve diğer insanlar dahil olmak üzere Tayvan halkının de  demokratik haklarını korumaya çağırıyoruz.

Share
4971 Kez Görüntülendi.