logo

trugen jacn
19 Aralık 2014

ÜLKÜ OCAKLARI UYGUR TÜRKÜ KARDEŞLERİ İÇİN TÜRKİYE ÇAPINDA AYAKTA .. (lll.BÖLÜM)

Olcay Klavuz Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz’ 05 Aralık 2014 tarihinde yaptığı basın açıklanması ile Tayland’da Bulunan 300 Uygur Türk’ünün Ülkemize Alınması İçin Başlatılan İmza Kampanyası ve çeşitli etkinler bütün Türkiye genelinde genişleyerek ve artarak devam ediyor.

Ayvalık Ülkü Ocaklarından 300 Doğu Türkistanlı'ya Sahip Çıkma Çağrısı

Balikesir-Ayvalık Ülkü Ocakları  Rasim Kayaş,Talat Paşa Caddesiinde yaptığı basın açıklaması ile imza kampanyasını başlattığını açıkladı.  Basın açıklaması ve imza kampanyasına MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Kaban ve ilçe yönetiminden de destek geldi. Ülkü Ocakları Başkanı  Kayaş, Çin‘in baskı ve işkencelerinden kaçan yaklaşık 300 Doğu Türkistanlı Türk’ün Tayland‘da yakalandığını hatırlattı. Uygur Türklerinin Çin‘e iade edileceğini kaydeden Kayaş, “Türkiye Cumhuriyetibir an önce devreye girmezse, Uygur Türkerleri Çin‘e iade edilecek ve idam edilecektir. Hatırlanacağı gibi Kafkaslar’dan Türkiye‘ye sığınan 150 kadar soydaşımız zamanın yöneticileri tarafından Rusya‘ya iade edilmiş, SSCB‘nin yöneticileri tarafından BoraltanKöprüsü’nde acımasızca kurşuna dizilmişlerdi. Türkiye, Uygur Türklerinin can ve mal güvenliğini bir an önce sağlamalıdır.şeklinde konuştu. Tayland'a Sığınan Uygur Türklerinin Getirilmesi İçin İmza Kampanyası

Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Çin‘deki zulümden kaçarak Tayland‘a sığınan UygurTürkleri için eylem yaptı. Uygur Türklerinin Türkiye‘ye getirilmesi için imza kampanyası başlatan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’na vatandaşlar da destek verdi. Ülkü OcaklarıAmasya İl Başkanı Veysel Saka, “Yarım asrı aşkın bir süredir, komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan‘da Uygur Türklerine yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk milletinin izleriDoğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir” dedi.

Kocaeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı İbrahim Özcan Uygur Türkleri’nin ülkemize alınması ile ilgili başlatılan imza kampanyası hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Yarım asrı aşkın bir süredir, Komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan’da Uygur Türkeri’ne yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk Milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Vatanlarını ve hatıralarını geride bırakarak, Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığını göstermektedir. ifadesinde bulundu.

Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, Tayland’da bulunan Uygur Türklerinin Türkiye’ye alınması için başlatılan imza kampanyasını bir basın açıklaması ile başlattı.Ülkü Ocakları Başkanı Gül,şöyle konuştu, ”  ?

             UYGUR KARDEŞLERİMİZE KARŞI BASKI VAR?

Yarım asrı aşkın bir süredir, Komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan?da Uygur Türkeri?ne yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk Milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Vatanlarını ve hatıralarını geride bırakarak, Çin?in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığını göstermektedir. şeklinde konuştu.

 

TEKİRDAĞ  Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakkı Açıkgöz 300 UYGUR TÜRKİYEYE GELSİN başlığı başlatılan imza kampanyasını bir basın açıklama ile kamu oyuna duyurdu.  imza kampanyamız cuma-cumartesi-pazar-pazartesi olmak üzere 4 gun boyunca tüm ilçe merkezlerinde yapılacaktır. tüm vatandaşlarımızın soydaşlarımızın türkiyeye gonderilmesi ile igligi imza kampanyamıza katılmasını önemle rica ederiz. şeklinde konuştu.

Burdur Ülkü Ocakları İl Başkanı Arif AKKIN, 300 Uygur Türk’ünün Ülkemize Kabul Edilmesi İçin İmza Kampanyası Başlattı. Başlatılan imza kampanyası ile ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Burdur “Yarım asrı aşkın bir süredir, komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Vatanlarını ve hatıralarını geride bırakarak, Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığını göstermektedir. Yaklaşık bir ay önce Tayland üzerinden, Çin’in zulmünden kaçmaya çalışan 300 civarında soydaşımız, yetkililer tarafından ormanlık bir arazide bulunmuşlardır. Her gün yeni bir can pazarının yaşandığı Doğu Türkistan’ı, terk etmek zorunda kalan bu soydaşlarımız, Tayland’da ormanda kaldıkları süre zarfında açlığa, hastalıklara ve vahşi doğaya karşı adeta bir ölüm kalım savaşı vermişlerdir. Bir an önce Türkiye’ye alınmalıdır.dedi.

Çorum Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattap İmza Kampanyasının başlatılması ile ilgili yaptığı açıklama’da Doğu Türkistan’da Çin işgalinde yaşayan UYgur Türkü Kardeşlerimizin insani hak ve hukuklarından mahrum yaşamak zorunda bırakıldıklarını ve  assimile edilerek yok edilmeye çalışıldığını bildirdi. Tayland’da gayriinsani şartlardaki Kamplarda tutulan 300 UYgur Türkü Kardeşimizin en kısa zamanda Ülkemize getirilmesi gerektiğini ifade ederek,Ülkü Ocakları olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız,ifadesinde bulundu.

MİNNET VE TEŞEKKÜR  :Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı sayın Olcay Kılavuz Beg’ın Türkiye çapında başlattığı 300 Uygur Türkü’nün Türkiye’ye getirilmesi için imza kampanyasına destek veren bütün İllerimizin Ülkü Ocakları şube Başkanlarına,Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen değerli Kardeşlerimize ve imzaları ile katkı  veren Aziz halkımıza en derin minnet ve şükranlırımızı sunarız. Allah Taala Hepinizden Razı Olsun.

  ” TAYLANDA’DAKİ 300 UYGUR TÜRKÜ MÜLTECİ İÇİN ÇİN’E İADE EDİLME TEHLİKESİ  SÜRMEKTEDİR. BU KARDEŞLERİMİZ DEVLETİMİZCE TÜRKİYE’YE ALINMADAN BU TEHLİKE ASLA ORTADAN KALKMAYACAKTIR. BU KARDEŞLERİMİZ ÇİN’E İADE EDİLİRLERSE MUTLAKA ÖLDÜRÜLECEKLERDİR. ÇÜNKÜ, DAHA ÖNCEKİ YILLARDA BUNUN ÖRNEKLERİ ÇOKÇA VARDIR. BUNUN UNUTMAYALIM VE AKLIMIZDAN HİÇ ÇIKARMAYALIM  ..!

UYGUR HABER VE ARIŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Etiketler: » » »
Share
2311 Kez Görüntülendi.