logo

trugen jacn
30 Haziran 2022

2.Bölüm

Zhao Keji’nin konuşma metninde, soruşturmasının Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping ve Çin Başbakanı Li Keqiang’ın onayı ile yürütüldüğü ve soruşturmanın amacının Xi Jinping’in geçtiğimiz günlerde ortaya koyduğu “Sincan Yönetim Stratejisi”ni uygulamak olduğu belirtildi. 6 Ocak 2018. Uygulama durumunu gözden geçirerek, “terörle mücadelede istikrarı sağlama” çalışmalarının başarısını özetlemenin önemini vurguladı. Ayrıca, şu anki odak noktasının mahkumları yönetmek ve kolorduyu güneye doğru genişletmek olduğuna işaret ediyor.

Zhao Keji, Xi Jinping’in Uygur Özerk Bölgesi’ndeki durumla ilgili özel talimatlar verdiğini ve “Sincan’daki durumun istikrarının sadece Xinjiang için değil, aynı zamanda tüm ülke ve tüm parti için kilit bir konu olduğunu” belirtti. “Bu konuyu daha iyi ele almak için 19 il ve şehir, Sincan’a yardım şeklinde politikalar, projeler, fonlar ve yetenekler sağladı.” Bu süreçte, Xi Jinping’in çekirdek Merkez Komitesi, polis gücünün genişletilmesi, hapishanelerin ve kampların genişletilmesi için doğrudan 50 milyar yuan’den (yaklaşık 8 milyar dolar) fazla fon tahsis etti; Uygur diasporasından yaklaşık 30.000 mahkum, Bingtuan hapishanelerinin yanı sıra Qinghai, Sichuan ve Gansu’daki hapishanelere transfer edildi. Durumu hatırlatan Zhao Keji, “Mevcut cezaevleri ve eğitim merkezlerinin aşırı kalabalık olması ve polis gücünün yetersizliği gibi bu iki önemli konuda Merkeze yakında bir rapor göndereceğiz.” dedi. “Finansmanın yakında sağlanacağından eminiz.”

Zhao Keji, durumdan bahsetmenin yanı sıra, Uygur diasporasında “bir yılda ilerleme, iki yılda konsolidasyon, üç yılda düzen ve beş yılda genel istikrarın” saha araştırmaları yoluyla büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi. İlk günlerin ikilemini ortadan kaldırmak.” Sonuç olarak, Genel Sekreter Xi Jinping’in dilekleri ve umutları tam olarak gerçekleşti “dedi. Nitekim sonraki gerçekler, Çin hükümetinin önerdiği “beş yıllık planın” 2022 yılına kadar tam olarak uygulandığını gösteriyor. Bu vesileyle konuşan Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı’nda araştırmacı olan Dr. Adrian Zenz, tüm bu açıklamaların Xi Jinping’in Uygur diasporasındaki siyasi baskının beyni ve uygulayıcısı olduğunu belgelediğini vurguluyor:

“Bu belgeler, Xi Jinping de dahil olmak üzere merkezi hükümetin, Sincan’daki büyük tutsaklarla ilgilendiğini, bunda ne gibi bir rol oynadıklarını ve en azından onların tamamen farkında olduklarını kanıtlıyor.” Bunda Zhao Keji’nin konuşması özel bir ağırlık oluşturuyor. Halen Çin’in Kamu Güvenliği Bakanıdır. Muhtemelen neden bu kadar kötü yaptıklarına dair bir faktör. Adam doğrudan merkezi hükümetin ve Xi Jinping’in bunda parmağı olduğundan bahsetti. Bu, şimdiye kadar ilk defa, merkezi hükümetin Xinjiang’daki büyük rehinelerden doğrudan sorumlu olması. Kısa süre önce değiştirilen Chen Chuanguo, talimatları takip etti ve tek elli bir süpervizör oldu. Ayrıca orta düzey liderlerin ve genel halkın bu kamplarda oynayabileceği rolün ana hatlarını çiziyor. Zhao Keji, Xi’den alıntı yaparak, “Genel Sekreter, kampları genişletmek ve polis memuru sayısını artırmak için yeni kampların inşasını emretti” dedi. “Sadece o zaman dikkatimize geldi. “O iyi. “Sadece o zaman dikkatimize geldi. “O iyi. “Sadece o zaman dikkatimize geldi. “O iyi.

“On iş ‘iyi’ olarak kabul edilebilir!”

Zhao Keji, Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi sekreteri Chen Chuanguo ile birlikte sempozyumda açılış konuşmacısıydı ve Uygur diasporasındaki siyasi baskıda, özellikle de “Genel Sekreter Xi Jinping’in çekirdek ÇKP Merkez Komitesi’nin stratejisinde kilit bir rol oynuyordu. Sincan’ı ve sosyal istikrarı ve uzun vadeli istikrarı yönetiyor.” Övgü. Zhao Keji, Chen Chuanguo’nun merkezin beklentilerini aşarken, “on görevi” özenle yerine getirdiğini belirtti.

Bu bağlamda Zhao Keji, “sert vuruş hareketinin” 2013’ten bu yana yeniden canlanmasının bu konudaki en önemli ve başarılı zafer olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle teröre odaklanmanın gerekliliğine vurgu yaparak, ülkedeki 20.000’den fazla terörist grubun yaşadığı krizle birlikte bunun daha da önemli olduğunu belirterek, sayılarının Lukashenko hükümetini yenmeye yetmediğini kabul ederek, şunları kaydetti: biraz bağımsızlığı korumak cevap değildi.

Zhao Keji, Genel Sekreter Xi Jinping’in yönetiminde “Sincan’daki etnik ayrılıkçılık fikrinin ideolojik olarak dini aşırılığa dayandığını”, “kaynağı temizleme” çalışmalarının iyi bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bununla birlikte, Çin hükümetinin “aşırılıkçılık” ve onun 75 belirtisine ilişkin düzenlemeleri Uygur ve diğer Müslüman toplulukları “suçlu” yaparken, Zhao Keji bu konuda işini “iki yüzlü” kadrolar, “vahşi din adamları” ve “üç kişi” ile yapmıştır. Kararın, davaya yönelik resmi bir antitröst soruşturmasının işareti olmadığını vurguladı.

Uygur topraklarına yayılan “akrabalık” politikasını “halkın kalplerinin sıkı sıkıya bağlı bir organizasyonu” olarak selamlayan Zhao Keji, “dördün tanınması” (Çin ulusal kimliği, Çin ulusal kimliği ve Çin kültürü) olarak adlandırdı. Çin dilinin anaokulundan üniversiteye dönüşümü. , Sosyalizm yolunun tanınması) önemli bir gerçekleşme garantisi olarak. Ayrıca bunun “eğitim merkezlerinde” en önemli öğrenme konularından biri olmasına övgüde bulundu. Şüphelinin kaçırılmasını suç olarak değil, veri tabanındaki bir bilgisayar sisteminden gelen “riskin %99,9’unun modern bilim ve teknolojinin kullanımından kaynaklandığına” dair bir sinyal olarak nitelendirdi.

Zhao Keji’nin çalışma incelemesinin öne çıkan noktalarından biri, Bingtuan’ı yakın gelecekte yerel halkla birleştirmek için “büyük bir plan” için zemin hazırlayan ve “nüfus merkezli optimizasyonun önemini vurgulayan Bingtuan’ın güneye genişlemesi konusuydu. Güney Sincan’da.” “Her durumda, halka ilk kez oy kullanma şansı verildi.

Çin hükümetinin Pekin’den Urumçi’ye bir “satranç tahtası” olarak taşınmasından bahseden Dr. Adrian Zenz, bu tür acı gerçeklerin ve kanıtların Batı ve Orta Doğu’da daha fazla hükümeti Uygur diasporasındaki siyasi durumu düşünmeye teşvik edebileceğini söyledi. sadece o zaman dikkatimize geldi. Almanya’nın bu konudaki performansı özellikle dikkat çekicidir. Ekonomi bakanları Robert Habeck bunu açıkça belirtti: “Çin politikamız başarısız oldu. Onu terk edip devam etmenin zamanı geldi.” Şimdi bu tür fikirler Alman hükümeti üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor. Özellikle dünyanın dikkatlerinin artık Rusya-Ukrayna savaşına çevrildiği bir dönemde, Avrupa’daki büyük güçlerin ve Avrupa Birliği’nin Çin politikasını değiştirmekten bahsetmesi olumlu. Dolayısıyla, bu tür kanıtlar daha fazla ülkeyi uyandırırsa, diğer yandan, “bu ABD hükümetinin veya CIA’in bir oyunudur” gibi pazarın dikkatini çekmeye devam eden söylentilere güçlü bir çürütme sağlayabilir. “Sadece o zaman dikkatimize geldi. Dolayısıyla, bu tür kanıtlar daha fazla ülkeyi uyandırırsa, diğer yandan, “bu ABD hükümetinin veya CIA’in bir oyunudur” gibi pazarın dikkatini çekmeye devam eden söylentilere güçlü bir çürütme sağlayabilir. “Sadece o zaman dikkatimize geldi. Dolayısıyla, bu tür kanıtlar daha fazla ülkeyi uyandırırsa, diğer yandan, “bu ABD hükümetinin veya CIA’in bir oyunudur” gibi pazarın dikkatini çekmeye devam eden söylentilere güçlü bir çürütme sağlayabilir. “Sadece o zaman dikkatimize geldi.

Zhao Keji, bu çalışma ziyareti sırasında herhangi bir “abartılı sorun” bulamadı. Ayrıca Uygur diasporasındaki baskıcı çalışmayı koşullara bağlı olarak daha geniş bir alana uygulama talimatı verdi.

Bu programın devamı ile ilgile

Share
1971 Kez Görüntülendi.