logo

trugen jacn

ÇİN TOPLAMA KAMPI TUTUKLUSU HAVVAGÜL’ÜN GÖZYAŞLARI BİZE NELER ANLATIYOR ?

 Çin İşgal Polisinin arvişlerinde bulunan  belgeler yayınlanınca tüm dünyada büyük  yankı yaptı.  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da bir Çin Toplama Kampında tutuklu Havvagül Tevekkül’ün   gözleri yaşlı ikonik resmi Uygurlar için bunun  daha önemli ve derin bir anlamı olduğunu gösterdi ve tüm  dünyayı duygulandırdı. Roma merkezli BitterWinter.com’da Kök Bayrak imzası ile yayınlanan ”  Tutuklu Havvagül’ün  Gözyaşları Bize Neler Anlatıyor?” başlıklı çarpıcı  yazının  Türkçe çevirisini aşağıda bilgilerinize sunuyoruz. (UYHAM)

 Hawagul Tewekkul. Sincan Polis Dosyalarından.

Çin Toplama Kampı Tutuklusu Havvagül Tevekkül (Çin Polis Arşivi )

Kök Bayrak(Tahir)

İşgalci Çin’in  ifşa edilen Polis Arşiv belgelerinde  resmi ve diğer tüm bilgileri verilen Çin toplama kampı tutuklusu   Uygur  Havvagül Tevekkül’in resmini gören  Müslüman İngiliz milletvekili Afzal Han, “Hawagul’un acısını gözlerinden hissedebiliyorum” sözleri ile yorumladı.   Bu, bugünlerde ikonik resim hakkında yaygın bir his. Ancak bir Uygur gazeteci tarafından bakıldığında bu gözyaşlarının belirli anlamları vardır.

2018 yılında  Kaşgar’in Tokkuzak (Dokuz Azak)  Toplama Kampında (işgalci Çin’e göre  Mesleki Eğitim Merkezi’nde (VTC)  görevli bir Çin Polis Memuru Özgür   Asya radyosu muhabirinin   sorularını şöyle cevaplıyordu :

rfa. org. Muhabiri : Toplama Kampı Tutuklusu  Aile üyeleriyle  görüntülü görüşürken  nelere dikkat etmesi gerekir ?

Çinli Polis : Asla ağlamaması gerekir.  

rfa.org .muhabiri :  Tutuklu ağlarsa  akibeti ne olur sizce ?

Çinli Polis :  Puanı kırpılır(düşürülür).  Tutukluluk süresi uzar. Aile ve yakınları ile bir daha asla görüştürülemez.  

Özellikle ikonik resimde, gözyaşları sadece o andaki ıstırabın bir tezahürü değildir. Havvagü bu gözyaşları ile  aile üyeleriyle görüşmesinin kalıcı olarak yasaklanması da dahil olmak üzere günlerce cezalandırılmıştı.

Şu anda ABD’de yaşayan  Çin toplama kamplarından  sağ kurtulan Doğu Türkistanlı Kazak Türkü  Gulzira Avulkan  2019 yılında  yaptığı bir konuşmasında  Toplama  kamplarındaki tutukluların  ağlamasına izin verilmediğini söylemişti.  Onlar eğer ağlayacaklarsa  kameralar tarafından görülmemesi  için duvara veya yere bakarlardı. Ağlarken yakalanırlarsa, yirmi dört saat boyunca karanlık bir hücreye gönderilirdi. demişti.

Havvagül Tevekkül’ün  gözyaşları, onun en az bir kez karartılmış bir hücrede kaldığını ve hapishanede ağır işkencelere maruz kaldığını gösteriyordu.

Bilindiği üzere,  ağlamak insanların içini boşaltmak(dökmek) derz ve istırabının şiddetini  azaltmanın bir aracıdır. Ama,Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da  Uygurların ağlaması bir cinayet yanı büyük suçtur.

2012 yılının Nisan ayında  Türkiye Cumhurbaşkanı  Erdoğan,(O zaman Başbakan idi.) ile 2013’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Urumçi’yi ziyaret ettiğinde,  05 Temmuz 2009 Urumçi katliamında kayıp olan oğlunu arayan bir  Uygur anne olan  Fatmagül Gulam(Patigül Gulam)  , onları karşılayan ve sevgi gösterisinde bulunan Uygur kalabalığının  önünde ağladığı için  “Devlet Sırrını İfşa Etme ” suçlaması ile tutuklanmış ve 2014’te 2 yıl hapis cezassına çarptırılmıştı.   Daha sonra  geçmişte işlediği suçları nedeniyle 2017’de tekrar tutuklanmış ve hapishaneye konulmuştu.  .

Bütün bu örneklemelere göre Havvagül Tevekkül de  döktüğü bu göz yaşları için  mutlaka  10-15 yıl arasında hapis cezasına  çarptırılmış olduğu muhakkaktır.

ÇİN TOPLAMA KAMPI TUTUKLUSU HAVVAGÜL’ÜN GÖZYAŞLARI BİZE NELER ANLATIYOR ?

Gözyaşım ve Telefonum Benim  Tek ve En Son Silahım. Beni Aramayı Unutmayın

17 yaşındaki oğlu kayıp durumda olan Fatmagül Gulam Gazetecinin : ” Bu sizinle benim en son görüşmem olsun.Ben Oğlunuuzu hatırlatarak sizi bir daha ağlatmak istemiyorum.”yolundaki sözlerini şöyle cevaplandırmıştı : ” Gözyaşım ve  cep telefonum benim en son ve tek silahım. Ben bu silahlarım ile benim oğlumu katlederek  cesedini yok eden  katilleri teşhir edeceğim  ve oğlumun intikamını de böylece almış olacağım.” demişti.

Fatmagül Gulam ayrıca şunları de ifade etmişti yabancı muhabire :

  • Suriyeli Anneler  benden daha şanslı . Çünkü,öldürülen çocuklarının bedenine sahip olabiliyorlar.
  • Filistinli anneler daha mutlu. Çünkü onlar  acı çektiklerinde serbestçe  ağlayabiliyorlar.”

Havvagül Tevekkül’ün  döktüğü bu  gözyaşları da  onun için bir silah olabilir. 

O, bu göz yaşlarından yararlanarak  Çinli işgalcılara şunları söylemek istemiştir :

  • Beni hapsettiğiniz yer bir hapishane. Asla bir eğitim merkezi değildir!
  • Sizler beni eğitmiyorsunuz, aksine  beni  haksız ve hukuksuz olarak cezalandırıyorsunuz.
  • Uygur bölgesinde yaşayan tüm  insan ve ulusların(Milletlerin)  Nar  taneleri  gibi   sıkı bir şekilde birleştiği söylemi tamamen bir  yalandır.
  • Sizler biz Uygurları  tamamen soykırımla yok etmek istiyorsunuz!
  • Doğu Türkistan benim ve  Uygurların vatanıdır.
  • Doğu Türkistan Çin’in bir parçası asla değildir !
  • Sizler bir sömürgecisiniz !
  • Siz Çinliler, Benim güzel vatanım Doğu Türkistan’i zorla işgal ettiniz !

Havvagül Tevekkül’ün gözyaşları   sadece dert ve istirabının ifadesi değildir. O, etnik Çin(Han)kimliğini kabul etmeyen  bir milli iradenin  dışa vurumudur.  Onun göz yaşı haksızklığa karşı bir savaş alanıve zulme karşı bir isyanın sembolüdür.  Bu gözyaşları bir alelade bir Uygur insanının   Çin’in etnik soykırım cinayetleri karşısında yiğitçe sergilediği  bir  doğal kalkan ve Neyze.

Ağlamak,Yaradan’a  İltica Ve  Yalvarmanın Bir Aracıdır

Ağlamak, Doğu Türkistan’da yaşayan  insanlar için genellikle bir acıyı dindirme aracıdır Ağlamak bazen başkalarına hitap etmenin bir  başka yoludur.  Bu istirabı dindirme aracı olan  ağlamak Uygurlara   Çinli işgalcılarca  suç olarak ilan edilmiştir.

ÇKP Diktatörü Xi Jingping’in  ” Onlara (Uygurlara) kıl kadar bile olsa asla merhamet gösterme !”   buyruğu göz önüne alındığında  iltica, Uygurlar için  bu süreçte  “İşe Yaramaz” İşgalci Çin’e göre ise “Hiç bir etkisi olmayan” bir silahtır. Havvagül Bu  acımasız vahşetin  tanığı  ve kurbanı olarak  Çinlilerin  bu konudaki art  niyetini ve huyunu çok iyi bilmektedir. Bu nedenle  de   Yaradanı’na  ”  Ey Ulu Allah’ım,bu dünyada biz mazlum Uygur Kullarına  senden başka   yardım edecek hiç bir güç bulunmamaktadır. Bize uyguladığın bu  imtihanlarını lütfen durdur! Bu  zillet ve aşağılanmadan bizi kurtar ! Ben bunları sadece kendim için değil,  masum yavru Uygur Çocuk kullarının yaşaması, onların, selameti, rızkı ve sana olan imanının güçlenmesi için de özellikle talep ediyorum. Lütfeyle Ulu Allah’ım !  !” sözleri ile feryat etmekte ve yalvarmaktadır.

 Uygurlarda  “ Çuvaldız çuvalın içinde  saklanmaz.” şeklinde bir ata sözü vardır.   BM.İnsan Hakları Yüksek Komiseri  Bachelet   ve Alina Dohan gibi üst düzey BM.yetkilileri  önceden yapılan  bütün iyi niyetli tavsiye ve yoğun uyarılara rağmen  Çin’i ve Doğu Türkistan’i ziyaret etti ve Çinli işgalcılarca önceden hazırlanan ÇKP’nin sahte  Tiyatro sahnelerini  seyderedek geri döndü.  ÇKP  yanlısı bu üst düzey kişiler  bütün çabalarına rağmen, Çin’in Uygur soykırımının üstünü örtmeyi başaramadılar. Toplama kampı tutuklusu Havvagül  Tevekkül’ün gözyaşları  Çin’in  “mesleki eğitim merkezleri”  yalanı ile makyajladığı  aslında ise,  Hitler’in ölüm kamplarını hiç aratmayan Çin tipi toplama kamplarının gerçekte  ne olduğunu   ve Uygur soykırımının nasıl devam ettiğini bütün çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

Hawagul'un Sincan Polis Dosyalarındaki kaydı.
Havagül Tevekkül’ün Çin İşgal  Polisi Arşivindeki Dosyası  

Günümüz dünyasında  haddini bilmeyen ve  kibirli bir güç olan Çin,  Havvagül’ün bu silahını görmezden gelmekte ve  ifşa edilen Çin Polis Belgelerini inkar ederek   uluslararası toplumla alay etmektedir.  İnsanlık ile  dalga geçmekte bu belgelere  Düzmece ve söylenti olarak tanımlamaktadır.

Şurası asla unutulmamalıdır ki , İnsanlık tarihi,  günümüzde ÇKP Diktatörlüğü gibi  haşa Allah ile  rekabet etmeye çalışan  onlarca  kibirli gücün  bir anda yer ile yeksan olduğuna  ve zamanı geldiğinde düştüğüne tanık olmuştur.

Dolayısıyla Havvagül’ün silahı Allah’ın  kendisine verdiği gözyaşı silahıdır.  Havvagül’e Allah’in lütfu  olan bu silahı  Çin dahil hiç bir güç elinden alamaz ,  asla  taklit de  edemez ve hiç bir şekilde  .

Bu satırların  yazarı  şuna içtenlikle inanıyor ;   Soykırımcı Çin  tarihin karanlık sahifelerinde yok olmaya ve  ebediyen mahvolmaya mahkumdur.  ÇKP gibi Zalimlerin  yıkılışına   ne ABD’nin füze saldırıları, ambargusu  veya  yaptırımları   ne  Rusya’nın atom bombası veya AB’nin ambargosu ya da Kuzey Kore’nin kazara nükleer denemesi nedeniyle değil,  Allah’in Havvagül  Tevekkül gibi mazlumlara verdiği bu   gözyaşı  silahının gücü ve kerameti ile  doğası  gereği ilelebed çökmeye mahkum olacaktır İnşallah.

Kaynak :  https://bitterwinter.org/hawaguls-tears-what-they-tell-a-uyghur/?fbclid

Share
2718 Kez Görüntülendi.