logo

trugen jacn

ÇİN,YATIRIMCI UYGUR İŞADAMINI HAPSETTİ,ÇİNLİ DOLANDIRICILAR İSE,GASBETMEK İSTEDİ

Çin Komünist yönetimi  sadece  işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere  baskı, zulüm ve devlet terörü uygulamakla yetinmiyor. Türkiye başta  Türkistan Cumhuriyetleri, Pakistan, BAE. başta Müslüman ülkelerde  yaşayan  Uygurlara karşı  de mafya varı  yasa dışı yöntemler kullanarak  onları Çin’e kaçırarak mallarını gasbediyor,Kendilerini hapsediyor ve hatta öldürmekten çekinmiyor. Buna örnek bir olay ise  İstanbul’da yaşayan Ekber Emin adlı bir işadamı ile eşinin başına geldi.  2015 yılında  Uygur iş adamını  İşgalcıların işbirlikçisi sözde dostları üzerinden  yalan vaatler, hile ve desiseler ile  aldatarak Doğu Türkistan’a gelmesini sağladı.  Urumçi Havalanına  iner inmez kendisini tutukladı. Eşinin ise nerede olduğu bilinmiyor. Türk Bankalarındaki hesabında bulunan  225 milyon lira parası ise,Çinli  olduğu ileri sürülen  dolandırıcılarca sahte evraklar düzenlenerek gasbedilmek istendi. Ancak Savcılık Parayı bloke ederek Dolandırıcıların gasbını önöledi. 

Son dakika: Ülkesinde tutuklanan Çinli iş adamına akılalmaz tuzak! Tam 225 milyon lira... "Kocamı soyuyorlar"

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Türkiye’de inşaat şirketi kuran   Çin pasaportlu Doğu Türkistanlı Uygur  iş insanı Ekber Emin’in başına gelmeyen kalmadı.  Ülkesinde kalan çocuklarını Türkiye’ye getirebilmek için   onlara Pasaport  düzenlemesi karşılığında  Çinli işgalcılara on binlerce dolar rüşvet verdi. Daha sonra  Uygur  iş adamı Ekrem Emin, kendisinin  ülkesine gelmesi halinde başına bir şeyler gelip gelmeyeceği konusunda  Urumçi’de  İşgal yönetiminin işbirlikçisi konumundaki   sözde dost bildiklerine sordu. Bu işbirlikçi  sözde dost  ve  yakınları kendisinin serbestçe Urumçi’ye   gelebileceğini ve kendilerinin  her şeyine kefil olacaklarını sözünü güvenerek Urumçi’ye gitti.  Uçaktan iner inmez tutuklanarak hapsedildi. Eşinin nerede olduğu bilinmiyor.

  Uygur Türkü İşadamı Ülkesindeki  Çin  Hapishanesinde 

Çin yönetimi kendisinin Ülkesinde iken, yasa dışı ticaret  yaptığı ve kara para aklaması  suçlarından tutukladıklarını iddia ediyor.  Bu kez  Uygur iş adamı Ekber Emin’in   ülkesinde tutuklandığını duyan  Çinli dolandırıcılar, hemen işe koyuldu ve sahte evraklar hazırlayarak  kendisinin  Türkiye’deki bankalarda bulunan 225 milyon lirasına haciz koydurmaya çalıştı. Uygur  İş insanının  İstanbul’da yaşayan ikinci eşi ise ortaya çıkarak, “Kocasının  Çinli dolandırıcılar  tarafından soyulmak istendiği ” ihbarında bulundu ve Çinli dolandırıcıların soygun ve gasp  tezgâhlarını bozdu. Çin Uyruklu Doğu Türkistanlı Uygur iş adamı 1968 doğumlu  Ekber  Emin (Yiming Aikebaire) ülkesinde  inşaat  işleri yapan bir müteahhit idi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uygur Özerk bölgesindeki Hoten şehrinde inşaat şirketi olan iş insanı, 2014’te arkadaşıyla birlikte Türkiye’ye gelip merkezi Avcılar’da bulunan “Güzelmekan İnşaat” isimli  bir inşaat şirket kurdu. Türkiye’de bir çok  gayrimenkul satın alan Ekber Emin , özel bir bankada birden fazla hesap açtırarak yaklaşık 225 milyon lirayı bankaya yatırdı. Sabah’ta yer alan habere göre iş insanı, 2015’te Çin’e  Hoten’deki çocuklarını yanına getirebilmek için eşi ile birlikte  ülkesine gitti.  döndü ve iddiaya göre yasa dışı ticaret yaptığı ve kara para akladığı öne sürülerek tutuklandı.

0x0-son-dakika-haberi-cinli-is-adamina-akilalmaz-tuzak-esi-kocami-soyuyorlar-diyerek-isyan-etti-1643774424051

İstanbul’da Yaşayan Eşi Dolandırıcaların Tezgahını Bozuyor 

Ekber Emin’in Çinli işgalcılarca ülkesinde  tutuklandığını öğrenen Çinli dolandırıcılar  kendisi adına  sahte senetler düzenleyen sözde alacaklılar   ortaya çıktı.  Hatta  bu dolandırıcıların avukatlar, icra müdürlüklerine başvurarak bankadaki 225 milyon liraya haciz koydurmak istedi.  Hatta  Sahte vekâletnameler düzenleyen bazı avukatlar, bankaya koşarak  onun  hesabındaki 225 milyon Lirayı parayı çekmek istedi. Ancak, Uygur iş insanının  İstanbul’da yaşayan 2.eşi  olan Rana  Mariye  dolandırıcılığın farkına vararak Çinli dolandırıcı ve gaspçıları  “Kocamı soyuyorlar” diyerek ihbar etti ve Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Bankadaki 225 Milyon Paraya Tedbir Konuldu 

Cumhuriyet Başsavcılığı, Uygur İş adamı Ekber Emin’in  eşinin şikâyeti üzerine soruşturma açtı. Savcılık, icra takibine konu senetler üzerinde Adli Tıp tarafından incelemeler başlattı. İş insanının Tapu Müdürlüğü’nden imza yazı örnekleri temin edildi. Senetler üzerindeki incelemede  Uygur iş insanı  tarafından atıldığı iddia edilen imzaların hepsinin sahte olduğu belirlendi. Savcılık, Çin Halk Cumhuriyeti adli makamlarına başvurarak yardımlaşma talebinde bulundu. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından konuya ilişkin resmi cevap verildi. İş insanının 1 Aralık 2015’te Çin’e giriş yaptığı, halen ülkelerinde olduğu belirtilerek, ” Ekber Emin 2015’ten beri kimseye vekâlet vermediğini, sözde alacaklı olduğunu ifade eden tüm şahısları tanımadığını belirtir” şeklinde yazı gönderdi. Savcılığın talebi üzerine, bankadaki 225 milyon liraya ise tedbir konulduğu bildirildi.

Kaynak : https://www.mynet.com/son-dakika-ulkesinde-tutuklanan-cinli-is-adamina-akilalmaz-tuzak-tam-225-milyon-lira-kocami-soyuyorlar-110106909796

Share
3887 Kez Görüntülendi.