logo

trugen jacn
04 Aralık 2014

ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞI : UYGUR KARDEŞLERİNE YAPILAN ZULME SESSİZ VE DUYARSIZ KALMA..!

ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞININ AÇIKLAMASI

KARDEŞLERİNE YAPILAN ZULME SESSİZ KALMA PAYLAŞ,DAĞIT,DUYARSIZ KALMA..

Tayland’daki Mülteci Kampında Tutulan 21 Müslüman Uygur’un Polis’çe Kelepçelenerek Bilinmeyen Bir Yere Götürüldüğü Bildiriliyor.

Geçen hafta İngiliz Kanal-4 (Cahnnel-4) Tv.’da yayınlanan Taylanda’daki bir Mülteci kampında tutuklu bulunan 300 Müslüman Uygur Türkü’nün dramatik durumunu gözler önüne seren haber program,gündeme bomba gibi düşmüş ve Türkiye’de ve dünya’da gündem oluşturmuştu.

Bugün Merkezi’mize ulaşan bilgilere göre bu kampta bulunanlardan çoğu genç erkeklerden oluşan 21 kişinin 25 Kasım tarihinde Tayland polisi’nca hiç gerekçe gösterilmeden elleri kelepçelenerek tutuklandığı ve Kamboçya sınırında bulunan bir göçmen İdaresi’ne ait bir Tutukevi’ne konduğu bildiriliyor.

Tutuklanan söz konusu kişilerden biri,halen Türkiye’de yaşayan ailesine telefon açarak,geçen hafta kendilerinin Tayland Polisi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutukladıklarını ve bilinmeyen bir yere götürüldüklerini bildirdi. Kendilerinin şu anda nerede olduklarını bilmediklerini ve bu konuda , kendilerine bilgi verilmediğini açıkladı.

Kamp’ta tutuklu eskortlar bulunanlardan birinin İstanbul’da yaşayan yakınlarına telefonla bildirdiğine göre, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Mültecilere karşı,Tayland polisi’nin tutumunun değiştiğini ve kendilerine daha sert ve kaba davranıldığını bildirdi. Tayland Polisi’nin bu tavır değişikliğinden son derece endişeli olduklarını aktaran tutuklu mülteci, kendilerinin ve geçen hafta tutuklanan 21 kişinin Çin’e iade edilebileceklerinden çok endişe ettiklerini ve açıkçası korkuya kapıldıklarını ifade etti.

Tutuklanan 21 Mülteci Uygur Türkü’nün Çin Elçiliği memurlarının daha önceki ziyaretleri esnasında protesto ve kınama eylemlerine öncülük ettikleri, içlerinden bazılarının ise,Çinli Elçilik Yetkililerine havlularını atarak tepkilerini gösteren kişiler oldukları de bildiriliyor.

Kampta kalan Mülteci Uygurlar Çin Başkonsolusluğu yetkilerinin kamp ziyaretlerinin çok sıklaştığını kamp sakinleri olarak çok endişe ettiklerini ve de bu durumdan çok tedirgin ve rahatsız olduklarını de bildiriyorlar.

Türkiye’de yaşayan ve daha önceki tarihlerde ülkemize gelen Uygur Türkü mülteciler,Türkiye’de ve muhacerette yaşayan tüm Doğu Türkistanlılar Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’mizin bir an önce bu mültecilerin Türkiye’ye getirilebilmesini sağlamalarını sabırla bekliyorlar.

Eğer bunlar Tayland’dan kurtarılamazlar ise,bu mülteci Müslüman Uygurların daha önceki yıllarda olduğu gibi Çin’e iade edilmelerinden büyük endişe ediyorlar.

                KAMU OYUNUN BİLGİSİNE SAYGI İLE SUNULUR.                                                    

                                                                    Prof.Dr.Nedim ÜNAL

                                             TÜRK OCAKLARI ESKİŞEHİR ŞUBESİ BAŞKANI

Etiketler: » » » »
Share
1561 Kez Görüntülendi.