logo

trugen jacn
01 Aralık 2014

BEN DOĞU TÜRKİSTAN’IM ! DUYAN VAR Mİ SESİMİ ..!

Büşra OTURAKBüşra OTURAK

Hatırlarsanız ülke ve dünya gündemini uzun süre meşgul eden Kobane olayları yaşamıştık. Dünyada ortak hareketlerle Kobane eylemleri yapılmış, tepkiye sebebiyet vermiş, bu olaylarda istenmeyen olaylar yaşanmıştı.

Ben size Kobane’den, Suriye’den, Persilvanya’dan, Vatikan’dan bahsetmeyeceğim. Sizlere bu sefer Doğu Türkistanlı 300 Uygur Türkünün yaşadığı Onlar için üzücü, bizim için bir utanç tablosunu aktaracağım.

Bilindiği üzere Doğu Türkistan’da insanlık suçu işleniyor. Bu suça tüm dünya kulağını tıkamış durumda. Kulak tıkama sebebi insanlık suçunun işlendiği kişilerin ‘Türk’ olması mı, yoksa Çin’in yükselen küresel çizgisi mi karar vermekte zorlanıyorum.

Sizlere hep duyulmamışları yazmak istiyorum. Ne yazık ki güzel ülkemde medya, bazı olayları günlerce önümüze tabiri caizse temcit pilavı gibi sunarken, bazı önemli olaylarda 3 maymunu oynamayı seviyor. Siyasetçilerimizi de atlamamız gerek tabi.

Şimdi, ben sizlerden çok şey istemiyorum. Mısırlı kızımız Esma’yı tanıdığımız kadar, Doğu Türkistan’da Kur’an-ı Kerim öğrenirken Çin polisi tarafından gözaltına alınıp, işkence altında can veren 12 yaşındaki küçük Mirzahit’i de tanımamızı istiyorum.

1-20141201100228.jpg

Derler ya Çin işkencesi, doğru diyorlar Mirzahit…

İşte bu işkencelerden, zulümlerden kaçan 300 Uygur Türkü soydaşımız Tayland’da bir ormanda aç ve susuz haldeyken yakalandılar. Yaklaşık 9 aydır mücadele veriyorlar.

Onların Çin’e teslim edilmeleri ‘Ölüm’ demek…

Öz yurtlarını geride bırakmanın acısını yaşayan Uygur Türkleri Malezya’ya ulaşıp, oradan Türkiye’ye geçmeye çalışacaklardı, ama olmadı. Şimdilik…

İşte O’nların bu acısını bir İngiliz Televizyonu haber yaptı.

Tayland’daki Uygur Türklerine İngiliz Televizyon muhabiri soruyor:

-Türk müsünüz?

-Evet Türküz, deyip Ay yıldızlı Türk bayrağını gösteriyor Uygur Türkleri.

Ne kadar tuhaf değil mi?

Son zamanlarda deli cesaretiyle gönderden indirilen bayrağımızı Tayland’da açan birileri var.

Çok gördük “Türk’üm” demekten gocunanları…

“Türk’üm” demekten gurur duyan ve Türkiye’de yaşamak için umut yolculuğuna çıkan birileri var!

Onların tek isteği Türkiye’de yaşayabilmek. Suriyelilere, Ezidilere, onlarca topluluğa, mülteciye kucak açan yetkililerden Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz içinde ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum.

Umuda yolculuk, ölüme yolculuk olmasın bu sefer…

Kaynak :  http://www.aydinilkhaber.com/ben-dogu-turkistanim-duyan-var-mi-sesimi-737yy.htm

Etiketler: » » » » »

Share
2071 Kez Görüntülendi.