logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTANLI DR.KAYSER İSVİÇRE’DE İLK ÖZEL TIP MERKEZİNİ AÇAN UYGUR TÜRKÜ OLDU

Kaiser Abd Qadir, Bayan Baishinur ile açılış töreninde, 12 Ağustos 2023, Bern
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

 Çin’in işgalindeki Ülkesi  Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm ve etnik ayırımcılık ve soykırım uygulamaları sebebiyle yıllar önce İsviçre’ye sığınan  Uygur Türkü Dr.Kayser Abdulkadir İsviçre’de kendi adına ilk  Tıp Merkezi  açan Uygur Tıp Doktoru olduğu bildirildi.

Özgür Asya radyosunun haberine göre, günümüzde Avrupa ülkelerinde  yaklaşık 15 bin Uygur  Türkü yaşadığı ve bunların içinde  başta  tıp mesleği olmak üzere bazı meslek erbaplarının  yaşadıkları ülkelerde  dikkat çekici sonuçlara imza attıklarını, tip alanındaki başarılı  temsilcilerinden  birinin de Tıp Bilimleri Doktoru Dr.Kayser Abduulkadir  olduğu belirtildi.  Dr.Kayser Abdulkadir  ilk kez  2012 yılında İsviçre’nin Bern kentinde  yılında kurduğu tıp merkezini büyüterek büyük bir Tip  merkeze dönüştürdü.  Dr.Kayser Abdulkadir hastaları  modern batı tıbbı ile  geleneksel  Uygur tıbbını birleştirerek  tedavi ediyor.  Dr. Kayseri bu başarısını şu  dikkat çekici sözlerle ifade ediyor: ” Ben  Uygur Türklerinin  nezaketini geleneksel tıpla birleştirerek  bu başarılı sonuçlara ulaştım.” sözleri ile özetliyor.

Kaiser Abd Qadir, Bayan Baishinur ile açılış töreninde, 12 Ağustos 2023, Bern
RFA/Hebibulla Izchi

kayser-abdumijit-doxtur-01

 

sonuçlara ulaştımkliniği Yılın açılış törenini gerçekleştirdi. Açılış törenine çok sayıda İsviçreli doktor, avukat ve İsviçre’de yaşayan Uygurlar katıldı. Saat 09.00’da başlayan tören, bir gün ücretsiz tıbbi bakım ve tıbbi bakımla devam etti.

Kaiser Bey ile uzun yıllardır dost olan İsviçreli Türk doktor Taslim Fidanoğlu, Kaiser’in tıbbi çalışmalarını ve başarılarını överek, “Dr. Kaiser’i 15 yıldır tanırım, hatta ortak bir hastamız var. 12 Ağustos’ta Dr. Caesar’ın yeni hastanesinin açılış törenine katılma şerefine eriştim. Hastane çok geniş ve tam donanımlı ve doktor hem Batı tıbbında hem de geleneksel tıpta güçlü. Meslektaşıma başarılarının devamını diliyorum.”

Tıp teknolojisinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte Avrupa ülkelerinde geleneksel tıbba olan talep de artmaktadır. Ayrıca, Avrupa ülkelerinde geleneksel tıbba artan bir ilgi var. Bu, Avrupa’da yaşayan ve geleneksel tıp eğitimi almış insanların Avrupa’da bir iş kurmak için ana tercihi haline geldi. Dr. Caesar, birçok hastayı etkili bir şekilde tedavi etmek için Batı tıbbı ile geleneksel tıbbı bu şekilde birleştirdi ve toplumdaki etkisini kademeli olarak artırdı.

Dr. Kaiser: Uygurların nezaketini geleneksel tıpla birleştirerek sonuçlara ulaştım

İsviçre’de yaşayan Dünya Uygur Kongresi Sağlık Komitesi Başkanı ve Uygur Tıbbı adı altında İsviçre’de fizik tedavi merkezi açan doktor Andili Karakhanlı da röportajımızı alarak Sezar’ın tıbbi çalışmalarını ve sonuçlarını övdü.

Ona göre Uygurların Avrupalılara, özellikle Almanca konuşulan bölgelerdeki muamelelerindeki nezaketi, şefkati ve sıcak hizmeti, bu insanlara nezaket kazandırmış ve kalplerinde en güzel Uygur imajını oluşturmuştur.

Röportajımızı alan Dr. Kaiser, İsviçre’de okuyup yerleşme ve tıbbi işler yapmak için özel bir tıp merkezi kurma sürecinde yaşadığı zorluklardan, uzun karmaşık yolculuklardan ve deneyimlerinden bahsetti.

lara sıcak yorumlarda bulunan İsviçreli büyük işletme sahibi Frau Anknecht, “Uygurlarla ilk kez burada tanıştım, çok ciddi ve kibarlar” dedi. Bu sözleri 12 Ağustos’ta İsviçre’nin Bern kentinde Dr. Kaiser Abdul Qadir’in yeni hastanesinin açılış töreninde söyledi.Bir süredir Dr. Kaiser Abdulkadir’den tedavi gören Frau Anknecht, içten sözlerine şöyle devam etti: “Burada çok güzel bir tedavi gördüm, özellikle Dr.

Bence bir hastalık için tedaviden daha çok ihtiyaç duyulan şey tedavi sürecinde nezakettir ve ben bu nezaketi Uygurlardan hissettim.

 

 

Kaiser Abduqadir ve Dünya Uygur Kongresi Sağlık Komitesi Başkanı Sayın Andili açılış töreninde, 12 Ağustos 2023, Bern
Kaiser Abduqadir ve Dünya Uygur Kongresi Sağlık Komitesi Başkanı Sayın Andili açılış töreninde, 12 Ağustos 2023, Bern
RFA/Hebibulla Izchi

 

Dr. Kaiser, deneyimlerine göre Uygur nezaketinin geleneksel tıpla birleşmesi hastalar üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu ve hastaların sıklıkla Uygur hakkında çeşitli sorular sorduğunu söyledi.

Son olarak Avrupa’da kendi işlerini kurmaya çalışan Uygurlara yönelik izlenimlerini ve girişimlerini dile getirdi: “Avrupa’da çok çalıştığınız sürece fırsatlar var. Bunalım ve çaresizlik tüm başarısızlıkların başıdır. Eğitimli çok insan var. Avrupa’ya gelen gençler arasında hepimiz kendi alanımızda çalışıyoruz.Uygur milletimizin nasıl bir millet olduğunu, sorunlarının ne olduğunu anlatmak ve milletimizin imajını en iyi şekilde ortaya koymak bizim tarihi görevimizdir. bugün acı çekiyor” dedi.

Kaiser Abdurqadir, 1967 yılında Kaşgar Eyaleti, Yeken İlçesinde doğdu. 1984-1992 yılları arasında Çin’in Guangzhou kentindeki Zhongshan Tıp Üniversitesi’nde Çin tıbbı üzerine yüksek lisans yaptı. Ağustos 2001’de İsviçre bursu kazandı ve aynı yılın Ağustos ayından itibaren İsviçre Ulusal Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezi’nde araştırma çalışmalarında bulundu ve Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı’nda çalıştı.Bilimsel bir makale yayınladı. 2004 yılında doktora derecesi ile mezun oldu.

Kaiser, Çin’de öğrendiklerine ve İsviçre’de okuduklarına dayanarak, Avrupa’daki geleneksel tıbba olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak Ağustos 2008’den 2011’e kadar üç yıl boyunca İsviçre’de geleneksel tıp eğitimi aldı. Aralık 2012’de İsviçre Sağlık Bakanlığı’nın izniyle İsviçre’de Uygurlar için ilk poliklinik hizmetini açtı.

Bay Kaiser, eğitimini tamamlaması için çalışma ve aile baskısı gibi zorlukların üstesinden geldi ve eşi Baishinur da fizik tedavi okudu.

İsviçre’deki Uygurların sayısı az, yaklaşık 200 kişi. Bunların büyük çoğunluğu Uygurlardan, az bir kısmı da Orta Asya ülkelerinden gelmiştir. İsviçreli Uygurlar bu ülkede henüz yeni, bir kısmı eğitim amacıyla 2000 yılından beri yerleşmiş, bir kısmı da çeşitli kanallardan doğrudan Uygur Eli’den veya Türkiye’den gelip siyasi sığınma talebinde bulunmuşlar.

Şu anda İsviçre’de yaşayan Uygurlar arasında doktorlar, diplomatlar, eğitimciler, akademisyenler ve sanatçılar gibi yüksek eğitimli insanlar var. Bunların arasında İsviçre’de Uygur imajını yerleştirmek ve tanıtmak için çaba sarf eden hastaneler açanlar, çeşitli büyük şirket ve fabrikalarda çalışanlar da var. İsviçre’ye yerleşen ve ilk grup hastaneleri açan Kaiser Bey, kısa sürede büyük başarılara imza atan Uygurlar arasında öne çıkan bir doktordur.

Share
5666 Kez Görüntülendi.