Elinde, Doğu Türkistan ve Gazze’de yaşanan zulmü belgeleyen çarpıcı fotoğrafların olduğu pankartlarla tek başına meydanda ayakta duran Çelimli, “ Doğu Türkistanlı Türk Soydaşlarımızı Unutmayın” ve “Gazze’ye Ses Ol” mesajlarıyla adeta bir vicdan muhasebesi başlatıyor. Üzerinde giydiği tişörtle de Gazze’deki dramı sembolize eden Çelimli, bireysel boykotun önemine vurgu yapıyor.

Boykot, Sessizlerin En Güçlü Dilidir”
Basına özel açıklamalarda bulunan Şule Çelimli şunları açıkladı : “Yaşananlara dur diyemiyorsak bile, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirerek en etkili sonucu alabiliriz. Boykot, modern dünyada zulme karşı duruş sergilemenin en güçlü ve en erişilebilir yoludur. Bu, bizim en önemli dayanışma biçimimiz olmalı” ifadelerini kullandı.
Sivaslı Vatandaşlardan yoğun ilgi gösterdiğini ve çok olumlu geri dönüşler aldığını belirten Çelimli, tek başına da olsa bu mücadeleyi sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Duyarlı Aktivist Şule Çelimli’nin bu kararlı duruşu, Sivas’ta sosyal sorumluluk ve insan hakları bilincinin canlı bir örneği olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.








