logo

trugen jacn

GP.GENEL BAŞKAN YRD.ÖZDAĞ: TÜRKİYE’NİN ÇİN’DEN İSTEYECEĞİ ÇİNLİ SUÇLULAR KİMLERDİR?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ Türkiye ile Çin arasında 2017’de imzalanan Suçluların Karşılıklı İadesi Anlaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. GP.Genel Başkan Yrd.cısı Özdağ “Son olarak bu kanun teklifini TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop vermiş. Teklifle amaçlamak istediğini şeyin ne olduğunun izahını da Sn. Şentop yapmalıdır. Türkiye’nin Çin’den talep edeceği suçlular kimdir? Bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Selçuk Özdağ Manisa'dan seslendi: Türkiye Erdoğan'dan büyüktür - Gündem  Haber Ajans

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Türkiye ile Çin arasında suçluların iadesine yönelik 2017’de imzalanan ancak henüz Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmayan “Suçluların İadesi Anlaşması” ile ilgili Gelecek Partisi Genel
Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. GP.Genel Başkan Yrd.cısı Özdağ, Bu anlaşma onay için TBMM’ne gelirse “MHP bu teklifi onaylarsa bir daha milliyetçilikten söz edemez” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop tarafından 2017 yılında verilen kanun teklifinde, Çin ve Türkiye arasında suçların iade edilmesine yönelik bir anlaşma gündeme geldi. Çin’de Ulusal Halk Kongresi Daimî Komitesi bu anlaşmayı kabul ettiğini duyurdu.

Ancak TBMM henüz kanun teklifini kabul etmedi. Konunun gündeme gelmesiyle beraber sosyal medyada vatandaşlar tarafından anlaşmaya tepki gösterilirken Uygur Türklerinin bu durumdan olumsuz etkileneceği belirtildi.

“ÇİN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN TERÖRİST SIFATIYLA GİRİŞİMDE BULUNABİLİR”

Konuyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da yazılı bir açıklama yaparak, Çin’in bu anlaşmayı kendi görüşü doğrultusunda kullanmak isteyeceğini ve Uygur Türklerini terörist
olarak gördüğü için Türkiye’deki kişilerin isimleriniverebileceğini ifade etti. Özdağ, “Türkiye ve Çin arasında yürürlüğe sokulmaya çalışılan bu anlaşma soydaşlarımız için büyük bir tehlike yaratıyor. Özellikle Çin’in Uygur Türklerini terörist olarak gördüğünü ve ifade ettiğini çalışmalarını bu yönde ilerlettiğini biliyoruz. Anlaşma ile ilgili gündemi rahatlatmak adına yapılan açıklamalarda Çin’in kişileri ırk ve din gibi sebeplerden talep edemeyeceği ifade ediliyor. Ancak sorun şu ki Çin, Uygur Türkleri için
terörist sıfatıyla girişimde bulunabilir. Peki o zaman ne olacak? Türkiye ret hakkını kullanıp kişiyi iade etmese bile bu sefer de başka sorunlar ortaya çıkmayacak mı” dedi.

“MHP O ZAMAN BU DURUMA SESSİZ KALMIŞTI”

Milliyetçi Hareket Partisine (MHP) de seslenen Özdağ, “Anlaşmanın kesinlikle onaylanmaması gerekiyor. Dünyanın dört bir yanından Doğu Türkistan’da zulme uğrayan soydaşlarımız için ortak bir mektup yayınlandığında ülkemizden resmi bir katkı ya da açıklama yapılmadı. Hükümet ortağı MHP de o zaman bu duruma sessiz kalmıştı. Bugün kendilerini milliyetçi olarak gören kişilerin bu teklife onay vermemesi gerekiyor. Çin’in Uygur Türklerine dair kullanabileceği en ufak bir açıklığı kabul edilmemeli. Dolayısıyla MHP bu teklifi onaylarsa, daha milliyetçilikten söz edemez” ifadelerini kullandı.

“ÇİN’İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK OLACAKTIR”

Çin’in politikalarına ve anlaşmalarına dikkat çekerek, suçluların iadesini kapsayan anlaşmayı onaylamasına ilişkin Çin’in hedeflerine değinen Özdağ, “Çin her konuyu tahmin ettiğimizden çok daha fazla inceliyor. Özellikle uluslararası arenada bir anlaşma imzalayacaksa kendi çıkarlarını gözetiyor. Bu anlaşma da Çin’in çıkarlarına fazlasıyla yardımcı olacak. Özellikle Türkiye’de bulunan Uygur Türkleri ve sivil toplum kuruluşları Doğu Türkistan’daki işkence ve eziyetlere karşı çalışmalar yürütüyor. Bu kişiler hakkında inceleme başlatabileceği bir hakkın tanınması, Çin’in ekmeğine yağ sürmek olacaktır.

Son olarak bu kanun teklifini TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop vermiş. Teklifle amaçlamak istediğini şeyin ne olduğunun izahını da Sn. Şentop yapmalıdır. Türkiye’nin Çin’den talep edeceği suçlular kimdir? Bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : https://habertakvimi.com/haber/5935419/ozdag-mhp-bu-teklifi-onaylarsa-daha-milliyetcilikten-soz-edemez?fbclid=I

Share
423 Kez Görüntülendi.