logo

trugen jacn

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU İİT.TOPLANTISINDA UYGURLARDAN DA SÖZ ETTİ

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 47. Dışişleri Bakanları Konseyi  toplantısına katıldı 2 - Son Dakika

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nijer’in başkenti Niamey’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 47. Dışişleri Bakanları Gençlik Konseyi Toplantısı’nın kapanış töreninde konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasında İslam dünyasının, Filistin meselesi ve yükselen İslam düşmanlığı gibi tarihi ve ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, “İslamofobiye karşı kararlılıkla ve birlik içinde mücadele etmeliyiz. Bu ciddi bir mesele. İslamofobi ve ırkçılık çok ciddi bir seviyeye ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ile Özgür Asya radyosunun verdiği bilgilere göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Müslümanaların genel durumuna değinirken,konuşmasının bir bölümünde kelimesini kullanmış ve onların durumunun ne olduğu hakkında hiç bir açıklama yapmamıştır.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşmasında İslam dünyasının genel durumu ile sorunlu bölgelerden söz ederken tek kelime ile de olsa UYGUR Türklerinden bahsettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Uygur sözünün geçtiği konuşmasının ilgili bölümü şöyle ; ” Pakistan’in her yılın 15 Mart gününü İslamfobia ile Mücadele Günü olarak kabul edilmesi önerisini destekliyorum. Ayrıca,Türkiye olarak biz Uygurlar,Rohingyalılar KKTC.’de yaşayan Türkler Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk azınlıklar ,Cammu Keşmir’deki Kardeşlerimiz ile Avrupa’da yaşayan Müslüman Dindaşlarımız ile diğer tüm mazlumların temel insanı hakları ve özgünlükleri için de konuşmamız lazımdır.” ifadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/hamit.gokturk.96/videos/3508288912593138

Share
434 Kez Görüntülendi.