logo

trugen jacn

ÇİN NAZİ KAMPI ESKİ ÖĞRETMENİ SIDDIK : YAPILAN İŞKENCELER VAHŞİ VE ÇOK ACIMASIZDİ(-4)

28 yaşında bir ilkokul Çince öğretmeni olan Bayan Qalbinur Siddique, öğrencileriyle birlikte.  (Zaman ve konum net değil)

retmeni olan Qalbinur Siddique, Urumçi’de 10.000 Uygur kız ve kadınının barındırıldığı bir kampta altı ay boyunca Çince öğretmesi emredildi. Bayan Qalbinur’a göre, insanlığa karşı suçların ve zulümlerin devam ettiği kampta zihinsel ve fiziksel olarak bitkin düştüğü ve kanaması olduğu bir sırada iki ay hastanenin acil servisine kaldırıldı. Sonra ne oldu?

Qalbinur Siddique’e göre, Urumçi kapılarında huzurevi olarak yazdığı 10.000 masum Uygur kız ve kadınının bulunduğu kampın 1 Eylül 2017’den Mart 2018’e kadar sürmesi planlanıyor. Ancak Ekim ayının sonunda, panik halindeki çalışma onu zihinsel olarak tüketmişse, zorunlu doğum kontrol halkasının olumsuz etkilerine ayak uyduramayan kan, bedelini ödetmek üzereydi.

Olay yerinde öldüğü açıklandığı bir hastaneye kaldırıldı. Kalbi kırık, kanayan bir hastalıkla yatakta yatarken aynı gün kamp ve okul yetkilileri “Bu ciddi bir disiplin! ! »,” Sonuçlarının ne olacağını hiç merak ettiniz mi?! ” Bu nedenle, kaba ve kaba sorgulamalarla tehdit edildi.

Panik halinde hastaneye döneceğine dair tekrarlanan sözlerle kaçtı. Başlangıçta, kampa geri dönebileceği hakkında hiçbir fikri yoktu.

Sınıfımda partiler boştu ve çocukların neredeyse yarısı kayıptı

Bir süre tedavi gördükten sonra Şubat 2018’de asıl işine dönen Qalbinur, kampta öğretmenlik yapmaktan kaçmasına rağmen birkaç gün içinde kovuldu. 28 yıldır öğretmenlik yapan Qalbinur, “Bu kadar sadık çalışanların kaydı yok” diyor.

Nitekim, iki kampta sekiz aylık siyasi görevini tamamladıktan sonra işe döndüğünde, Kalbinur dahil 11 Uygur öğretmeni rütbesi indirildi, okulun kapılarına yerleştirildi ve okul 100 Çinli öğretmenin elinde kaldı.

Elbette 28 yıldır sevdiği bir sınıftan ayrılmak acı verirdi. Ancak Kalbinur’u derinden üzen şey, 5. sınıftaki sınıf sorumlusu olan 44 çocuğun 20’sinden fazlası ve sınıftaki 38 çocuktan bir düzineden fazla Uygur öğrencinin azalmasıydı.

Diğer öğretmenler tarafından neden tüm sınıflarda partilerin boş olduğu sorulduğunda, diğer sınıflardaki Uygur öğrencilerin de ebeveynleri kampa götürüldüğü için devlet tarafından yönetilen yerlere götürüldüğünü söylediler. Başkalarından bazı çocukların Çin eyaletlerine götürüldüğünü bile duydu. Kardeşler ayrıldı ve farklı refah birimlerine bölündü.

16 Nisan 2018’de “Erken emekli olmayı kabul ediyorum” yazılı belgeleri imzalamak zorunda kaldılar. Qalbinur, “Emeklilik çağında olmasam da reddedilemezdi” diyor.

Tüm iki dilli ders kitapları yandı ve yok edildi

Qalbinur, sözde iki dilli eğitim okullarının Çin okullarıyla birleştikten sonra tamamen Çinleştirilmeye başladığını hatırlıyor. Çalıştığı 24. ilkokulda Aralık 2016’da okul kütüphanesinde tutulan Uygur’daki tüm ders kitaplarının ve ders kitaplarının, öğretmenlerin ve öğrencilerin tamamen yakıldığına dair resmi bir bildirim yayınlandı. İki dilli öğretim materyallerinden biri bile kaldırılmadı ve hemen yerini tamamen Çince öğretim materyalleri aldı.

Qalbinur,

kampları tek başına gören ve her yerde yüksek teknolojili bir zulüm sistemi olan bir açık hava hapishanesi gibi görünen bir ortamdan kaçan birkaç Uygurdan biriydi.

İşsiz ve sağlığı kötü olan Qalbinur, kızının Avrupa’daki kocasınınki ile aynı olan düğününe katılmak için pasaport başvurusunda bulundu.

Eylül 2019’da nihayet Uygur diasporasını tıbbi tedavi için terk etmesine izin verildi, ancak bunun için materyallerini ve akrabalarının belgelerini 23 farklı departmanın izni için 15 ofise teslim etti. Ancak son anda kocasının ülkeyi terk etmesi yasaklandı. Yetkililerin “Gidebilirsin, kocan Uygur ve uyumak için yurt dışına çıkmamalısın” açıklaması, kocanızın yurtdışı seyahatinin tamamen engellendiği anlamına geliyordu.

Kocasının evde kalması ve tıbbi tedavi gördükten hemen sonra döneceğine söz vermesi koşuluyla ülkeyi terk etti.

Bu ayrılık, kendisi ve kocası arasındaki bir ayrılıktır. Sadece Şubat ayında Qalbinur zamanında dönmediği için akrabalarıyla bağlantısını kaybetti ve kocası da bir dizi ciddi sözle taciz edildikten sonra boşanmış olarak kabul edilmesi konusunda ısrar etti. Kalbinur kardeşleri için çok endişelenmesine rağmen, uzun zaman önce kocasıyla çok soğuktu.

Başlangıçta, kocasıyla olan ilişkisi acımasız Çinli ikiz kuzeninin gelişinin başlamasından bu yana gergin ve hapsedilmişti.

Qalbinur’a göre, Çin hükümetinin Uygurları boyun eğdirmek için izlediği korkunç politikalardan biri, Uygur evlerinde bulunan Uygur kadrolarını “beşte bir” altında birlikte yemek yemeye, yemek pişirmeye, çalışmaya, birlikte yaşamaya ve uyumaya zorlayan “eşleştirme”.

Share
407 Kez Görüntülendi.