logo

trugen jacn

ILICALI’NİN ÇİN REKLAMINA,ANNESİ ÇİN ZİNDANLARINDAKİ UYGUR MERYEM SULTAN’DAN TEPKİ

Doğu Türkistan’daki ailesinden haber alamayan ve Türkiye’de yüksek lisans eğitimine devam eden Uygur Türk’ü Meryem Sultan, Acun Ilıcalı’nın Çin’e ait akıllı telefon üretisi Oppo reklamında oynamasına tepki gösterdi. Çin devletinin bin 300 gündür ailesiyle irtibat kurmasını engellediğine de değinen Sultan, Oppo’nun Türkiye’de satış yapmasına da isyan etti.

Uygur Türk'ü Meryem Sultan Acun Ilıcalı'ya Tepki Gösterdi | Üç Tuğ Haber

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

“BİN 300 GÜNDÜR AİLEMDEN HABER ALAMIYORUM”
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Sultan, “Şu reklamın her yerde karşıma çıkması bana tokat gibi geliyor. Ailemle irtibatımı 1300 gündür yasaklayan Çin’in telefon satmasına karşıyım abi. İş insanlarının para için Çin ile anlaşıp hem ülkesinde üretimi felç etmesine hem bizi satmasına isyanım var. Aldığım nefes bile yük bana” diye konuştu.

MERYEM SULTAN,ACUN ILICALI’YA SESLENDİ
Öte yandan Çin malı akıllı telefon markası OPPO’nun yeni reklam yüzü Acun Ilıcalı’ya Meryem Sultan şöyle seslendi ; “Acun Ilıcalı, vicdanın varsa bu tarafa dönüp bakarsın. Öldüğünde paran seninle birlikte mezara gitmiyor. Parayı zaten her türlü kazanıyorsun. Katillerin reklamında oynaman şart mı ? ” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : IwAR10et_mO7ma0eF7Gj5bhWqZQ3hgJSpXRFv3afYz5M_NcNSQw_R9qzDTBI

Share
329 Kez Görüntülendi.