logo

trugen jacn

GP.GENEL BAŞKAN YRD.SELÇUK:HÜKÜMET DOĞU TÜRKİSTAN KONUSUNDA BİR ŞEYLER YAPMALI!

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ müjdeyi yerden yere  vurdu - Internet Haber

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre yeni oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 24 Ekim 2020’deki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Doğu Türkistan meselesi ile bu ülkedeki insani krizin gündeme getirilerek tartışılması ve Doğu Türkistan’in Yüksek kurul raporunda yer alması Türk siyasetinde olumlu karşılandı ve memnuniyet verici olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulunda Doğu Türkistan sorununun de ele alınması ile ilgili görüşlerini Özgür Asya Radyosuna açıklayan Türkiye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ şöyle konuştu ; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kurul Toplantısında Uygurların ciddi durumunun gündeme getirilmesi elbette ki olumlu bir gelişmedir. Uygurların içinde bulunduğu kötü durum, daha önceden Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu, ardından partinin dış politika Başkanı Ümit Yardımcı ve benim tarafımdan dafalarca dile getirilmiştir. Biz Gelecek Partisi olarak 18 Ekim 2020’de İstanbul’da Doğu Türkistan Sahipsiz değildir ! başlığı ile özel bir Doğu Türkistan için farkındalık amaçlı toplantısı gerçekleştirdik. Bütün bunlar sanırım hükümetin Doğu Türkistan meselesini görmesini ve harekete geçmesini sağlamıştır.Temenni ediyorum ki bütün bu karar ve açıklamaların arkası gelir ve gereği yapılır.

Hükümet Doğu Türkistan Konusunda Ciddi Olarak Bir Şeyler Yapmalı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hükümetin Doğu Türkistan konusunda ciddi ve acil olarak bir şeyler yapması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü ; ” Doğu Türkistan konusunun bu Yüksek Kurul toplantıda ele alınması, müzareke edilmesi ve raporda yer alması güzel bir gelişme,ancak yeterli değil.  Hükümetin bu konuda somut adımlar atması gerekiyor. Çin’in Ankara Büyükelçisi ve Çin Dışişleri Bakanı ile görüşmeler yapılmalıdır. Hükümet, önce Doğu Türkistan’ın kapısını açmalı ve oradaki insani krizi bizzat görmeli ve durumu gözden geçirmelidir. Belirli bir şey yapmazsanız, bu ve benzeri karar ve söylemlerin pek önemi yoktur.  Doğu Türkistan’daki toplama kamplarının varlığını ve Uygurların dil ve dinlerinin yasaklandığını biliyoruz. Ciddi insan hakları ihlalleri var. Geçmişte 39 ülke, Türkiye’nin imzalaması gereken ortak mektubu imzalamıştı. Hükümet, halka neden bu ortak mektubu imzalamadıklarını bildirmelidir. Ancak o zaman hükümetimizi alkışlayacağım. “şeklinde konuştu.

Share
698 Kez Görüntülendi.