logo

trugen jacn
03 Kasım 2020

ÇİN İLK EMRİ VERDİKTEN ONLARCA YIL SONRA DA CANLI ORGAN HIRSIZLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Enver Tohti'ye 1995 yılında vurulan kurbanın karaciğerini ve böbreğini alması emredildi.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dr. Enver Tohti Uygur Türkü bir Cerrah. Şimdiye dek çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.Ama onu onu çok rahatsız eden bir operasyonu asla unutamıyor.

1995 yılının Haziran ayında, başkent Urumçi’de bir Hastanede çalışıyordu ve Hastane yönetimi ona başka bir Hastanede bir hastaya ameliyat yapması talimatını verdi.

Hastaneye ameliyat için geldiğinde ise, Çinli yetkiyi hastanede yatan sağlam bir kişinin Karaciğer ve böbreklerini sökmesini istedi. Dr. Enver Tohti bu talimata itiraz etti ama çok sert bir şekilde bu itirazı reddedildi ve tehdit ve şantaj ile istenilen bu acımasız ameliyatı yapmak zorunda kaldı.

Dr.Tohti bunun üzerine yurt dışına çıkmak sorunda kaldı.Kazakistan’a gitti ve oradan Türkiye’ye geldi.Daha sonra 2000 yılında İngiltere’ye iltica etti ve halen bu ülkede ingiliz vatandaşı olarak yaşıyor.

Çin kendsini sürekli takip ediyor ve kendisine yapılan ölüm tehditlerine rağmen Çin’in Uygurları yönelik yürüttüğü geniş çaplı organ hırsızlığını ifşa etmeye devam ediyor.Geçen sene belli bazı islam ülkelerinden “helal” organ arayarak Çin’e gelen ve Uygurların organlarını taktıran “takva sahibi Müslümanların” bu acımasız pisliklerini ortaya çıkartmıştı.

Helal organ nedir? “Takva Müslümanlar” organ nakli yaptırırken “gavur” kanının vücuduna girmesini istemiyerek organ sahibinin müslüman olmasını tercih ediyor. Çin’e gelip yüzbinlerce dolar ödeyerek kanına “gavur” kanı bulaştırmama suratıyla çok büyük sevap kazanmış oluyor.İki sene önce Arapça bir sayfada satılık “helal” organ reklamını kendi gözlerimle görmüştüm. Uygur meselesininde tecrübesizlikten dolayı siteyi arşivlemedim. Sonra helal organ ticaretini Çinli bir Hıristiyan bana söyleyince o Arapça site tekrar canlandı kafamda.Evet, Uygurların organları Çin hükümeti tarafından satılmaktadır. Çin lanet olası sözde İslam ülkelerinde Helal Organ Piyasası oluşturmayı helal organ isteyen “takva müslümanlar” sayesinde başarmıştır. ALLAH “ibadetlerini” “kabul” eylesin!

Ancak Tohti hedefe ulaştığında, bir tarlada bir idam mangası tarafından en az 10 mahkumun vurulduğunu görünce şok oldu.

Silahlı polis, cerrahı ve sağlık ekibini el salladı ve onları bilinçsizce kanlı bir yerde yatan bir adama yönlendirdi.

Tohti, “Göğsünün sağ tarafından vurulmuştu ama hâlâ hayattaydı.

“Baş cerrahıma ölmediğini söyledim ama o da adamın karaciğerini ve böbreklerini oradan almamı ve bu konuda hızlı olmamı emretti. Adama anestezi vermemem emredildi. “

Bu, 50 yaşındaki çocuğun asla unutmayacağı bir olaydı ve bu ayın sonunda, Çin devleti tarafından organ toplama hakkında kanıt vermek için İskoç Parlamentosu’nu ziyaret eden bir heyetin parçası olacak.

İdam mahkumlarının organları için öldürülenler arasında olduğu iddia ediliyor

İdam mahkumlarının organları için öldürülenler arasında olduğu iddia ediliyor

Organ toplama, bir kişiden rızası olmadan organların alınmasını içeren yasa dışı bir uygulamadır.

Çin hükümetini eleştirenler, son yıllarda binlerce kişinin yasadışı olarak satılmaları için karaciğerleri ve böbrekleri için öldürüldüğünü iddia ediyor.

Kurbanların arasında idam mahkumları, Uygur etnik topluluğu üyeleri ve Tibetliler olduğu düşünülüyor.

Ayrıca Falun Gong spiritüalist grubunun yaklaşık 65.000 üyesinin organları için öldürüldüğü iddia ediliyor.

Tohti ve diğer kampanyacılar, geçen Kasım ayında Parlamentoda Çin’de organ toplamayı kınayan bir önergeyi masaya yatıran SNP’den Bob Doris MSP tarafından İskoçya’ya davet edildi.

Tohti’ye, 2009 yılında Kanlı Harvest adlı bir kitap yazan Çinli Falun Gong ve Kanadalı avukatlar David Matas ve David Kilgour da parlamentoya katılacak.

2009 yılında, eski Kanadalı milletvekili Kilgour ve Matas tarafından yapılan soruşturma, İsviçre’deki Uluslararası İnsan Hakları Derneği tarafından ödüllendirildi. Kilgour şunları söyledi: “Kitabımızın ana sonucu, isteksiz Falun Gong’dan günümüzde büyük ölçekli organ ele geçirmelerinin devam ettiği yönünde.

“Hayati organları istemeden yüksek fiyatlara satılmak üzere ele geçiriliyor, bazen normalde evlerinde gönüllü organ bağışı için uzun süre bekleyen yabancılara.”

1999 yılının Temmuz ayında hareketin orada yasaklanmasından bu yana binlerce Falun Gong’un Çin’de hapsedildiği tahmin edilmektedir.

Falun Gong, meditasyon ve qigong’u – güçlendirici, güçlendirici ve rahatlatıcı bir şifa sistemi – birleştirir, ancak Çin Komünist Partisi bunların “kötü bir tarikat” olduğunu iddia ediyor.

Annie Yang, insanlara yavaş hareket eden bir meditasyon egzersizi olan Falun Gong'u uyguladığı için zulüm gördükten sonra Çin'den kaçtı.

nnie Yang, insanlara yavaş hareket eden bir meditasyon egzersizi olan Falun Gong’u uyguladığı için zulüm gördükten sonra Çin’den

Çin’deki Falun Gong zulmü Uluslararası Af Örgütü tarafından kınandı. Bir Çin çalışma kampında 17 ay hizmet verdikten sonra İngiltere’ye siyasi sığınma talebiyle kaçan Annie Yang da dahil olmak üzere yüzlerce Falun Gong İngiltere’ye geldi.

Dedi ki: “Ekim 2006’da Çin’den ayrıldığımdan beri geri dönemediğim için ailemi görmedim. Gitseydim, hemen tutuklanırdım.

Çalışma kampında işkence gördüm. Gardiyanlar, merkezi sinirlerimi yok etmem ve inançlarımdan vazgeçmem için bana ilaçlar verdiler.

Uyuşturucular yüzünden hafızam çok kötüleşti ve görme yeteneğim bozuldu. Saçım da griye döndü. “

Doris, Çin’deki organ toplama boyutunun şaşırtıcı olduğunu söylüyor.

Şöyle ekledi: “David Kilgour ve David Matas gibi uluslararası uzmanların MSP’leri Çin’deki organ toplama suiistimallerinin büyüklüğü hakkında bilgilendirebilmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

“Bu uluslararası bakış açısına sahip bir olay olsa da, ülkedeki Falun Gong uygulayıcılarına yönelik suistimaller konusunda bana yaklaşan Maryhill’deki yerel seçmenlerden ilham aldı.

“MSP’ler, endüstriyel ölçekte organ toplama kanıtlarını duyacaklar.”TheScottishDailyRecord@Daily_Record’u takip edin

https://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/surgeon-claims-china-still-harvests-1816592.amp?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR1_
Share
311 Kez Görüntülendi.