logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA “İKİZ AİLE VE İSLAMIN ÇİNLİLEŞTERİLMESİ”‘Nİ ISRARLA SÜRDÜRECEK

Doğu Türkistan'da Çin zulmü.. - Ahmed ÇITLAKOĞLU

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ÇKP Faşist yönetimi işgalı altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik baskı,zulum ve soykırım cinayetlerinin yanında bir süredir uygulamaya çalıştığı etnik Çinlilerle Uygurlar arasında İkiz-Kardeş Aile Oluşturulması(Karışık aile) ile “İslam Dininin Çinlileştirilmesi ” uygulamalarına ısrarla devam ettireceklerini açıkladı.

Özgür Asya radyosunun haberine göre ÇKP İşgal yönetimi ÇKP’nin Uygur bölgesinde gelecekteki politikalarını tartışmak için Urumçi’de bir toplantı düzenledi. 

ÇKP Lideri ve Devlet Başkanı Xi Jingping’in 24-25 Eylul tarihlerinde Pekin’de düzenlediği Şinjiang Özel Hizmet Toplantısında sarfettiği talimatlarının uygulanmasındaki yol ve yöntemlerina belirlemek üzere ÇKP Bölgesel Merkez Komitesinin başkent Urumçi’de 09-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği bildirildi.

Bu toplantıda ÇKP Bölgesel Üst Yetkililerin geçmiş yıllardan beri uygulanmakta olan etnik Çinlilerle Uygurlar arasında İkiz-Kardeş Aile Oluşturulması(Karışık aile) ile “İslam Dininin Çinlileştirilmesi ” uygulamalarına ısrarla devam ettireceklerini “ikiz akrabalık” politikasını daha da derinleştirecekleri ve İslam’ın Çinleştirilmesi uygulamasına ısrarla devam ettirilecekleri belirtildi.

ÇİN'İN “KARDEŞ AİLE” PORJESİ UYGURLARIN MAHREMİYET DUYGUSUNU ÖLDÜRDÜ

 Başkent Urumçi’de 09 ve 10 Ekim tarihlerinde toplanan Uygur Özerk Bölgesi ÇKP. Komitesi 13. Genel Kurulu adı verilen bu toplantıda Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping’in “Sincan Özel Hizmet ve Çalışma Forumu” ndaki talimat ve direktiflerinin ruhunun nasıl uygulanacağının özel olarak masaya yatırıldığı ve toplantının sadece bu konuya odaklandığı de belirtildi.

ÇKP. Lideri Xi Jinping, 23-25 Eylul tarihlerinde Pekin’de toplanan “Sincan Özel Çalışma Sempozyumu”nun kapanışında yaptığı konuşmasında uluslararası toplumun Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarına yönelik suçlamalarına karşı ÇKP İşgal yönetiminin uyguladığı “Sincan politikasının” tamamen doğru olduğunu ve bundan böyle de aynen uygulanmaya devam edeceğini belirterek dünya meydan okumuştu.

ÇKP’nin yayın organı olan Şinjiang Günlüğü ( Xinjiang Daily) gazetesine göre ÇKP Bölgesel Teşkilatının 13. Genel Kurulu adı verilen bu toplantıya ÇKP.Bölgesel Genel Sekreteri Bölgesel işgal yönetiminin hakimimutlak tek hakimi olan Chen Quanguo açılış konuşmasında ÇKP Lideri Xi Jinping’in Şinjiang Özel Toplantısı sonraki sonrası yaytığı talimat niteliğindeki konuşmasını uygulamak için dokuz temel önlem önerdiğini bildirdi.

ÇİNLİLER UYGUR AİLELERİ DOMUZ ETİ YEMEYE EVİNE DAVET EDİYOR

Bu 9 Temel Önlem/Uygulamanın bazı dikkat çeken maddeleri şöyle ;

1- ÇKP yumruğunu isabetli ve İyi bir şekilde atmak.

2-Çin ulusal birliğini gerçekleştirmek için ortak fikrini derinleştirmek

3- Uygur bölgesinde Çin ulusal birliğini derinleştirmek için etnik unsurlarla “bire bir” ve “dostane faaliyetler” düzenlemek

4- Uygur bölgesinde da İslam’ın Çinleştirilmesi çalışmaları çerçevesinde bağlılıkları sürekli hale getirmek ve devamını sağlamak

5- Bu uygulamaların başarılı bir şekilde uygulanması için kentleşme ve istihdam alanlarında aktif ve kalıcı uygulamalar yapmak

6- ÇKP’nin Rolünü daha iyi oynaması için bu uygulamaların güneye doğru genişlemesini teşvik etmek.( Uygur nüfusunun yoğun olarak yaşadığı, Dini ve milli duyguların güçlü olduğu güneydeki Tarım bölgesinde daha fazla baskı ve zulüm yapılması kasdediliyor.)

Doğu Türkistan'da Çin'in yıktığı camilerin öncesi ve sonrası uydu görüntülerinde

Doğu Türkistan’da bulunan bir Cami ve yok edildikten sonra (Uygur görüntüsü)

Bölge Uzmanları ve Analistler, ÇKP İşgal yönetiminin Uygurlara yönelik zulüm ve soykırım politikalarını sürdürme yönündeki bu ısrarcı ve sert uygulamaları ve ÇKP’in bu yeni “Sincan politikasını” sürdürme kararının, ABD’nin Çin’e yönelik cezalandırma ve yaptırımlarından derin bir endişe duyduğunun bir göstergesi olduğunu belirtiyorlar.ÇKP İşgal yönetimi bu yeni kararları ile Doğu Türkistan’a daha çok etnik Çinli göçmen transfer ederek demografik asimilasyonu bir an önce gerçekleştirmek ve Çinli göçmenleri bölgeye yerleşmeye teşvik etmeyi amaçladığını ifade ediyorlar.

Share
322 Kez Görüntülendi.