logo

trugen jacn

HUKUK VE FİKİR PLATFORMU’NUN ÇİN HAKKINDAKİ BM.’E ŞİKAYET DİLEKÇESİ KANAL-7 TV.’DA

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Ankara Barusu üyesi Avukat Sayın Faruk Keleştimur’un öncülüğünde ” Hukuk ve Fikir Platformu “‘nun başlattığı Çin’in Doğu Türkistan’daki Türklere yönelik baskı,zulüm ve insanlık dışı soykırım cinayetleri ile insan hakları ihlallerine karşı BM.İnsan Hakları Konseyi nezdinde başlattığı Şikayet Dilekçesi kampanyası başarılı bir şekilde devam ediyor. Dilekçe kampanyası Kanal-7 Tv.kanalının ana haber bülteninde ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Haber Saatıne yayın konuğu olarak kampanya hakkında bilgi veren Faruk Keleştimur Hukuk ve Fikir Platformu üyesi avukatlar olarak BM.’e dilekçe vermekle yetinmeyeceklerini ve bu davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Avukat Faruk Keleştimur şöyle konuştu ; ” Doğu Türkistan meselesi şüphesiz Türk-İslam değerleriyle bezenmiş ve hatta sadece insanı değerleri özümsemiş her kesin kanayan bir yarasıdır. Yıllardır bitmeyen ve artarak devam edenbu zülme karşı hassasiyetimiz,söylemlerimiz ve söyleyişlerimiz de elbette çok değerlidir. ” şeklinde konuştu.

Ankara Barosuna kayıtlı Av.Sayın Faruk Keleştimur'un öncülüğünde " Hukuk ve Fikir Platformu"' adı altında yürütülen Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri ve soykırım cinayetleri hakkında BM.İnsan Hakları Yüksek Konseyi'ne verilecek dilekçe ilgili kampanya bugün 09 Haziran Kanal-7 Tv.nun ana haber bülteninde gündeme getirildi.Kampanya ile ilgili olarak Av.Faruk Keleştimur yayına katılarak konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Hamit Göktürk paylaştı: 9 Haziran 2020 Salı
Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
592 Kez Görüntülendi.