logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ TÜRKLERE KARŞI SİSTEMATİK SOYKIRIMI SÜRÜYOR

Ürdün’de Doğu Türkistan Eylemi

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin Komünist Partisi yönetiminin işgalı altında yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulum ve etnik soykırım uygulamaları devam ediyor.Çocukları yurt dışında yaşayanların memleketlerindeki Ana Babalar ve diğer yakınlarına onların bulundukları ülkelerdeki ülkelerine yönelik Çin karşıtı eylemlere katılımaları halinde onları hapsetmek ve cezalandırmakla tehdit ederek şantaj yapıyor. Bunlardan biri de Mısır’da üniveersite öğrenim gören Abdulhalik aziz adlı bir Uygur Türkü’dür. Mısır’da dini eğitim alan Uygur Türkü gencin ailesi Çin Komünist Partisi tarafından tutuklandı. Gencin anne ve babasından 3 yıla yakın süredir haber alamadığı bildirildi.

İşgal altındaki Doğu Türkistan’da sistematik bir soykırıma maruz bırakılan Uygur Türklüğünün üzerindeki Çin baskısı sürüyor. Son olarak işgalci Çin’in Mısır’da el-Ezher Üniversitesinde eğitim alan bir gencin Doğu Türkistan’daki ailesini tutukladığı ortaya çıktı.

RFA’nın haberine göre 2015 yılında Kaşgar’dan ayrılan Aldulhalık Aziz isimli gencin 2016 yılının Şubat ayında şoför olan babasıyla iletişimi aniden kesildi. Ev hanımı olan annesi Amine Abdulla’nın ise 2017 yılında aniden kaybolduğu belirtiliyor.

Abdulhalık, annesinin ortadan kaybolmadan önce iletişim kurdukları WeChat programından kendisini silmesini istediğini dile getiriyor.

Haberde Uygur Türkü gencin annesinin ortadan kaybolduktan sonra kardeşleri ile de iletişiminin kesildiğini, sonradan birisinden annesinin 6 yıllık hapse mahkum edildiğini öğrendiği bildiriliyor.

KAYNAK : https://www.tamgaturk.com/dogu-turkistanda-sistematik-soykirim-politikasi-suruyor/

Etiketler: » » » » » » » »
Share
419 Kez Görüntülendi.