logo

trugen jacn

ÇİN,TÜM İNSANLIĞIN YAŞAMINI YOK ETTİKTEN SONRA ÇİNVİRÜSÜ İÇİN MASRAF YAPMAMALI

 Çin, dünyadaki yaşamları tahrip ettikten sonra koronavirüse para yatırmamalıdır

Trevor KAVANAGH ( The Sun gazetesi Yazarı )

Başbakan Sayın Boris Johnson’un eğer yakalandığı Covid-19’dan kurtulabulmisu bugün onun ölüm ilanı yazıyor olacaktım. Çin,Sayın Başbakanımızı öldürmüştü,diye de başlık atacaktım. Ancak, Sayın Başbakanımızın Çinvirüsünü yenmesi ve sağlığına kavuşmuş olması,beni son derece memnun etmiştir. Şimdi Başbakanın kendisinden ne kadar ölümüne geldiğini biliyoruz . Ama işler farklı bir şekilde ortaya çıksaydı, ilk cümlem hala geçerli olacaktı. Başbakan Boris önlemleri zamanıında almadığı için Covid-19’un nihai bedelini ödeyecekti 

Çin’in Covid-19 salgınının araştırılması için yeni girişimlere başladığına dair haberler çıkmaktadır.Bence Çin bu salgın ile küresel düzeyde tüm insanların yaşamlarını tahrip ettikten sonra koronavirüse asla para yatırmamalı bence.

Katil virüs Çin’in içinde yaratılacak olan ilkel “ıslak pazarlar” ve ülkenin gizli komünist rejimi tarafından gizlenen ve Amerika ve Batı Çin’e tarafından suçladı.

Pekin’in sadece 3.331 ölü olduğu iddiası hasta bir şaka. Gerçek rakam on kat daha yüksek ya da daha fazla olabilir.

Bu, hatırlayın, 1989 Tiananmen Meydanı katliamında katledilen binlerce insan hakkında hala yatan rejimdir.

Yine de, dünyadaki yaşamları ve geçim kaynaklarını yok eden Çin, kendi pandemisinden büyük kazanan olarak ortaya çıkıyor.

ÇİN’DE YAPILAN KALİRLİK

Roadkill’in üzerinde uçan akbabalar gibi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin liderleri de bu Çin içi felaketin kayıplarını inceliyorlar.

Covid-19, Pekin’in dünya ticareti ve ticareti üzerindeki egemenliğine, özgürlüklerimize ve demokrasimize düşünülemez bir maliyetle kapı açma riskini taşıyor.

Avustralya’dan Almanya’ya çıngıraklı dünya liderleri, Çin’in ilaç, mineral, yapay zeka ve robot teknolojisindeki taç mücevherlerini silmesini önlemek için acil durum yasaları hazırlıyorlar.

Ama muhtemelen çok geç. Batı, Çin’in onlarca yıllık endüstriyel casusluğuna ve pazar payı için indirimli fiyat yakalamasına kör bir bakış attı.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, tamamen ucuz, büyük ölçüde sübvanse edilen Çin bileşenlerine ve kârlarının üçte birini oluşturan VW ve Mercedes otomobil satışlarına bağımlı.

İntiharla, Çin parasını krizden çıkmış bir pasaport olarak görecek.

 Katil virüs Çin'in ilkel 'ıslak pazarlarında' ortaya çıktı
Katil virüs Çin’in ilkel ‘ıslak pazarlarında’ doğdu Kredi: Getty Images – Getty
 Pekin'in sadece 3.331 ölü olduğu iddiası hasta bir şaka - ve 1989 Tiananmen Meydanı katliamında katledilen binlerce insan hakkında hala yatan bir rejimi hatırlayın
Pekin’in sadece 3.331 ölü olduğu iddiası hasta bir şaka – ve 1989 Tiananmen Meydanı katliamında katledilen binlerce kişi hakkında hala yatan bir rejimi hatırla Kredi: Charlie Cole

“Çinlilerin bizim için yaptıklarını yapmak istemeyecek kadar boş ve rahat olduk,” diyor bir kabin içi.

Çin’in Kemer ve Yol programı kilit limanları ve endüstrileri, nadir toprak minerallerini ve Afrika ve Üçüncü Dünya’daki zengin tarım alanlarını toplarken dünya sessiz kaldı.

Pekin şimdi taze pazarlık ihtimaline karşı ellerini ovuşturuyor.

Buradaki ve Avrupa’daki ev tipi firmalar kilitlenmeden kurtulmak için mücadele ediyorlar. Bazıları kapılarını asla tekrar açmayacak.

En iyisi Pekin’de yangın satış fiyatları ile sonuçlanabilir.

Çin, Somerset’teki Hinkley Point nükleer santrali için zengin bir şekilde 22 milyar sterlinlik sübvansiyon sözleşmesi ile İngiltere’de büyük bir hisseye zaten el koydu .

 Küresel kilitlenme, burada ve Avrupa'daki ev tipi firmaların hayatta kalmak için mücadele edeceği ve bazılarının kapılarını asla tekrar açamayacağı anlamına geliyor
Küresel kilitlenme, buradaki ve Avrupa’daki ev tipi firmaların hayatta kalmak için mücadele edeceği ve bazılarının kapılarını asla yeniden açamayacağı anlamına geliyor Kredi: Rex Features

Telekom devi Huawei , hassas 5G otoyolumuzun her yerinde yapışkan parmaklara sahip – şimdi mutlaka geri alınması gereken bir karar.

Komünist Çin’in uygar bir eşit ortak olarak imajı tehlikeli bir fantezidir.

“Çin değil ve asla bizim dostumuz olmayacak,” diye uyarıyor kıdemli bakan. “Ama hazır nakit sahibi olan tek şirket ve Çin’in başlattığı bir şey yüzünden tüm pazarlarımız çöktü.

“Ekonomimiz paramparça oluyor ve bu onların suçu. Onlara en iyi şirketlerimizden bazılarını satma fikri dehşet verici. ”

Çin’in kendi ekonomisi de dövülmüş durumda. Ancak, hiçbir muhalefetten acımasız bir totaliter devlet olmaya devam ediyor.

Bir milyon Uygur Müslümanının “yeniden eğitim” kamplarındaki acımasızca hapsedilmesi, medeni dünyada bir lekedir. İnfaz edilen mahkumların insan organlarındaki ticaret de öyle.

 Başkan Trump, Çin'in dünyanın baskın gücü haline gelmesini durdurmak zorunda kalacak
Başkan Trump, Çin’in dünyanın baskın gücü haline gelmesini durdurmak zorunda kalacak Kredi: Getty Images – Getty Trevor Kavanagh
https://www.thesun.co.uk/news/11384787/china-cash-in-coronavirus/
Etiketler: » » » » » » » »
Share
443 Kez Görüntülendi.