logo

trugen jacn
01 Nisan 2020

SENATÖR HAWLEY : ÇİNVİRÜSÜNÜ GİZLEYEREK YAYILMASINA SEBEP OLAN ÇİN YARGILANMALI

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM

ABD’li Senatör Josh Hawley Çinvirüsü Covid-19 salgınını uzun süre gizleyerek insanlığıın hayatını tehlikeye atan ve onbinerce insnın ölmesine sebep olan Çin yönetimi hakkında soruşturma açılarak yaptırım uygulanması gerektiğini açıkladı. Senatör Josh ayrıca bu konuda hazırladığı soruşturma önergesini Senatör Başkanlığına sunduğunu de bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Çin hükümetini soruşturmak ve yaptırım uygulamak için Senato’ya örengesini etmiş olan ABD Senatörü Josh Hawley, bugün Fox Network’a şu açıklamarda da bulundu ;
1. ABD, yönetimi ÇKP’nin Covid-19 salgını hakkındaki hatalarının araştırmak için uluslararası bir araştırma Komisyonu kurulması için girişimlere başlamalıdır.
2, Çin’i ABD başta Çinvirüsü salgınını gizleyerek yayılmasına sebep olduğu için meydana gelen küresel yaşam ve ekonomik kayıpları telafi etmeye zorlamalıdır.
3. Çin ile her sahadaki karşılıklı ilişkileri kapsamlı bir şekilde yeniden gözden geçirmeli.
4. “Çin’deki Üretim Zinciri” bir an kırılmalı ve Çin’deki üretim Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ticaret ortağı ve komşuları olan Kanada ve Meksika’ya kaydırılmalı.
5, yukarıdaki yaklaşımlar aynı zamanda küresel bir hukuk ve adalet arayışı olarak görülmeli.

İngiltere’den Çin’e Sert Eleştiri

Öte yandan ülkesindeki Covid-19 salgını ile boğuşan İngiltere’den de Çin’e karşı sert tepkiler gelmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı, Çin’in Çirvirüsü konsunda yalan beyanlarından ötürü sahtecilikten dolayı Çin’e çok öfkeli olduğunu açıkladı. Ayrıca kabinesinin İngiliz-Çin ilişkilerini gözden geçireceğini ve Huawei ile olan işbirliği askıya almayı düşündüğünü de bildirdi.

İngiliz medyası ÇKP’yi şiddetle eleştirdi.

İngiliz medyası, salgının Çin’i “Uluslararası serseri devleti” (a pariah state) haline getirdiğini, Çin Komünist Partisi salgını gizlemekle küresel yayılmaya neden olduğunu, ihraç edilen kitler ve maskeler gibi birçok ürünün sahte olduğunu belirterek Çin’i şiddetle eleştirdiği görüldü.

Kaynak : Ajanslar

Etiketler: » » » » » » » »
Share
4515 Kez Görüntülendi.