logo

trugen jacn

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ : DOĞU TÜRKİSTAN MUTLAKA ESARETTEN KURTULACAKTIR

BBP Genel Başkanı Destici: "Emperyalist güçler Türkiye'yi bölgede istemiyor"

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Basın Toplantısında ülkemizde son günlerde meydana gelen kaza ve afetler ve İdlip’teki saladırılar ve şehitlerimiz hakkında konuştu.Ayrıca, bölge, Türk-islam dünyası ve küresel sorunlar hakkında görüşlerini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi(BBP)Genel Başkanı Destici basın toplantısında Türk-islam dünyasının en mazlum ve mağduru olan Doğu Türkistan üzerinde de durdu.

Sayın BBP Genel Başkanı Destici’nin Doğu Türkistan ile ilgili açıkılamaları şöyle ;

“Doğu Türkistan 1940 yılında Kızıl Çin tarafından işgal edildiğinden bugüne kadar yani yaklaşık 71 yıldır çok ağır bir zulümle ve baskıyla karşı karşıya.

Bir asimilasyon değil onun ötesinde hem fiili hem de fikri bir soykırımla karşı karşıya. Ama bütün bu zulümlere, katliamlara ve soykırımlara rağmen yaklaşık 35 milyon Müslüman kardeşimiz, canları, kanları, aileleri ve evlatları pahasına Türkistan’da varlık mücadelesi vermeye devam ediyor.

Bu mücadeleyi sırf Türklük ve Müslümanlık için veriyorlar. İnançları için veriyorlar, hayatta kalmak ve varlıklarını sürdürmek için veriyorlar. Ve karşılaştıkları zulmün, soykırımın, katliamların bir tane gerekçesi var, o da Müslüman Türk olmaları.

Onun için bizim onlara sahip çıkma gibi bir mesuliyetimiz var. Doğu Türkistan Uygur Türklerinindir ve 1949 yılında Çin tarafından İşgal edilmiştir.

Çini savunma adına Çin’den beslenenlerin, ortaya konan tezlerin hiçbir geçerlilik tarafı yoktur. Onların Çin’i savunmasının iki sebebi var.

Bir Çin’den beslenmeleri,

iki aynı düşünce yani Maoculuk olmalarından başka bir şey yoktur. Bütün gayret ve çabaları bunun içindir. Onun için biz 1949’da Türk topraklarında gerçekleştirilen Çin işgali sona erene kadar, Doğu Türkistan’daki zulüm sona erene kadar, Uygur Türk kardeşlerimiz kendi vatanlarında bağımsız Türkistan devletini kurana kadar, Doğu Türkistan demeye devam edeceğiz ve sonuna kadar onların yanındayız yanında duracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak : http://www.gazeteabc.com/bbp-genel-baskani-destici-emperyalist-gucler-turkiye-yi-bolgede-istemiyor/7

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
861 Kez Görüntülendi.