logo

trugen jacn

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN SALMAN’DAN ÇOK ÖNEMLİ DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman, Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere yönelik uyguladığı baskıları ve katliamlar tepki göstermek ve protesto etmek amacı ile Çin’in Panjin kenti ile aralarındaki “Kardeş Şehir” ilişkilerini sonlandırdığını ve Türklerin de etnik Han Çinlisi Çin vatandaşlarının sahip oldukları temel insani haklarına kavuşuncaya kadar ilişki kurulmayacağını açıklamış ve bu açıklaması ve tavrı kamu oyunda büyük takdir toplamıştı. Ayrıca,bağrı yanık aile ve yakınlarından yıllardan beri haber alamayan Türkiye başta diasporada yaşayan Doğu Türkistan Türklerince takdir ve minnetle karşılanmıştı.

Sayın Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman bu kez kişisel twitter üzerinden yaptığı açııklamasında bu insani ve vicdanı tavrını bir kez daha tekrarladı ve mazlumları sevindirdi. Sayın Başkan’ın bu yerinde ve hak ve hukuk ve adaletten yan yerinde açıklamaları ise zalimlere okkalı bir tokat olarak onların pişkin ve utanmaz yüzüne çarptı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

Değerli Hemşehrilerim,Kıymetli Yalovalılar ;

            Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı  işkence eziyet baskı ve dayatma dayanılmaz hale geldi. Oradaki Türkler ne yazık kı seslerini duyaramıyorlar. Kentimizin Çin’in Panjiin kenti ile yıllar önce yapılmış kardeş şehir ilişkileri imevcut.Panji, kentimizin ilk kardeş şehirlerinden biridir.Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı eziyetlere tepki olarak panjin kenti ile kardeş şehir ilişkilerimizi askıya aldım.Yalova’da olacak hiçbir etkinliğe Çinlileri ne davet edeceğim,ne onların davetine icabet edeceğim.Uygur Türklerinin yaşam şartları insani seviyeye gelene kadar, bir Çinli kalitesinde hayatlarını idame ettirene kadar bu süreç böyle devam edecektir.

Yalova Belediyesinin Çin ile Kardeş Şehir ilişkilerini askıya almasından sonra Panjin Parkı Levhası Park’tan söküldü ve çöpe atıldı. (Video)

"Panjin Parkı" tabelası da söküldüيالوۋا شەھىرىنىڭ خىتاي قېرىنداش شەھىرى پەنجىن بىلەن قېرىنداش شەھەر ئالاقىسىنى توختاتقاندىن كىيىن يالوۋادىكى “پەنجىن باغچىسى”نىڭ تاختىسى يېقىلىپ باغچىنىڭ ئىسمى “1302 ئوسمانلى قۇرۇلۇش باغچىسى”غا ئۆزگەرتىلدى.Yalova’nın kardeş şehirlerinden biri olan Çin Panjin ile Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm sebebiyle ilişkiler askıya alındı."Panjin Parkı" tabelası da söküldü.Parkın adı “1302 Osmanlı Kuruluş Parkı”#ئەينەك خەۋەرلىرى

Gepostet von ‎Eynek – ئەينەك خەۋەر سەھىپىسى‎ am Donnerstag, 26. Dezember 2019

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1001 Kez Görüntülendi.