logo

trugen jacn
10 Ekim 2019

ABD.ÇİN’İN D. TÜRKİSTAN’DA GÖREVLİ İŞGAL YETKİLİLERİNE VİZE KISITLAMASI UYGULAYACAK

ABD.Dışişleri Bakanlığı bir genelge ile Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’daki işgal yönetiminde görev alan tüm yetkikilere ABD. için vize kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

Pompeo itiraf etti: Trump-Zelenskiy görüşmesinde vardım

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo kişisel twitter hesabında yaptığı açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur,Kazak,Kırgiz ve diğer Müslüman Türkler ile diğer Müslüman azınlıklara uygulanan baskı ve şiddetten sorumlu olan bazı Çinli yetkililere vize kısıtlaması getirdiklerini açıkladı.

19-10/09/sk.png

ABD.Dışişleri Bakanlığı Çin‘in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki baskı politikalarına devam ettiğini belirten Pompeo, “Bu sebeple, Sincan bölgesindeki Uygur, Kazak, Kırgız ve diğer azınlık Müslüman guruplara uygulanan şiddet ve tutuklamalardan sorumlu olduğunu düşündüğümüz Çin hükümeti ve Komünist parti mensuplarına vize kısıtlaması getirdik.” ifadesini kullandı.

ABD,Dışişleri Bakanlığı krumsal internet sitesinde yayınlanan konu ile ilgili genelde de şu ifadelere de yer verildiği belirtildi ;

  • Çin hükümetinin bölgedeki idari,askeri ve mülki organlarında yer alan sorumlular ile ve Komünist Parti yetkilileri hakkında, Uygurlar, Kazaklar ve diğer Müslüman azınlıklara mensup gruplarının gözaltına alınmasından veya onlara kötü muamelerlerde bulunmak suretiyle yetkilerini kötüye kullanılmasından sorumlu olduğuna inanılan kişiler ile onların aile fertlerine ABD’ye giriş vizesi kısıtlaması getirilmiştir.
  • Bu vize kısıtlamaları, Çin’in bölgedeki Toplama Kamplarında gözetim, gözaltı ve baskı kampanyalarına katılan tüm Kamu Güvenlik Bürosu yetkililerini de kapsar.
  • ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınan ve Uygur Özerk Bölgesi’ndeki baskılara müdahil oldukları gerekçesiyle 28 Çinli Ticari Şirket mensupları ile ihraç kısıtlaması getirilmesine ilişkin ABD. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Listede yer alanlar da bu kısıtlamaya tabidir.
ABDden bir hamle daha Kriz çıkaracak gelişme
  • ABD.’nın Açıklamalarında Şu Hususlara De Yer Alıyor

Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin Uygur bölgesindeki insan hakları ihlalleri ile baskı kampanyasına derhal son vermeye, keyfi bir şekilde gözaltına alınanları salıvermeye çağırır.

Ayrıca çeşitli sebep ve amaçlar ile (belirsiz bir kaderi ile yüzleşmek üzere) Çin’e geri dönen Müslüman azınlık gruplarının üyelerinin tutuklanması,gözaltına alınması ve hapsedilmeleri uygulamalarını sonlandırmaya davet eder.

Uygur bölgesinde yaşayan Müslüman azınlıkların İnsan haklarının korunması çok önemlidir ve Çin dahil tüm ülkeler insan hakları yükümlülüklerine ve taahhütlerine saygı göstermelidir.

ABD.yönetimi olarak ; temel insan hakları noktasında aykırı uygulamalar ile meydana gelebilecek suiistimallerin daima takipçisi olacağımızı ve bu suiistimalleri derhal araştırıp incelemeye ve bu ihlallerin bir an önce sona erdirilmesi için harekete geçmeye hazır olduğumuz bir kez daha ifade ediyoruz.

Kaynak : Hürriyet.com.tr ABD.Dışişleri Bakanlığı Kurumsal İnternet Sitesi

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
617 Kez Görüntülendi.