logo

trugen jacn

NAZİ KAMPI MAĞDURU AZİZ : BABAM ÇİNLİLERE RÜŞVET VEREREK BENİ KAMPTAN KURTARDI

Uygurların Brüksel mitingi resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Almanya ve Hollanda dahil Avrupa’nın dört bir tarafından gelen Uygur Türkleri, Brüksel’de protesto gösterisi yaparak Çin’deki kamplarda tutulan akrabalarının, yakınlarının ve sevdiklerinin serbest bırakılması için Avrupa Birliği’nden destek talebinde bulundu. Çin’deki “Eğitim kamplarında” 3 ay kalmış olan 26 yaşındaki Habibullah Aziz yaşadıklarını Euronews’e anlattı.

Habibullah Aziz babasının Çin yetkililere para ödemesi karşılığında kamplardan çıkabildiğini, önce Mısır’a gittiğini, oradan Türkiye’ye geçtiğini daha sonra ise Hollanda’ya yerleştiğini söyledi. Habibullah Aziz “Orası eğitim kampı değil, saçlarım beyazladı, güneşin altında aç ve susuz tüm gün ayakta beklettiler. Köpek vardı. Bunları düşündükçe kalbime ağrılar giriyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu sadece din değil insanlık meselesi”

Dünya liderlerinin yaşananlara sessiz kalmamasını talep eden onlarca protestocu, Avrupa kurumları önünde “Ailem nerede ?” yazılı pankartlar taşıdı.

Bunun bir “din değil insanlık meselesi olduğunu” belirten Habibullah Aziz, “Kamplara alınan birçok kişinin bilim adamları ve entellektüellerden oluştuğunu, Bu bilim adamlarını yeniden eğitmeye gerek var mı? Sabahtan akşama kadar her şeyimizi Çin Komünist Partisi’ne borçlu olduğumuzu söylüyorlar. Nazi kamplarındaki gibi çizgili kıyafetler giyiyorduk.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://qha.com.tr/haberler/uygur-fikir-adami-ilham-tohti-avrupa-konseyince-insan-haklari-odulune-layik-goruldu/91672/

Etiketler: » » » » » » »
Share
530 Kez Görüntülendi.