logo

trugen jacn
06 Eylül 2019

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI CİN’DEN GARİP VE AYKIRI “ÇİN İLE KARDEŞ KENT” SAVUNMASI

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İstanbul-Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Çin’in Gungdong kenti Haizhu İlçe Belediyesi ile “Kardeş Kent” protokolu imzalanması ile Belediye Meclisinde yaptığı konuşmasında ” Tabii ki biz Çin ile bu ilişkileri mutlaka kurmamız lazım. Kardeşlik hukuku içinde değil, menfaatler doğrultusunda” şeklinde garip,sıra dışı ve tamamen aykırı sözleri ile kendisini savunduğu bildirildi.
Yeniçağ gazetesinde yer alan konu ile ilgili habere göre Pendik Belediye Meclisi’ndeki toplantıda MHP’li meclis üyesi Sayın Adem Şen’in Çin ile “Kardeş Kent” olma konusundaki tepkisine cevap veren AKP’li Pendik Belediye Başkanı Ahmet CİN şunları ifade etti ;

” Adem kardeşimizin, Guangzhau kardeş şehir ile ilgili ziyaretin evet dünya global bir köy olarak kabul ediliyor. Biz belki İsrail ile de ilişki olmamız lazım. Belki Rusya ile de, Amerika ile de olmamız lazım, Çin ile de olması lazım. Bu ilişkilerinizin bizim ülkemizin menfaatlerine ve ümmetin menfaatine olacak şekilde çalışmalar olması lazım. Tabii ki bu ilişkileri mutlaka kurmamız lazım. Kardeşlik hukuku içinde değil, menfaatler doğrutusunda” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Çin Zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu


Başkan Cin’in ” Manfaat- Ümmet ” bağlamındaki Aykırı Sözlerine Tepki

Pendik Belediye Başkanı Sayın Ahmet Cin’in Çin’in Guandong kenti …. İlçesi Belediyesi ile “Kardeş Kent ” porotokolu imzalaması duyarlı Türk halkı ve özellikle İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlılar tarafından hayret ve üzüntü ile karşılandı. Çin İşgal yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm,asimilasyon,etnik soykırım uygulamaları ile toptan yok etme cinayetlerinin zirveye tırmandığı ve BM.başta olmak üzere batılı ülkeler ve uluslar arası toplum tarafından bu etnik cinayet ve ırkı soykırımın kınanarak tepki gösterildiği bir süreçte Müslüman Türklerin katili Çin yönetimin bu katliamlarını adeta ödüllendirilircesine bu Kardeş Kent Protokolu imzalaması büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca Başkan Cin’in bu garip ve aykırı sözlerinin Ümmet tanımı ile asla bağdaşmadığı ve manfaat için Ümmet’in değil,Allah’ın yarattığı bir mahlukatın dahi feda edilemeyeceği ve bu söylemin insani değerlere, vicdana,akıl ve mantığa en önemlisi ise, islam dinimizin değerlerine tamamen aykırı sözler olarak değerlendirildi.

Çin Zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Göktürk : Sayın Başkan Siz Hangi Ümmetten Bahsediyorsunuz ?
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi sorumlusu ve Uyghurnet.org Haber Sitesi yayın yönetmeni de Pendik Belediye Başkanı Sayın Ahmet Cin’in bu aykırı ve garip sözlerine sosyal medya hesabından tepkisini şöyle ifade etti. ” Pendik Belediye Başkanı Sayın Ahmet Cin ; siz hangi ümmetten bahsediyorsunuz ? Eğer siz İslam ümmetinden bahsediyorsanız Çinli İşgalcıların Doğu Türkistan’da toptan soykırımla yok etmek istediği Müslüman Türkler de bin yıldır elhamdulillah islam ümmetidir. Çin Müslüman Türkleri katlediyor.Siz ümmetin yanı kardeşlik hukuku içinde değil, manfaattan bahsediyorsunuz. Sizin din anlayışınıza göre MANFAATLARINIZ İSLAM ÜMMETİ OLAN TÜRKLERİN HAYATINDAN DAHA ÖNDE MİDİR ?
Siz bu konuda biraz araştırma yapınız ve devletimizin resmi Diyanet İşlerinde görevli din adamlarımıza danışınız ve onlardan fetva alarak konuşunuz Lütfen. Bu söylemleriniz İslam ümmetinın hak ve hukuku ile ve yüce dinimizin emir ve kurallarına tamamen aykırı ve sıra dışı garip sözlerdir. İslama uygun doğru bilgilerle konuşunuz lütfen. Y

Çin Zulmü resimleri ile ilgili görsel sonucu

Mansuroğlu : Sayın Başkanım,Lütfen Tarafınızı Seçiniz !

Bir diğer Doğu Türkistanlı Mansuroğlu rumuzu kullanan bir kullanıcı sosyal medya hesabından Pendik Belediye Başkanı Sayın Cin’in bu sözlerine şöyle tepki gösterdi ; ” Size göre Çin, ateist, din düşmanı ve tecavüzcü de olsa manfaat için “Kardeş Kent” olmaya mani değilmiş ! Siz bizim bir Kardeşimiz olarak biz mazlumların yanında olmanız ve yer almamız gerekirken Müslüman Türklerin işkenceci ve soykırımcı katili Çin rejiminin bir kenti ile kardeş kent protokolu imzalayarak zalimleri ödüllendirdiniz.Bu tavrınız ile onların yanında yer almış bulunuyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ” Zalimlerin Karşısında ve Mazlumların Yanındayız !” sözlerini lütfen hatırlayınız. Bu sözler hala geçerlidir ve rafa kaldırılmış değildir.

Sayın Başkan , Hz.Mevlana diyor ki ; ” Yar göründüğün gibi ol -Ya da olduğun gibi görün !”

Sayın Başkan , Ortada iki tane taraf var. Siz Müslüman Türklerin katılı İşgalci Çin’in tarafında mi yoksa mazlum ve mağdur Doğu Türkistanlı Kardeşlerinizin tarafında misiniz ? Lütfen bir an önce tarafınızı seçin ve açıklayınız !

Etiketler: » » » » » » »
Share
847 Kez Görüntülendi.