logo

trugen jacn

ENDONEZYALI MÜSLÜMANLAR UYGUR MÜSLÜMANLARI DESTEKLEMEK İÇİN YÜRÜDÜLER

 Endonezyalı Müslümanlar, 21 Aralık  2018 Cuma günü  Müslüman Uygurlara yapılan baskı zulüm ve işkenceler  ile  etnik Soykırım uygulamalarını qroresto etmek için Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jakarta  Büyükelçiliği önünde büyük bir protesto gösterisi düzenlediler. Bu Mitingde Çin yönetiminin ülkelerinde Uygur Müslümanlarına karşı  kötü muameleleri de en güçlü şekilde  kınandı ve protesto edildi.   
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM) 

Endonezya’da faaliyet gösteren İslami örgütlere mensup  yüzlerce insan, Çin’in  UYgur bölgesinde yaşayan (Xinjiang’da) yaşayan  Uygur Müslümanlara baskı ve kötü davranıldığı için bu baskı ve zulmü kınayan büyük çaplı bir gösteri düzenlediler. Gösterilerde Müslümanlara karşı  uygulanan  kötü muamele   Kuzey Sumatra’nin  Medan kentindeki  Çin Konsolosluğu önünde  yapıldı ve Çin zulmü sloganlarla protesto edilerek kınandı.

Çin kökenli bir Müslüman  protestocu olan Acong miting sırasında yaptığı konuşmada. “Kardeşlerimiz olan Uygur Müslümanlar Çin’de azınlık olarak tanımlanıyor ,dini ve etnik  ayırımcılığa tabi tutularak baskı yapılıyor.” dedi.

Protestocular, Çin hükümetine Uygur Müslümanlarına yönelik şiddeti derhal durdurmalarını  ifade eden  yazılı  birçok önemli pankartlar da taşıdılar.

Endonezya’daki Ulema Konseylerini Fatwa’yı Koruma Ulusal Hareketi’nin lideri olan Heriansyah, “Çin hükümetinin Uygur Müslümanlarına yönelik şiddeti  ve baskıyı derhal durdurmasını talep ediyoruz. ” Dedi.Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Protestocu Endonezyalı Müslümanların Temsilcileri  Çin Konsolosluğu  Yetkillileri ile  görüşmek istediler.Ancak,Konsolusluk yetkileleri bu taleplerini reddetti.  Endonezya Polisi ise,Protestocuların Konsolusluk binasına her hangi bir muhtemel müdahalesini önlemek için Konsolus önüne engeller yerleştirdi  ve onları engelledi.

Protestocular “Çin Başkonsolosluğu’ndan Endonezya’dan kovulmasını talep ediyoruz” dedi.

Güney Jakarta’da, ise kendilerini 212  Yürüyüş  Mezunları olarak  tanımlayan  gösteriler Mega Kuningan’daki Çin Büyükelçiliği önünde de bir miting düzenledi.

Protestocularadan bir Endonezyalı Müslüman Dedi Suwardadi, “Çin hükümetinin kardeşlerimiz Uygur Müslümanlara karşı baskı ve zulmü derhal durdurması gerekiyor.”şeklinde konuştu.

Bölge’de  Uygur Müslümanlarının tutuklanması ve toplama kamplarına kapatılması, zorunlu olarak haksız çalıştırılmalarına   ait  ve belgeleri de dile getiren protestocular  tüm Endonezya genelinde bu gösterilerini sürdürdüğü bildirildi.   Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık, ağaç ve açık hava

Çin’in  Uygur  Müslümanlara karşı baskı ve zulmüne karşı Hükümetin Harekete geçmesini istendi.  

Endonezya Ulema Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla,Çin’in Müslümanlara karşı icraatlarının  dünyadaki her insan için dini özgürlüğü güvence altına alan Uluslararası Sivil ve Siyasi Haklar Sözleşmesi ile uyumlu olmadığını  belirterek Çin yönetimini protesto ettiğini ve en güçlü şekilde kınadığını ifade etti. Ayrıca Çin yönetiminin BM,lerin insan haklarını  ve dini özgürlükleri güvence  altına alan anlaşmaları  1998’de  imzalamasına karşılık,şimdiye kadar bu taahhütlerini uygulamada yerine getirmediğini de ifade etti.

Endonezya Yönetimi Hak ve Hukuk İhlallerini Tasvip etmiyor ve reddediyoruz. 

Endorezya Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi günü Çin’in  Endonezya Büyükelçisi Xiao Qian’ı  Bakanlığına çağırdığını  açıkladı.  Bakanlık,ÇBüyükelçi’ye Çin’in ülkesinde yaşayan  Uygur  ve diğer Müslümanlara yönelik baskılarının ve hak ihlalleri hakkındaki   endişelerini ilettiklerini  belirtti.Bakanlık açıklamasında şu ifadelere de yer verildi ; ”  Endonezya’nın hükümeti her türlü insan hakları ihllalleri  ve özellikle Çin’in Uygur Müslümanlara yönelik baskı ve diğer olumsuz uygulamaları hakkındaki şikayetleri elbette  önem verir ve çözüm yollarının  bulunması için yardımcı olmaya  gayret eder. Ancak, başka bir ülkenin iç işlerine müdahale etmek  de istemiyoruz ”dedi.Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, ayakta duran insanlar ve çocuk

Çin Büyükelçiliği : Uygurlara baskı ve Zulmü Reddetti

Çin Büyükelçiliği sözcüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin’in yönetimindeki Uygur bölgesinde(Xinjiang’de)    yaklaşık 14 milyon Müslüman’ın  yaşadığını ancak,bunların  dini aşırılık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu  de öne sürdü. Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık, ağaç, gökdelen ve açık hava

Bazı Sincan sakinlerinin, ülkenin resmi dilindeki zayıf emirleri ve beceri eksikliği nedeniyle iş bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Çinli sözcü ayrıca “Bu onları terörizm ve aşırılığın  kötü sonuçlarından kurtarmak ve  kışkırtılmasına engel olmak için bazı önlemler alıyoruz. Çin yönetimi olarak bu durumun ışığında, Xinjiang genelinde   profesyonel ortak eğitim kurumları kurduk  ve Çin’in ortak dili, hukuk bilgisi, mesleki becerileri ve aşırılıkçı fikirlerden etkilenen vatandaşları bu kötü fikirlerden arındırmak için eğitim  veriyor  ve mesleki  beceriler kazandırmak için  kurslar veriyoruz. ” iddiasında da bulundu. Görüntünün olası içeriği: 21 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Kaynak :  www.thejakartapost.com/news/2018/12/22/indonesian-muslims-stage-rally-in-support-of-uighurs.html

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1121 Kez Görüntülendi.